Guerrilla Marketing - přehled, zdůvodnění a výhody

Guerrilla marketing odkazuje na reklamní strategii AIDA Model The AIDA model, which zkratky for Attention, Interest, Desire, and Action model, is an advertising effect model that identifies the levels that an individual that zameria na using low-cost marketing technik to generate maximum expozice pro produkt nebo službu. Termín „partyzánský marketing“ byl použit v knize „Guerrilla Advertising“ z roku 1984 od amerického obchodního spisovatele Jay Conrada Levinsona. Vzhledem ke vzniku internetu získává partyzánský marketing mezi obchodníky značnou pozornost. Plánování trhu Plánování trhu je proces organizace a definování marketingových cílů společnosti a shromažďování strategií a taktik k jejich dosažení. Pevná látka.

Partyzánský marketing

Odůvodnění za partyzánským marketingem

Guerrilla marketing závisí do značné míry na kreativitě Kariéra ENFJ Pro většinu lidí je volba správné kariéry často skličujícím úkolem, zejména pokud neznají dobře svůj typ osobnosti. Indikátor typu osobnosti Myers-Briggs může lidem pomoci objevit jejich osobnost a kombinaci charakteristik, které jim mohou pomoci najít jejich vysněnou práci v kariéře ENFJ. . Podobně jako partyzánská válka, která využívá taktiky, jako jsou nájezdy, přepadení a prvky překvapení, využívá partyzánský marketing stejnou formu taktiky (ale z marketingového hlediska!). Myšlenka, která stojí za takovou strategií, překvapuje spotřebitele, zanechává trvalý dojem a vytváří velké množství sociálních médií. Ve srovnání s tradičními formami marketingu a reklamy je cílem vytvořit na spotřebitele nezapomenutelný a trvalý dojem.

V dnešní době se spotřebitelé začínají odchylovat od tradičních způsobů reklamy, jako jsou televizní a rozhlasové reklamy a vyskakovací okna. Například zákazníci obvykle přeskočí reklamy zobrazené před videem na YouTube. To je místo, kde partyzánský marketing vyniká - nenásleduje konvenční marketingové strategie a místo toho zahrnuje prvek překvapení, který upoutá pozornost spotřebitele.

Prvky úspěšné marketingové strategie

Úspěšné partyzánské reklamní strategie zahrnují následující prvky:

  1. Chytrý: Úspěšná partyzánská marketingová reklama by měla být chytrá, aby spotřebitele nechala přemýšlet a interpretovat reklamu.
  2. Působivé: Mělo by upoutat pozornost spotřebitelů a přimět je, aby ocenili reklamu.
  3. Nezapomenutelné: Mělo by to vyvolat zamýšlenou emoční reakci spotřebitelů.
  4. Interaktivní: Mělo by to být interaktivní, ať už je to s okolím nebo se spotřebiteli.

Výhody

# 1 Nízký rozpočet

Partyzánské kampaně mají obvykle nízký rozpočet a do značné míry spoléhají na nekonvenční metody, jak oslovit spotřebitele. Strategie je proto nákladově efektivním způsobem, jak budovat povědomí o značce. Brand Equity V marketingu se značka značky vztahuje na hodnotu značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Vlastní kapitál značky může být pozitivní nebo. U takové marketingové strategie je představivost důležitější než rozpočet.

# 2 Příležitost se šířit

V dnešní společnosti, s obrovským množstvím technologií a rostoucím počtem lidí, kteří získávají přístup k internetu, mohou zákazníci zaznamenat nezapomenutelný dojem a šířit se po celém světě. Marketingové kampaně se mohou snadno stát virálními a získat kontakt s miliony lidí.

# 3 nezapomenutelné

Partyzánské marketingové kampaně jsou od přírody nezapomenutelné a nekonvenční a ukazují schopnost zanechat na spotřebitelích trvalý dojem. Díky úspěšné kampani jsou kupující ohromeni, ohromeni a chtějí se dozvědět více o produktu a / nebo službě. Tato marketingová strategie pomáhá s odvoláním značky.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Strategie Beachhead Strategie Beachhead Strategie beachhead se zaměřuje na soustředění zdrojů na malou tržní oblast a její přeměnu na pevnost před vstupem na širší trh
  • Demografické údaje Demografické údaje Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, kterou podniky používají k identifikaci preferencí produktů a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny.
  • Pozice trhu Pozice trhu Pozice trhu se týká schopnosti ovlivňovat vnímání spotřebitele ohledně značky nebo produktu ve srovnání s konkurencí. Cíl trhu
  • Walmart Marketing Mix Walmart Marketing Mix Walmart je velmoc podnikání a jednou z jeho klíčových silných stránek je jeho marketingový mix. Přežít na maloobchodním trhu vyžaduje víc než jen štěstí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found