Přírůstkové peněžní toky - definice, potíže s výpočty

Inkrementální peněžní tok označuje peněžní tok získávaný společností při převzetí nového projektu. Řízení projektu Řízení projektu je navrženo tak, aby produkovalo konečný produkt, který bude mít dopad na organizaci. To je místo, kde znalosti, dovednosti, zkušenosti a. Chcete-li odhadnout přírůstkový peněžní tok, musí podniky porovnat předpokládaný peněžní tok, pokud přijme nový projekt, a pokud tomu tak není, s přihlédnutím k tomu, jak může přijetí takového projektu ovlivnit peněžní tok jiné části podniku.

Přírůstkové peněžní toky

V případě, že je snížení peněžního toku jiného aspektu nebo produktu výsledkem převzetí nového projektu, nazývá se to kanibalizace. V kapitálovém rozpočtu je důležitý přírůstkový peněžní tok. Osvědčené postupy kapitálového rozpočtování Kapitálové rozpočtování označuje proces rozhodování, který společnosti sledují, pokud jde o kapitálově náročné projekty, které by měly sledovat. Takovými kapitálově náročnými projekty může být cokoli, od otevření nové továrny po výrazné rozšíření pracovní síly, vstup na nový trh nebo výzkum a vývoj nových produktů. protože pomáhá předvídat peněžní toky v budoucnosti a určovat ziskovost projektu.

Potíže při určování přírůstkových peněžních toků

Přírůstkové peněžní toky jsou užitečné, zejména při určování, zda by se společnost měla pustit do nového projektu, či nikoli. Účetní však také narážejí na určité potíže při výpočtu přírůstkového peněžního toku. Zde jsou některé z obtíží:

1. Potopené náklady

Potopené náklady Potopené náklady Potopené náklady jsou náklady, které již nastaly a nelze je žádným způsobem získat zpět. Potopené náklady jsou nezávislé na jakékoli události a neměly by být brány v úvahu při investování nebo rozhodování o projektu. jsou také známé jako minulé náklady, které již byly vynaloženy. Přírůstkový peněžní tok zohledňuje budoucí náklady; účetní musí zajistit, aby započtené náklady nebyly zahrnuty do výpočtu. To platí zejména v případě, že k potopeným nákladům došlo před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí.

2. Náklady příležitosti

Od samotného termínu náklady příležitosti Opportunity náklady Náklady příležitosti jsou jedním z klíčových konceptů při studiu ekonomie a převládají v různých rozhodovacích procesech. Náklady příležitosti jsou hodnotou další nejlepší alternativní ušlé. odkazují na promarněné šance podniku na výnosy z jeho aktiv. Účetní na ně často zapomínají, protože nezahrnují náklady příležitosti do výpočtu přírůstkového peněžního toku.

Jedním z příkladů je společnost specializující se na instalace zvukových systémů, která přeskočí projekt, který vyžaduje použití pěti sad boom boxů. V současné době podnik do svého skladiště vkládá pouze pět dalších sad boom boxů, místo aby převzal projekt, který vydělá 5 000 $. To ilustruje náklady příležitosti 5 000 USD.

3. Kanibalizace

Jak již bylo zmíněno výše, kanibalizace je výsledkem přijetí nového projektu, který sníží peněžní tok jiného produktu nebo aspektu. Například majitel se stávajícím obchodním centrem, který obstarává třídy A a B, a vše, co prodává, se prodává za vyšší cenu, aby dostál své pověsti.

V jiné části stejného města se rozhodne otevřít nový nákupní středisko, které uspokojí třídy B, C a D a prodává stejné zboží jako ostatní nákupní střediska, ale za výrazně nižší cenu. To povede ke kanibalizaci, protože někteří lidé již nebudou chodit do prvního obchodního centra, protože v novém obchodě mohou získat většinu věcí za mnohem nižší cenu.

4. Přidělené náklady

Jedná se o náklady, které jsou přiděleny konkrétnímu oddělení nebo projektu.

Inkrementální peněžní tok vs. celkový peněžní tok

Přírůstkové peněžní toky a celkové peněžní toky se zabývají peněžními toky podniku. Nicméně se od sebe výrazně liší.

  • Přírůstkový peněžní tok jde o předpovídání budoucích peněžních toků z podnikání, pokud převezme nový projekt. Pomáhá managementu určit, zda projekt stojí za to nebo ne. Pokud se peněžní tok zvýší, jedná se o pozitivní přírůstkový peněžní tok. Pokud se však peněžní tok sníží, jedná se o záporný peněžní tok.
  • Celkový peněžní tok, na druhé straně, určuje hotovost, která byla vygenerována skutečným provedením projektu. To znamená, že zkoumá minulé peněžní toky, nikoli budoucí peněžní toky, ale lze je použít k popisu obou. Například generální ředitel chce vidět celkový peněžní tok společnosti z každého z předchozích pěti let. Abychom dospěli ke správnému číslu, jsou všechny peněžní toky z každého roku za posledních pět let spojeny dohromady.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Due Diligence in Project Finance Due Diligence in Project Finance Due diligence in project finance includes managing and reviewing the aspects related to a deal. Správná hloubková kontrola zajišťuje, že v souvislosti s finanční transakcí nevzniknou žádná překvapení. Proces zahrnuje komplexní prověření transakce a přípravu zápočtu.
  • Rozpočet projektu Rozpočet projektu Rozpočet projektu je nástroj používaný manažery projektu k odhadu celkových nákladů na projekt. Šablona rozpočtu projektu obsahuje podrobný odhad všech nákladů, které pravděpodobně vzniknou před dokončením projektu.
  • Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (označovaný také jako výkaz peněžních toků) je jedním ze tří klíčových finančních výkazů, které vykazují hotovost vygenerovanou a vynaloženou během určitého časového období (např. Měsíc, čtvrtletí nebo rok). Výkaz peněžních toků funguje jako most mezi výkazem zisku a ztráty a rozvahou
  • Vážené průměrné náklady na kapitál (WACC) WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jejich smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found