Oběd a učení - Další informace o programech Learn-at-Lunch

Programy oběda a učení se kvůli hnědým taškám, které se používají k obědě, někdy označují jako „learn-at-lunch“ nebo „brown-bag“. Většina společností dnes používá programy obědů a učení jako alternativu k formálnímu školení. Investiční bankovnictví - školení Investiční bankovnictví - kurzy finančního modelování a oceňování financí pro školení nových analytiků a spolupracovníků v divizi investičního bankovnictví (IBD). Tréninkové programy obvykle začínají v létě a trvají přibližně 6 týdnů. Analytici dostávají příležitost rozvíjet své technické dovednosti v Excelu, financích a seminářích. Programy se stávají nedílnou součástí organizační kultury a, doufejme, událostí, na kterou se zaměstnanci těší.

Oběd a program v kanceláři

Programy oběda a učení jsou v zásadě tréninkové akce naplánované během polední přestávky. Společnost nabízí obědy zdarma, aby podpořila účast a účast zaměstnanců, protože využívají volný čas zaměstnance. Obvykle se jedná o dobrovolná školení, která musí být zajímavá, aby se zaměstnancům vyplatilo vzdát se volného času. Školení může trvat několik hodin, ale může být rozděleno do krátkých relací, které proběhnou po několik dní nebo týdnů.

Typické obědy a školení

Protože programy na oběd a učení jsou obvykle dobrovolné, měly by společnosti poskytovat jedinečné lekce, díky nimž se zaměstnanci rádi účastní a učí se. Typické programy na oběd a učení zahrnují:

1. Osobní rozvoj

Školení a rozvojové akce nemusí být čistě obchodní. Společnost může využít polední přestávky k proškolení zaměstnanců v dovednostech, které zlepšují jejich povědomí a identitu. Osobní značka Naše osobní značka je to, co lidé považují za naši identitu, za koho nás vidí a jaké vlastnosti a věci si s námi spojují. Odhaluje, kdo jsme, co nabízíme a co si vážíme. Když pracujeme ve společnosti, naši kolegové o nás vytvářejí vnímání na základě toho, jak se jim prezentujeme. . Mohou také zahrnovat rozvoj talentů a budování lidského kapitálu. Zaměstnanci se mohou naučit kreslit, vyrábět řezby ze dřeva, tkát, učit se sebeobraně (bojová umění), jóga, fitness atd.

2. Diverzitní aktivity

Růst v oblasti informací a technologií nadále přispívá k rozmanitosti pracovních sil Správa rozmanitosti Správa rozmanitosti podporuje větší začlenění zaměstnanců z různých prostředí do struktury organizace prostřednictvím politik a programů. , přičemž společnosti najímají zaměstnance z různých prostředí, kultur a ras. Organizace může pozvat přednášející, aby oslovili své rozmanité pracovní síly na vzrušující témata, o kterých by se zaměstnanci rádi dozvěděli více. Zaměstnanci mohou také využít příležitost předvést svůj mezikulturní talent a tradice.

3. Životní dovednosti

Program oběda a učení se může také zaměřit na školení zaměstnanců v základních životních dovednostech. Společnost může vyškolit své zaměstnance, kteří se blíží k odchodu do důchodu, na plánování odchodu do důchodu, činnosti generující příjmy pro důchodce atd. Zaměstnanci by také mohli mít zájem naučit se řízení osobních financí, jako je rozpočet a správa investic.

4. Profesní rozvoj pod vedením zaměstnanců

Zaměstnanci mohou využít oběd a školení k osvojení odpovědnosti zaměstnanců v jiných odděleních. Například vývojář IOS společnosti může učit, jak vytvořit aplikaci pro IOS, zatímco někdo v účetním oddělení může školit ostatní zaměstnance v tom, jak finanční předpovídání Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel k předpovídání finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. funguje. Zaměstnanci se nejen naučí nové dovednosti, ale také se naučí ocenit odpovědnost svých kolegů.

5. Křížový trénink

Křížové školení zahrnuje školení zaměstnance k výkonu rolí jiného oddělení. Pracovník A se může naučit úkoly přidělené B, zatímco B se může naučit úkoly prováděné A. Společnost může použít oběd a naučit se schůzky k vzájemnému školení svých zaměstnanců, protože to zvyšuje jejich hodnotu ve společnosti a minimalizuje únavu spojenou s prováděním jednoho fungovat každý den.

Výhody programů oběda a učení

Společnosti mohou těžit z přijetí oběda a učení se iniciativ několika způsoby, včetně:

1. Pomáhá s transparentností a porozuměním

Ve velkých organizacích s několika odděleními nemusí zaměstnanci znát funkce zaměstnanců v jiných odděleních. Někteří možná ani neznají tým napříč kanceláří, protože stěží dostanou příležitost k interakci. Obědové a učící se schůzky slouží jako platformy pro zaměstnance, aby se spojili a vysvětlili své povinnosti. Když zaměstnanec pochopí, co dělají všichni ostatní, a dostane příležitost naučit se nové dovednosti, lépe ocení ostatní zaměstnance ve společnosti.

2. Podporuje růst a učení

Platforma, která zaměstnancům umožňuje sdílet nápady navzájem, je také povzbuzuje, aby rozvíjeli své nevyužité dovednosti a talent. Obědové a učící se schůzky umožňují zaměstnancům učit ostatní, v čem jsou nejlepší, což jim dává příležitost rozvíjet své dovednosti a dokonce hovořit během seminářů a konferencí. Zaměstnanci, kterým není příjemné oslovit velký dav lidí, dostanou příležitost oslovit lidi, které znají, a to pomáhá budovat sebevědomí.

3. Posiluje komunitu

Zaměstnanci se často natolik angažují v práci, že zapomenou na svůj život mimo organizaci. Místo toho, aby nechali přestávku na oběd bez smysluplných závazků, mohou tento čas využít k předvedení svého talentu, externích projektů a koníčků. Mohou se spojit se zaměstnanci, kteří mají stejné zájmy, a budovat komunitu.

4. Vytváří silnější pracovní kulturu

Kromě toho, že zaměstnancům poskytuje vzrušující alternativu k přestávce na oběd, pomáhají obědy a učení se posilovat pracovní kulturu. Zaměstnanci oceňují to, co dělají ostatní zaměstnanci v jiných odděleních, což zvyšuje jejich zapojení do společnosti. Pracují také podle svých nejlepších schopností, když vědí, že organizace oceňuje jejich příspěvky.

Příklad oběda a učení

Tipy pro zahájení oběda a program učení

Níže jsou užitečné tipy, jak zahájit oběd a naučit se program:

1. Prodejte to

Naplánujte si oběd a naučte se událost a dejte o ní vědět. Publikujte a distribuujte letáky zaměstnancům, nastíňte téma, kterému se mají věnovat, a shrnutí toho, co se lidé naučí. Vytvořte hlášku zahrnutím ukázek, které povzbudí lidi k účasti.

2. Naplánujte si plán

Zaměstnanci se budou moci snadno zúčastnit oběda a naučit se události, pokud začleníte čas do rutiny lidí. Například pokud nastavíte, aby byl program každý pátek, mohou zaměstnanci v pátek přijít do práce a očekávat, že se každý týden dozví něco nového. Vytvořte konzistentní čas a den a držte se ho.

3. Naplánujte si obědy a prezentace předem

Organizátor akce by měl zajistit oběd a řečníky několik týdnů nebo dní před konáním akce. Řečníci na zasedáních by měli být předem informováni, aby mohli připravit učební materiály pro tuto událost. Pokud jde o obědy, organizátor by si měl vybrat restaurace, ze kterých si objedná, a předem se dohodnout na počtech. Organizátor může případně obdržet návrhy od zaměstnanců ve svých oblíbených restauracích, ze kterých si mohou objednat.

4. Udělejte relace interaktivní

Oběd a semináře by se neměly podobat univerzitním přednáškám, díky nimž by účastníci mohli usnout uprostřed cesty. Řečník by měl používat multimediální položky, jako jsou memy, hudba, infografiky a videoklipy, aby byly relace interaktivní a zajímavé. Multimediální obsah pomáhá prolomit monotónnost pohledu na běžné prezentace.

5. Nezapomeňte na vzdálené zaměstnance

Oběd a školení by neměly blokovat vzdálené zaměstnance, kteří pracují mimo kancelář. Měli by nabídnout podporu pro videokonference a audiokonference vzdáleným zaměstnancům. Pokud je zahrnut oběd zdarma, pošlete těmto zaměstnancům dárkové karty a rozvoz jídla.

Další zdroje

Děkujeme za přečtení finančního průvodce po obědě a učení. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na následující finanční zdroje a podívejte se na našeho globálního analytika pro finanční modelování a oceňování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se světem - třída finanční analytik.

  • Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti.
  • Osobní finanční výkaz Osobní finanční výkaz Osobní finanční výkaz je dokument nebo sada dokumentů, které popisují finanční situaci jednotlivce v daném časovém okamžiku.
  • Průvodce měkkými dovednostmi
  • Osvědčené postupy v oblasti finančního modelování Osvědčené postupy v oblasti finančního modelování Tento článek má poskytnout čtenářům informace o osvědčených postupech v oblasti finančního modelování a snadno použitelného podrobného průvodce sestavením finančního modelu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found