Sloučení arbitráží - přehled, jak to funguje, role ve spojování

Fúze arbitráží, jinak známá jako arbitráž rizik, je investiční strategie, jejímž cílem je generovat zisky z úspěšně dokončených fúzí a / nebo převzetí. Jedná se o typ investování řízeného událostmi, jehož cílem je vydělávat na rozdílech mezi cenami akcií před a po fúzích. Investoři, kteří používají strategie arbitráže fúzí, jsou známí jako arbitrageurs Arbitrageur Arbitrageur je jednotlivec, který vydělává na zisku využíváním neefektivnosti na finančních trzích. Arbitrážní příležitosti vznikají, když je aktivem.

Fúze arbitráže

Jak funguje fúze arbitráží

  • Při typické fúzi je nabyvatel často povinen zaplatit prémii. tj. nabídnout nákup akcií cílové společnosti za vyšší než tržní cenu.
  • Oznámení fúze za vyšší cenu má tendenci zvyšovat cenu akcií cíle, což umožňuje investorům profitovat z rozdílu.
  • Investoři mohou buď těžit z oznámení nebo z úspěšného dokončení fúze, v závislosti na době investice.
  • Pokud investor vlastní akcie již před oznámením, může mít prospěch ze zvýšení cen v den oznámení. Pokud se investor po oznámení rozhodne koupit akcie cíle, jeho zisky závisí na „rozpětí arbitráží“.
  • Rozpětí arbitráže se týká rozdílu mezi pořizovací cenou akcií a tržní cenou v době investice. Čím větší je rozpětí, tím vyšší je potenciální odměna pro investora (bude největší, pokud budou investice provedeny před oznámením).

Fúze v případě fúzí v hotovosti

Hotovostní fúze jsou fúze, kdy nabyvatel nabízí zaplatit určitou částku hotovosti (s přirážkou) za akcie cílové společnosti. V takovém případě nabyvatel obvykle oznámí cenu, za kterou získá akcie cíle, pokud by fúze měla být úspěšně dokončena. Investor / arbitr spoléhá na úspěšné dokončení fúze a těží z rozdílu mezi cenou, za kterou koupí akcii, a akviziční cenou.

Zvažte příklad - společnost B se v současné době obchoduje za 80 USD / akcii. 11. června společnost A oznamuje, že koupí většinu akcií společnosti B za prémii 200 $ v hotovostním obchodu kvůli hodnotě, kterou vidí při fúzi. Vede to k náhlému zvýšení ceny akcií v den oznámení a cena akcií se uzavírá na 110 USD / akcii.

Jane je zkušená arbitra a nakupuje akcie společnosti B za 110 USD na základě své důvěry v úspěch obchodu. Jak se uzavírá obchod, cena akcií společnosti B se neustále zvyšuje, dokud nedosáhne pořizovací ceny ke stanovenému datu akvizice.

Zde rozpětí arbitráže pro Jane činilo 90 $ (200 - 110 $) na akcii, což je to, kolik by na každé akci vydělala, kdyby byla akvizice uzavřena. Je také známý jako „přechod na dlouhé dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). „Na akciích cílové společnosti na základě očekávání, že s koncem fúze cena akcií poroste.

Fúze arbitráží na skladě Fúze

Při fúzích typu „akcie za akcii“ nabývá nabyvatel nákup akcií cílové společnosti nabídnutím některých svých vlastních akcií akcionářům cílové společnosti. V takovém případě má arbitr výhody z nákupu akcií cílové společnosti a krátkého prodeje akcií nabyvatele. Investor short prodává akcie nabyvatele, aby vytvořil „spready“.

Jak se dohoda úspěšně uzavírá, šíření se zužuje a investor má zisk. Vlastní kapitál nabyvatele se zředí a také se zředí hodnota každé akcie, protože nyní existuje více nevyrovnaných akcií Nevyřízené akcie Nevyřízené akcie představují počet akcií společnosti, s nimiž se obchoduje na sekundárním trhu, a proto jsou k dispozici investorům. Nevyřízené akcie zahrnují všechny omezené akcie držené vedoucími pracovníky společnosti a zasvěcenými osobami (vedoucími zaměstnanci), jakož i část vlastního kapitálu vlastněnou institucionálními investory, což umožňuje investorovi vydělat peníze z krátkého prodeje.

Na druhou stranu investor zaujímá v cílové společnosti dlouhou pozici, aby po oznámení mohl těžit ze zvýšení ceny akcií.

Jak investoři předpovídají výsledek fúze?

Jediným nejlepším prediktorem výsledků fúze je míra nepřátelství. Jednoduše řečeno, pokud je cílová společnost ochotna být získána / sloučena, je pravděpodobné, že proces bude snazší, než kdyby nebyli ochotni tak učinit, a akvizice byla spíše nepřátelským převzetím.

Arbitrageurs také hrají důležitou roli při formování výsledku fúze; často provádějí velké finanční investice na základě spekulací, že fúze bude úspěšně dokončena. Jakmile budou finančně investovány, udělají vše, co je v jejich silách, aby zajistily, že fúze proběhne.

Ve své studii Risk Arbitrage in Takeovers Francesca Cornelli a David Li zjistili, že arbitrážní průmysl během fúze obvykle drží až 40% akcií cílové společnosti.

Aktivní arbitráž vs. pasivní arbitráž

Aktivní arbitráž označuje situaci, kdy arbitr drží v cílové společnosti dostatek akcií, aby ovlivnil výsledek fúze.

Pasivní arbitráž je situace, kdy arbitři nejsou v pozici ovlivnit fúzi - investují na základě pravděpodobnosti úspěchu (a stupně nepřátelství) a zvyšují své investice, když se tato pravděpodobnost zvýší.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Akviziční prémie Akviziční prémie Akviziční prémie je rozdíl mezi cenou zaplacenou za cílovou společnost při fúzi nebo akvizici a odhadovanou tržní hodnotou cíle.
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Nabídka převzetí Nabídka převzetí Nabídka převzetí se týká nákupu společnosti (cíl) jinou společností (nabyvatelem). V případě nabídky na převzetí nabyvatel obvykle nabízí hotovost, akcie nebo kombinaci obojího a „nabídne“ konkrétní cenu, za kterou může cílovou společnost koupit.
  • Volatility Arbitrage Volatility Arbitrage Volatility arbitráž odkazuje na typ strategie statistické arbitráže, která je implementována v obchodování s opcemi. Z rozdílu vytváří zisky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found