Hmotná čistá hodnota - přehled, použití v dluhových smlouvách

Hmotné čisté jmění je odhad čistého jmění účetní jednotky, který vylučuje veškerá nehmotná aktiva, jako jsou ochranné známky, patenty. Patenty Patenty jsou dokumenty, které přiznávají vlastnictví duševního vlastnictví - myšlenku nebo koncept něčeho - jednotlivci, skupině, nebo společnost. Patent a duševní vlastnictví atd. Vzorec pro výpočet celkového čistého jmění je následující:

Hmotná čistá hodnota

Hmotné čisté jmění se používá k posouzení skutečného čistého jmění společnosti, aniž by bylo nutné zahrnout všechny předpoklady a odhady spojené s oceněním nehmotného majetku. Věřitelé pomocí tohoto čísla určují „skutečné“ čisté jmění vypůjčující strany a hodnotí schopnost dlužníka podporovat a splácet půjčky.

Co jsou dluhové smlouvy?

Dluhové smlouvy jsou přísliby nebo dohody uzavřené vypůjčující stranou za účelem dodržení podmínek sjednaných při projednávání smlouvy o půjčce Smlouva o komerčním úvěru Smlouva o komerčním úvěru označuje dohodu mezi dlužníkem a věřitelem, pokud je půjčka určena pro obchodní účely. Pokaždé, když je vypůjčeno značné množství peněz, musí jednotlivec nebo organizace uzavřít smlouvu o půjčce. Věřitel poskytuje peníze, pokud dlužník souhlasí se všemi podmínkami půjčky. Jsou to obecně omezení nebo určité parametry uložené půjčující stranou, s nimiž půjčující strana souhlasí výměnou za půjčku. Jinými slovy, jedná se o určitá měřítka, která se půjčující strana zavazuje dodržovat výměnou za půjčku. Rovněž se obecně označují jako „smlouvy o dluhopisech“.

Hmatatelná čistá hodnota: Použití v dluhových smlouvách

Hmotné čisté jmění je důležitou součástí dluhových smluv. Většina poskytovatelů úvěrů to považuje za velmi důležité, protože, jak již bylo zmíněno dříve, lze jej použít k posouzení skutečného čistého jmění společnosti, aniž by bylo nutné zahrnout všechny předpoklady a odhady spojené s oceněním nehmotných aktiv Nehmotná aktiva podle IFRS, nehmotná aktiva jsou identifikovatelná nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. .

Výpočet hmotného čistého jmění umožňuje věřiteli posoudit schopnost vypůjčující strany podporovat a uhradit své dluhy. Pokud věřitel ve své úvěrové smlouvě uvede podmínku, že smlouva bude platná, pouze pokud si vypůjčující strana udrží určitou minimální procentní úroveň hmotného čistého jmění během výpůjčního období, jedná se o příklad toho, že se tato smlouva použije jako dluhová smlouva.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Čistá identifikovatelná aktiva Čistá identifikovatelná aktiva Čistá identifikovatelná aktiva se skládají z aktiv získaných od společnosti, jejíž hodnotu lze měřit a která se používá při fúzích a akvizicích pro goodwill a alokaci kupní ceny.
  • PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Druhy aktiv Druhy aktiv Běžné typy aktiv zahrnují běžné, dlouhodobé, fyzické, nehmotné, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found