Roční návratnost - přehled, jak to funguje, vzorec

Anualizovaná míra návratnosti je způsob výpočtu návratnosti investic na ročním základě. Jak investujeme, často chceme vědět, kolik z našich investic vyděláváme. Když vypočítáme naše investiční výnosy v průběhu času, je to známé jako míra návratnosti.

Roční návratnost

Investice však přicházejí ve všech podobách a velikostech - jak porovnáme cenu akcií Amazon Financial Statements Příklady - Případová studie Amazon Finanční výkazy ukazují finanční výkonnost a sílu společnosti. Tři základní finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Zde je několik příkladů finančních výkazů. k investici do nemovitostí ve Vancouveru? Anualizovaná míra návratnosti řeší takový problém ročním výpočtem míry návratnosti všech investic. Umožňuje nám porovnávat různé typy investic ve stejném časovém rámci, takže je snadné zjistit, které investice jsou nejziskovější.

souhrn

  • Anualizovaná míra návratnosti vypočítává míru návratnosti investic zprůměrováním výnosů na roční bázi.
  • U investorů s různorodými portfolii umožňuje anualizovaná míra návratnosti snadné porovnávat výkonnost různých investic.
  • Anualizovaná míra návratnosti se liší od roční návratnosti, protože také odpovídá složení časových výnosů z investic.

Jak funguje anualizovaná míra návratnosti?

Anualizovaná míra návratnosti funguje na základě výpočtu míry návratnosti investic po libovolnou dobu zprůměrováním výnosů do celoročního časového rámce. Výpočet zohledňuje všechny ztráty a zisky v průběhu času a poskytuje měřítko výkonu, které vyrovnává všechny investice ve stejném časovém období.

Anualizovaná míra návratnosti se liší od roční návratnosti, protože první je průměr, který také odpovídá složení časových výnosů z investic.

Kdy použít roční míru návratnosti

U investorů s různorodými portfolii umožňuje anualizovaná míra návratnosti snadné porovnávat výkonnost různých investic. Návratnost investic, jako jsou akcie, se může okamžitě změnit a po 15% zisku v loňském roce může následovat 25% ztráta v aktuálním roce.

U investic s volatilním výnosem Volatilita Volatilita je míra míry fluktuací ceny cenného papíru v čase. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru k posouzení minulých výkyvů cen nebo variabilních úrokových sazeb, může být obtížné přesně posoudit, jak si investice vedou. Anualizovaná míra návratnosti je zvláště užitečná pro investice, kde jsou výnosy známé z hlediska částky v dolarech, ale skutečná procentní sazba je nejasná.

Díky výpočtu jediného anualizovaného procenta pro všechny investice je snadné zjistit, které investice nedosahují dobrých výsledků a které poskytují nejlepší návratnost v čase.

Vzorec

Roční návratnost

Kde:

  • Počáteční hodnota investice - Částka původně investovaná
  • Konečná hodnota investice - Dnešní hodnota vašich investic
  • Počet let - Délka vaší investice v letech

Vynásobte výsledek 100, abyste viděli míru návratnosti v procentech. Pokud je výsledek negativní, znamená to, že vaše investice utrpěly v daném časovém období ztrátu.

Příklad ze skutečného světa

Předpokládejme, že jednotlivec umístil své peníze do dvou různých investičních produktů:

  1. Investice ve výši 100 000 USD na spořicí účet s vysokým úrokem s proměnlivou úrokovou sazbou Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba označuje proměnlivou úrokovou sazbu, která se mění po dobu trvání dluhového závazku. Je to opak pevné sazby. . Bez dalších příspěvků, o šest let později, činí zůstatek na účtu 115 900 USD.
  2. Investiční nemovitost v Miami, která byla zakoupena za 350 000 $ v roce 2015. O pět let později má nyní nemovitost hodnotu 410 000 $.

Se dvěma zcela odlišnými investicemi, která z nich poskytuje nejlepší návratnost? Můžeme použít vzorec anualizované míry návratnosti k výpočtu míry návratnosti obou investic na ročním základě.

Pomocí vzorce uvedeného výše dosadíme číslice:

1) ARR = (115 900/100 000) (1/6) - 1

ARR = 0,02489 ≈ 2.50%

2) ARR = (410 000/350 000) (1/5) - 1

ARR = 0,03215 ≈ 3.21%

Pomocí vzorce pro anualizovanou míru návratnosti jsme nyní schopni porovnat výnosy pro obě investice ve stejném časovém rámci. Můžeme tedy dojít k závěru, že investiční nemovitost v Miami poskytuje nejlepší návratnost při anualizované sazbě ve výši 3.21%.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Absolutní výnos Absolutní výnos Absolutní výnos lze definovat jako výnos, tj. Absolutní zisk nebo ztrátu, kterou investice vygeneruje za určité časové období. Zisk nebo ztráta je
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Riziko a návratnost Riziko a návratnost V investování jsou riziko a návratnost vysoce korelované. Zvýšená potenciální návratnost investic obvykle jde ruku v ruce se zvýšeným rizikem. Mezi různé typy rizik patří riziko specifické pro projekt, riziko specifické pro dané odvětví, riziko konkurence, mezinárodní riziko a tržní riziko.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found