Vyjednatelná objednávka odstoupení (NYNÍ) - přehled, jak to funguje, historie

Obchodovatelný příkaz k výběru, známý také jako NYNÍ účet, je typ vkladového účtu, který poskytuje úroky a umožňuje vkladateli psát směnky proti penězům, které jsou uloženy na vkladu.

Vyjednávací příkaz k odstoupení

V USA komerční banky Komerční banka Komerční banka je finanční instituce, která poskytuje půjčky, přijímá vklady a nabízí základní finanční produkty, jako jsou spořicí účty a depozitní certifikáty fyzickým osobám a podnikům. Vydělává peníze především poskytováním různých typů půjček zákazníkům a účtováním úroků. , půjčovací sdružení a vzájemné spořitelny mohou NYNÍ účty nabízet. Jednotlivcům, některým vládním subjektům a určitým neziskovým organizacím je také povoleno otevírat NYNÍ účty.

Co je to vklad na požádání?

Účet s vkladem na požádání je bankovní účet, kde lze kdykoli vybrat prostředky, které jsou v držení. Obvykle se o nich uvažuje jako o běžných účtech Ověření účtu Ověření účtu je typ vkladového účtu, který si jednotlivci otevírají ve finančních institucích za účelem výběru a vkladu peněz. Běžný účet, známý také jako transakční nebo poptávkový účet, je velmi likvidní. Jednoduše řečeno, poskytuje uživatelům rychlý způsob přístupu k jejich penězům. a vyznačují se tím, že jsou vysoce likvidní a nabízejí jen malý nebo žádný zájem.

Co je to koncept?

Koncept nebo šek je dokument, kde plátce souhlasí s provedením platby určité částky z účtu vedeného jinou stranou, obvykle bankou nebo jinou finanční institucí.

Vysvětlení obchodovatelného příkazu k výběru účtu

Investoři, kteří hledají způsob vložení likvidního kapitálu do krátkodobé investice, si mohou vybrat z několika různých alternativ. Zahrnují vklady nebo investice, například:

  • Úrokové běžné účty
  • Úročené spořicí účty
  • Fondy peněžního trhu
  • Depozitní certifikáty (CD)

Účty obchodovatelné objednávky (NOW) byly pro tyto investory další alternativou před zákonem Dodd-Frank Zákon Dodd-Frank Zákon Dodd-Frank nebo zákon o reformě a ochraně spotřebitele z Wall Street z roku 2010 byl uzákoněn během Obamova administrativa v reakci na finanční krizi v roce 2008. Usilovala o zavedení významných změn ve finanční regulaci a vytvoření nových vládních agentur pověřených prováděním různých ustanovení zákona. . Do roku 2011 se účty NYNÍ běžně používaly pro spotřebitele a maloobchody, kteří si přáli získat zpět své nevyužité prostředky a přesto je v případě potřeby mohli použít. Účty NYNÍ byly bankovními regulačními orgány USA jasně odlišeny od „účtů vkladů na požádání“ z důvodu nařízení Q.

Co je nařízení Q

Regulace Q je nařízení Federální rezervní rady, které stanoví kapitálové požadavky a standardy kapitálových rezerv pro americké finanční instituce. Nařízení bylo během své historie několikrát aktualizováno, zejména proto, aby zajistilo, že si banky udrží dostatečný kapitál, aby zvládly jakoukoli hospodářskou recesi.

Nařízení Q zakazovalo bankám platit úroky z běžných účtů a požadovat vkladové účty. V návaznosti na globální finanční krizi 2008–2009 Globální finanční krize 2008–2009 však byla zrušena zákonem o reformě Wall Street Dodd-Frank. Globální finanční krize 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008–2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě, přičemž miliony Američanů byly hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabídnout výpomoc.

Když bylo nařízení Q zrušeno, bankám bylo poté umožněno platit úroky z vkladů na požádání, což odstranilo atraktivitu, kterou NYNÍ účty nabízejí.

Historie NYNÍ účtů

V USA „bankovní zákon“ přijatý v roce 1933 stanovil, že žádné členské bance není povoleno platit úroky z vkladu splatného na vyžádání. Důvodem bylo to, že úroky zaplacené za kontrolu účtů způsobily nadměrnou konkurenci v bankovním sektoru USA. Nadměrná konkurence vedla ke snížení ziskovosti a většímu počtu selhání bank. Se zvyšováním úrokových sazeb pociťovaly banky motivaci obejít pravidlo, aby mohly přilákat více zákazníků.

NYNÍ účet byl vytvořen za účelem „provokace“ pásma plateb úroků u běžných účtů. Prezident a generální ředitel Consumer Savings Bank, Ronald Haselton, jako první představil koncept účtů NOW a vedl k tomu, že Kongres v roce 1974 povolil NOW účty ve státech Massachusetts a New Hampshire s 5% stropem úrokové sazby.

Do roku 1986 byl v rámci deregulace úrokových sazeb odstraněn strop úrokových sazeb na účtech NYNÍ, ale na účtech s vkladem na požádání stále nebyl povolen úrok.

Účty NYNÍ nebyly nikdy zakázány, ale po roce 2011 byl zrušen zákaz placení úroků z vkladových účtů na požádání. Jediný rozdíl mezi účty NOW a účty s vkladem na požádání tedy zmizel.

NYNÍ účty vs. účty na vyžádání

Účty NYNÍ a účty na požádání jsou velmi podobné. V zásadě se jedná o vkladové účty, které umožňují velmi rychlý a okamžitý výběr finančních prostředků.

Účty NYNÍ se již nepoužívají - většinou po zákoně Dodd-Frank. Hlavní výhodou, kterou NOW účet nabízel, byla skutečnost, že byl úročený. Po zrušení nařízení Q úroková výhoda již neexistovala, protože úroky mohly být vypláceny na běžných a požadovaných vkladových účtech.

Dalším hlavním rozdílem bylo, že NYNÍ účty byly k dispozici pro sedmidenní období držení, takže spotřebitelé potřebovali předem naplánovat alespoň sedm dní předem. Tato funkce se však v praxi nevyužívá často.

Super NYNÍ účty

Účty Super NOW jsou účty NYNÍ, které jsou kombinovány s účty peněžního trhu. Účty mají obecně nižší úrokovou sazbu než účet na peněžním trhu, ale vyšší úrokovou sazbu než účet NYNÍ. Účty Super NOW přicházejí s větší likviditou než účet na peněžním trhu, ale s menší likviditou než účet NYNÍ.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Vyvolatelný vkladový certifikát Vyvolatelný vkladový vklad Vyvolatelný vkladový certifikát je termínovaný vklad pojištěný FDIC v bance nebo jiných finančních institucích. Vydavatelná CD mohou být emitentem vyměněna před jejich skutečným datem splatnosti, ve stanoveném časovém rámci a ceně hovoru.
  • Likvidita Likvidita Na finančních trzích se likvidita týká toho, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou.
  • Peněžní trh Peněžní trh Peněžní trh je organizovaný burzovní trh, kde si účastníci mohou půjčovat a půjčovat krátkodobé, vysoce kvalitní dluhové cenné papíry s průměrnou splatností
  • Zákon Sarbanes-Oxley Act Sarbanes Oxley Act Zákon Sarbanes-Oxley Act je americký federální zákon, jehož cílem bylo chránit investory zvýšením spolehlivosti a přesnosti podnikových informací.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found