Životní a zdravotní pojišťovny - přehled, pokrytí, scénáře

Pojišťovny pro život a zdraví (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy.

Životní a zdravotní pojišťovny

Stručné shrnutí:

  • Pojišťovny pro život a zdraví (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika života a léčebných výloh, které vyplývají ze zdravotních problémů.
  • Pojišťovny L&H kryjí zejména životní a zdravotní pojištění.
  • Zákazníci platí pojistitelům L&H pojistné za požadované krytí.

Životní pojistka

Životní pojištění nabízí krytí rizika ztráty života. Jinými slovy, životní pojištění vyplácí stanovenou částku peněz, pokud pojištěná osoba zemře. Částka vyplacených peněz jde příjemci Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční částky uvedené v pojistné smlouvě. Aby byl pojištěn, platí jednotlivec pojistné, které může být paušální částka nebo částka zaplacená ve splátkách. Při splatnosti životního pojištění se investované peníze obvykle získají zpět.

Zdravotní pojištění

Zdravotní pojištění nabízí do určité výše krytí léčebných výloh vzniklých z nemoci nebo úrazu. Aby byl pojištěn, jednotlivec platí jednorázové pojistné nebo provádí měsíční platby pojistného.

Scénáře, které pokrývají životní a zdravotní pojišťovny

Následuje několik scénářů krytých životním nebo zdravotním pojištěním:

1. Jedinec zemře

John, pojištěný, zemřel. Životní pojišťovna vyplatí peněžní částku příjemci (oprávněné osobě), kterého John uvedl na svém pojištění.

2. Jedinec trpí nemocí

Joshovi, pojištěnému, byla nedávno diagnostikována nemoc. Jeho zdravotní pojišťovna by kryla léčebné výdaje až do stanovené maximální částky.

Jak funguje životní a zdravotní pojištění?

Životní a zdravotní pojišťovny nabízejí zákazníkům životní a zdravotní pojištění pro riziko ztráty života a léčebných výloh HMO vs PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe. vyplývající ze zdravotních problémů, do určité výše krytí, výměnou za pojistné. Pojistné je odliv hotovosti provedený zákazníkem výměnou za pojištění.

Podobně jako ostatní pojišťovny, když pojišťovny L&H nabízejí krytí zákazníkovi, musí určit pojistné, které má zákazník zaplatit. Dělají to sledováním rizikovosti zákazníka - konkrétně pravděpodobnosti uplatnění nároku zákazníkem a pravděpodobné výše nároku. Níže je uveden diagram, který popisuje proces:

Životní a zdravotní pojišťovny

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné se vztahuje k částce peněz z pojistného plnění, kterou byste zaplatili, než nastane pojistné krytí a pojistitel zaplatí. V jiných
  • Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.
  • Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti, také známé jako zajistitelé, jsou společnosti, které poskytují pojištění pojišťovacím společnostem. Jinými slovy, zajišťovací společnosti jsou společnosti, které dostávají závazky z pojištění od pojišťoven.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found