Šablona analýzy odchylek - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato šablona analýzy odchylek vás provede procesem analýzy odchylek pomocí sloupcové metody.

Níže je snímek obrazovky šablony analýzy odchylek:

Screenshot šablony analýzy analýzy odchylek

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Rozptylovou analýzu lze shrnout jako analýzu rozdílu mezi plánovaným a skutečným počtem. Součet všech odchylek poskytuje informace o nadměrně nebo nedostatečně aplikovaných hodnotách za vykazované období společnosti Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů používané vládami a podniky pro účetnictví účely formulovat výroční finanční zprávy. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.. Pro každou jednotlivou variantu společnosti často chtějí určit jejich příznivost porovnáním skutečných nákladů Náklady na fixní a variabilní náklady je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé a standardní náklady a logika.

Když jsou standardy porovnány se skutečnými čísly výkonu, rozdíl je v tom, co nazýváme „rozptyl“. Odchylky se počítají jak pro cenu, tak pro množství materiálu, práce a proměnné režijní náklady a jsou vykazovány vedení. Ne všechny odchylky jsou však důležité. Vedení by mělo věnovat pozornost pouze těm, které jsou neobvyklé nebo zvláště významné. Analýzou těchto odchylek společnosti často využívají tyto informace k tomu, aby někoho obvinily, aby převzal odpovědnost za své činy. Role analýzy odchylek však spočívá spíše v hledání problému, aby jej bylo možné opravit a zlepšit celkový výkon společnosti.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found