Pojmenovaný příjemce - přehled, typy a význam

Pojmenovaný příjemce je fyzická osoba - pojmenovaná v právním dokumentu -, která má povolení vybírat aktiva od:

  • IRA
  • Pojistné smlouvy
  • Penzijní plány Penzijní fond Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který se vyplácí jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry.
  • Trusty

Pokud jde o nástroje, jako jsou anuitní politiky, držitel a příjemce mohou být stejní jednotlivci. V případě, že je pojmenováno několik příjemců (což se pravděpodobněji stane s majetkem nebo většími aktivy), obdrží každý příjemce po prodeji aktiva stejnou část výnosů.

Pojmenovaný příjemce

souhrn

  • Pojmenovaný příjemce je fyzická osoba, která má nároked přijímat aktiva z IRA zesnulého, pojistky, penzijní plány a trusty.
  • Pojmenovaní příjemci mohou být buď primární, nebo podmínění (nebo sekundární) příjemci; statky lze také jmenovat příjemci.
  • Oni jsou důležité, protože zajišťují, aby aktiva šla správným jednotlivcům, přinášejí dědicům daňové výhody a pomáhají dědicům vyhnout se závěti.

Druhy jmenovaných příjemců

Prvotním příjemcem je na seznamu číslo jedna, aby dostával výhody uvedené v závěti. Zesnulý si konkrétně vybírá primárního příjemce.

V případě, že primární příjemce nemůže nebo nepřijme aktiva, podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finančního další v řadě. Protože podmíněný příjemce - nebo sekundární příjemce - nebyl první volbou zesnulého, mohou existovat podmínky, které musí sekundární příjemce splnit, než obdrží jakýkoli výnos.

Je také důležité zdůraznit, že příjemci nemusí být jednotlivec nebo skupina jednotlivců. Například pojistná smlouva jednotlivce může pojmenovat realitní nebo neziskovou organizaci jako příjemce.

Důležitost jmenovaného příjemce

Je důležité jmenovat jmenovaného příjemce z několika důvodů. Prvním z nich je samozřejmě to, že určení příjemce zajistí, aby aktiva šla správnému jednotlivci.

Více než to však jmenování jmenovaného příjemce přináší daňové výhody pro ty, kteří zůstali. Řekněme například, že pan Jones zemřel, aniž by jako oprávněnou osobu jmenoval jednotlivce nebo jeho majetek. Za pět let se veškerý jeho majetek může stát zcela zdanitelným. Pokud pan Jones jmenoval jmenovaného příjemce před jeho smrtí, pak by prostředky, které po sobě zanechal, mohly být odebrány po mnohem delší dobu.

Pojmenovaný příjemce také umožňuje rodině a přátelům přeskočit proces v závěti. Dědictví v závěti je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce, a konkrétně se zabývá jeho vůlí, majetkem a kde se majetek prodává a distribuuje. Proces obvykle neprospívá příjemcům. Naopak, je to ještě jeden krok, kterým musí dědic projít, a prozkoumání závěti může trvat měsíce nebo dokonce roky.

Jmenování jmenovaného příjemce je zásadní. Zajišťuje, že majetek zesnulého jde do majetku, který zamýšlel. Upřesnění toho, kdo má získat, co dělá proces rozdělování dědictví Dědičnost Dědičnost se týká celého majetku majetku nebo jeho části, který je předán dědicům po smrti majitele majetku. Dědičnost může být rychlá a snadná.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další finanční zdroje velmi užitečné:

  • Escheatment Escheatment Escheatment je proces, kterým jsou nevyzvednuté prostředky předávány státu. Každý rok zůstává mnoho bankovních účtů nevyzvednuto a vlastnosti jsou
  • Exekutor Exekutor Exekutor závěti je odpovědný za třídění nebo rozdělování financí jednotlivce po jeho smrti. Slouží jako „legální“
  • Nepřímé daně Nepřímé daně Nepřímé daně jsou v zásadě daně, které mohou být přeneseny na jiný subjekt nebo jednotlivce. Obvykle se ukládají výrobci nebo dodavateli, který je poté
  • SEP IRA SEP IRA A SEP IRA (Zjednodušené zaměstnanecké důchodové individuální důchodové ujednání) je nepatrná variace tradičních IRA, které podniky používají pro

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found