Zásady oznamovatelů - dozvíte se o výhodách a nevýhodách oznamovatelů

Zásada informátora je nyní považována za velmi důležitou součást téměř všech organizací. Struktura společnosti Struktura společnosti odkazuje na organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví v důsledku právních problémů. Oznamovatelé se téměř vždy stávají oběťmi svých činů, takže některé země, jako jsou USA, vidí potřebu zvýšit jejich právní ochranu. Čtěte dále a dozvíte se více o zásadách whistleblowingu a výhodách a nevýhodách whistleblowingu.

Téma politiky oznamovatelů

Co je oznamovatel?

Oznamovatel je osoba, která odhaluje protiprávní jednání v organizaci týkající se nezákonných, nepoctivých, nebezpečných nebo podvodných praktik. Skimming Fraud Skimming podvod . . Někdy je whistleblowing interní v organizaci a je určen k odhalení praktik organizace generálnímu řediteli. CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis práce a manažery. Může to být také externí, kde oznamovatel odhaluje nezákonné praktiky subjektu médiím, policii nebo vládě.

Důvody činu oznamovatele nesouvisí vždy se závažnou trestnou činností. Zaměstnanec by mohl odhalit chování Interpersonal Skills Interpersonal Skills znamená mít schopnost vyjít a komunikovat s ostatními. Zahrnuje silnou písemnou a slovní komunikaci. jiného zaměstnance, který vykonává drobnou krádež, nevhodně využívá nemocenskou dovolenou nebo využívá zdroje společnosti k osobnímu prospěchu. Ne každý souhlasí s tím, že whistleblowing je správný způsob, jak odhalit nesprávné praktiky.

Někteří lidé si myslí, že informátoři jsou morální postavy, které jsou ochotné obětovat se a odhalovat provinění. Na druhou stranu si někteří lidé myslí, že oznamovatelé jsou nespokojení zaměstnanci se zlými úmysly. Tvůrce politiky musí na tuto záležitost pohlížet objektivně.

Komplikace, které s oznamovatelem přicházejí, spolu s právními imperativy, které s nimi souvisejí, povzbuzují organizace, aby přijaly politiku oznamovatele k řízení tohoto činu.

Právní imperativy politiky oznamovatele

Rozhodnutí soudu využívají výjimek z veřejné politiky k vypracování prohlášení o zákonných požadavcích týkajících se oznamování. Právní prohlášení zahrnují:

1. Zvyšování ochrany všech oznamovatelů

Mnoho organizací zaručuje svým zaměstnancům ochranu před odvetou. Pokud někdo pracuje v organizaci, v níž dochází k nesprávným praktikám, které porušují federální zákony Druhy podání SEC SEC vyžaduje, aby veřejně obchodované společnosti předkládaly různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1 , S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí. , budou chráněni v případě, že o problémech píská. Zákon chrání oznamovatele tímto způsobem.

Hlava VII zákona o občanských právech, zákon o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci a zákon o diskriminaci na základě věku během zaměstnání zahrnují ustanovení, která chrání oznamovatele před odvetnými útoky.

Před 29 lety prezident Bush také přijal zákon o ochraně oznamovatelů, který zaručuje ochranu zaměstnancům federální vlády, kteří ji berou na sebe, aby odhalili nesprávné praktiky.

2. Posilování zákonů, které chrání oznamovatele

Jak hovoříme, mnoho států USA pracuje na vyplnění mezer způsobených absencí příslušných federálních zákonů o oznamování. Například Michigan vytvořil svůj první zákon o ochraně oznamovatelů téměř před 37 lety. Podobné zákony existují i ​​v jiných státech. Ještě lépe, zákony platí pro všechny, včetně pracovníků v soukromém sektoru.

Právní ochrana umožňuje pracovníkům odhalovat protiprávní jednání v jejich pracovním prostředí donucovacím orgánům. Zákony navíc stanoví nápravná opatření, jako je opětovné uvedení do provozu doprovázené zpětnou platbou pro ty, kteří mohou prokázat, že v důsledku odhalení nezákonných činností utrpěli vážné utrpení.

3. Zaměstnání dle libosti

Vzhledem k tomu, že právní větry zavádějí nové zákony o whistleblowingu, nelze totéž říci o nauce o zaměstnání dle libosti. Soudy uznaly výjimky z doktríny „podle libosti“, která v soukromém sektoru platí téměř století.

Například v mnoha případech soudy narazily na implicitní smlouvy v mnoha prohlášeních zaměstnanců úředníků odpovědných za nábor a jediným omezením ukončení pracovního poměru je v případě oprávněného důvodu. Mnoho soudů ve skutečnosti věří, že existují zaměstnavatelé, kteří jednali ve špatné víře a při ukončení pracovního poměru projevili zlobu. Takovým zaměstnancům byla soudem přiznána úleva.

Je zřejmé, že zákon prochází změnami na ochranu těch, kteří veřejně vyzývají osoby zapojené do nelegálních aktivit. Je však zřejmé, že i při ochraně před zákonem nebude život informátora poté stejný. S oznamováním jsou spojeny výhody a nevýhody.

Zásady oznamovatelů: Výhody oznamovatelů

1. Odhaluje nekalé praktiky

Informátoři hrají důležitou roli v podnikání a ve vládě. Když organizace nebo dokonce federální agentura překročí etickou nebo právní linii, informátoři jsou ti, kdo takové činy zveřejňují, aby bylo možné nést odpovědnost za porušovatele. Existuje také kontrola v důsledku vyšetřování, soudních sporů nebo pozornosti médií, které všechny ovlivňují chování organizací.

Vládní úřady a společnosti, které se podílejí na pochybení a kterým se to dříve podařilo, jsou nuceny zavést reformy, jakmile se jejich pochybení stane veřejně známým.

2. Ochrana

Informátoři v USA jsou chráněni díky programu ochrany informátorů. Zaměstnanci, kteří si všimnou nezákonných praktik v jejich organizaci, jsou chráněni před jakýmkoli odvetným činem od svých zaměstnavatelů nebo kolegů. Odplata může zahrnovat snížení úrovně, propuštění, zkrácení pracovní doby nebo odmítnutí zaměstnaneckých výhod. Každá společnost, která porušuje zákony na ochranu oznamovatelů, čelí pozastavení, pokutám nebo dokonce občanskoprávnímu řízení.

Zásady oznamovatelů: Nevýhody oznamovatelů

1. Vyhlídky na sníženou zaměstnanost

Oznamování korupce má nevýhodu, jelikož je zamýšleno upozorňovat na nezákonné praktiky. Whistleblowing přináší velkou pozornost jak oznamovateli, tak organizaci. Pak existují právní svědectví, rozhovory s médii a vyšetřování, která mohou poškodit zaměstnatelnost oznamovatele.

I když by obyčejný člověk zacházel s informátorem jako s hrdinou odhalení korupce, mohou hráči a manažeři v oboru považovat informátory za indiskrétního a neloajálního za odhalení firemních tajemství. Veškerá pozornost médií může oznamovateli skutečně ublížit, protože může být na jejich povolání na černou listinu.

2. Komplikace

Ačkoli oznamovatelé jednají za předpokladu, že jejich odhalení má sloužit většímu dobru, někdy prochází výzvami, které vyplývají z jejich jednání. Média se často ponoří hlouběji do života informátorů ve snaze najít něco, o čem by psali. Z právního procesu nebo soudních sporů mohou nastat komplikace a oznamovatel může být nucen najmout právníka.

Kromě toho je oznamovatel někdy vystaven hrozbám ze všech směrů, včetně svých bývalých spolupracovníků a nadřízených. Dohromady všechny tyto prvky mohou způsobit spoustu stresu, který může vést ke špatnému zdraví nebo dokonce k prasklinám ve vztazích.

Konečné jídlo

Zásady oznamování nejsou úplným prostředkem k řešení problémů, kterým oznamovatelé čelí. Vytvoření takových politik je však důležitým krokem. Tyto politiky musí být zaměstnavatelům a zaměstnancům sděleny transparentním způsobem. Zaměstnanci musí být rovněž vyškoleni v etice, aby se seznámili s etickými problémy, které jsou pro každou organizaci jedinečné.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Účtování daní z příjmů Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.
  • Due Diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciálního obchodu nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací a k ověření všeho, co bylo vzneseno během procesu fúzí a akvizic nebo investičního procesu. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče.
  • Průvodce forenzním auditem Průvodce forenzním auditem Forenzní audit je podrobný audit záznamů společnosti, který bude použit u soudu v soudním řízení. Zapojeni jsou všichni účetní, právníci a finanční profesionálové. Při takovém auditu budou hledat korupci, střet zájmů, úplatkářství, vydírání, zpronevěru majetku, finanční podvody
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found