Arms Index (TRIN) - přehled, vzorec, hodnoty

Arms Index, také známý jako Short-Term Trading Index (TRIN), odkazuje na krátkodobý technický obchodní indikátor obchodování, který porovnává počet postupujících a klesajících emisí akcií s postupujícím a klesajícím objemem.

Index zbraníZdroj

souhrn

  • Arms Index, také známý jako Short-Term Trading Index (TRIN), odkazuje na krátkodobý technický obchodní indikátor obchodování, který porovnává počet postupujících a klesajících emisí akcií s postupujícím a klesajícím objemem.
  • V TRIN jsou tři hodnoty - at, below, or above 1.0.
  • Arms Index je důležitý ukazatel, který se používá ve financích, ale zároveň se často používá ve spojení s jinými indexy.

Vzorec indexu zbraní

Arms Index, který vyvinul Richard W. Arms Jr. v roce 1967, se vypočítá vydělením poměru postupujícího / klesajícího (poměr AD) a postupujícího / klesajícího objemu (objem AD). Hodnota 1 je zde obzvláště důležitá, protože její překročení naznačuje, zda je trh silný nebo slabý. Býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. .

Index zbraní - vzorec

Vzorec pro výpočet indexu TRIN se skládá z následujících položek:

  • Pokrok v zásobě: Jedná se o emise akcií, které se zvýšily ve srovnání s předchozími odečty.
  • Klesající zásoby: Jedná se o emise akcií, které se snížily ve srovnání s předchozími odečty.
  • Postupující hlasitost: Jedná se o počet akcií, které pokročily.
  • Klesající objem: Jedná se o počet akcií, které klesly.

Klíčovou složkou indexu zbraní je poměr Advance-Decline (AD) Advance Decline Ratio (ADR) je technický indikátor používaný k hodnocení sentimentu na akciovém trhu. Poměr porovnává počet akcií, které vzrostly, což je počet postupujících akcií dělený počtem klesajících akcií.

Jak vypočítat index zbraní?

Arms Index lze vypočítat pomocí různých mapovacích aplikací a softwaru, ale lze jej vypočítat také ručně.

1. Nejprve ve stanovených intervalech vypočítejte poměr AD (postupující zásoby děleno klesajícími zásobami).

2. Vypočítejte objem AD (postupující objem dělený klesajícím objemem).

3. Rozdělte poměr AD podle objemu AD.

4. Poté zaznamenejte výsledky, zakreslete do grafu a postup opakujte v dalším časovém intervalu.

5. Posledním krokem je připojení více datových bodů k vytvoření grafu pro zobrazení pohybu TRIN v čase.

Čtení TRIN

TRIN označuje tři možné výsledky. Hodnota 1.0 je zde obzvláště důležitá, protože překročení indikuje, zda je trh silný nebo slabý.

První výsledek je hodnota indexu 1,0, což znamená, že poměr AD se rovná poměru objemu AD, a trh je v neutrálním stavu. Postupující objem je rovnoměrně rozložen na postupující emise a klesající objem je rovnoměrně rozložen na klesající emise.

Druhým výsledkem je výsledek menší než 1,0. To znamená, že objem AD má za následek vyšší poměr než poměr AD a je silným indikátorem býčího trhu. Čtení TRIN pod 1,0 obvykle vede k silnému cenovému předstihu, což je způsobeno silným objemem rostoucích akcií.

Třetí výsledek je čtení nad 1,0. To znamená, že objem AD má za následek nižší poměr než poměr AD a je silným indikátorem medvědího trhu. Čtení TRIN nad 1,0 má za následek silný pokles cen v důsledku velkého objemu klesajících akcií. Jinými slovy, v průměrných klesajících zásobách je větší objem než v průměrných postupujících zásobách.

Důležitost indexu zbraní

Arms Index hraje důležitou roli ve financích - do té míry, že TRIN je zobrazen na New York Stock Exchange New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82 % S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nepřetržitý nákup a prodej centrálního nástěnného displeje během obchodních hodin. Arms Index se odlišuje od ostatních indexů zohledněním objemu akcií. Existuje mnoho indexů a společnosti by k důkladnější analýze měly použít více než jeden.

Je důležité si uvědomit, že čím dále od 1 je čtení TRIN, tím větší je smlouva mezi nákupem a prodejem akcií. Hodnota vyšší než 3 obvykle označuje přeprodaný trh a medvědí sentiment je příliš dramatický. V blízké budoucnosti by to mohlo vést k obrácení cen nahoru. Čtení TRIN pod 0,5 může také znamenat, že trh je překoupen a býčí sentiment se přehřívá.

Pro lepší pochopení situace je důležité odkazovat na několik indexů místo pouze jednoho. Kromě toho se nejen pečlivě zkoumá čtení TRIN, ale také se pečlivě zkoumá rychlost změn během dne, aby se zjistilo, zda trh může v budoucnu změnit směr.

Arms Index klady a zápory

Jako oscilátor poskytuje Arms Index informace o TRIN v reálném čase a umožňuje uživateli vědět, kdy má dotyčnou akci koupit nebo prodat. Rozdělením akcií na ty postupné a klesající je index snadno čitelný a srozumitelný. Jeho začlenění objemu akcií Objem obchodu Objem obchodu, známý také jako objem obchodování, označuje množství akcií nebo kontraktů, které patří danému cennému papíru obchodovanému denně, je pro uživatele obzvláště důležité.

Existují však také nevýhody indexu zbraní. Systém může například obsahovat chyby v analýze a ve výsledku poskytnout nesprávné hodnoty. Arms Index proto musí být použit ve spojení s dalšími indexy, aby se dosáhlo soudržných výsledků.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza obvykle zahrnuje použití buď více technických indikátorů, nebo poměrně propracovaného (tj. Komplexního) indikátoru. "Sofistikovaný"
  • Oscilátor MACD Oscilátor MACD - technická analýza Oscilátor MACD se používá ke zkoumání konvergence a divergence krátkodobého klouzavého průměru. MACD oscilátor je technický indikátor s dvojitým okrajem v tom, že nabízí obchodníkům a analytikům schopnost sledovat trendy na trhu a měřit dynamiku cenových změn.
  • Klouzavý průměr Klouzavý průměr Klouzavý průměr je technický ukazatel, který mohou tržní analytici a investoři použít k určení směru trendu. Shrnuje datové body
  • Rychlostní čáry Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found