Načasování trhu - přehled, kdy použít, jak to funguje

Tržní načasování označuje investiční strategii, jejímž prostřednictvím účastník trhu rozhoduje o nákupu nebo prodeji předpovídáním cenových pohybů finančního aktiva v budoucnosti. Investoři, kteří sledují strategii, mají za cíl překonat trh tím, že zaujmou dlouhou pozici (nákup) na dně trhu a krátkou pozici (prodej) na vrcholech trhu.

Načasování trhu

Strategii časování trhu lze použít pro vstup na trhy, pro opuštění trhů nebo pro výběr mezi různými aktivy nebo třídami aktiv. Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. při obchodních rozhodnutích.

souhrn

  • Načasování trhu označuje investiční strategii, jejímž prostřednictvím účastník trhu rozhoduje o nákupu nebo prodeji předpovídáním cenových pohybů finančního aktiva v budoucnosti.
  • Zahrnuje včasný nákup a prodej finančních aktiv na základě očekávaných cenových výkyvů.
  • Obchodníci k doplnění strategie používají techniky technické a fundamentální analýzy.

Kdy se používá strategie časování trhu?

Může být velmi obtížné pravidelně a efektivně provádět strategii načasování trhu. Navzdory skutečnosti apeluje na investory především kvůli svému potenciálu nashromáždit jmění přes noc ve srovnání s dlouhým časovým horizontem vyžadovaným většinou ostatních přístupů k hodnotovému investování nebo získávání vzorců.

Úspěch načasování trhu je pro profesionální obchodníky, manažery portfolia Portfolio Manager Portfolio manažeři spravují investiční portfolia pomocí šestikrokového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. a další finanční profesionálové, kteří mohou věnovat značný čas analýze ekonomických prognóz a efektivnímu předpovídání tržních posunů s takovou konzistencí. Pro průměrného investora je však sledování trhu denně nepohodlné a je pro něj výhodnější zaměřit se na dlouhodobé investice.

Jak funguje strategie časování trhu?

Načasování trhu zahrnuje včasný nákup a prodej finančních aktiv na základě očekávaných cenových výkyvů. Tuto strategii lze aplikovat na dlouhodobé i krátkodobé časové horizonty podle preferencí investora v oblasti rizika a návratnosti.

Obchodník obvykle nakupuje akcie, když jsou trhy vzestupné, a prodá je na začátku medvědího trhu. Zahrnuje to rozpoznání, kdy by došlo ke změně trajektorie cenových pohybů.

Aby to mohl udělat, musí investor spekulovat, jak se cena v budoucnu zvýší nebo sníží, než aby zkoumal hodnotu finančního produktu. Aktivní alokační strategie Dynamická alokace aktiv Dynamická alokace aktiv je investiční strategie, která zahrnuje časté úpravy vah v portfoliu na základě celkového výkonu trhu nebo výkonu určitých cenných papírů. Cílem strategie načasování trhu je vytěžit maximum z cenové nerovnosti převládající na trzích.

Analýza pro načasování trhu

V rámci strategie časování trhu jsou všechna rozhodnutí o nákupu nebo prodeji založena na jedné z následujících dvou analytických technik:

1. Základní analýza

Při provádění fundamentální analýzy analytik bere v úvahu určité předpoklady týkající se proměnných, které ovlivňují rozhodnutí o nákupu a prodeji. Načasování trhu je matematická funkce těchto proměnných. Je důležité zjistit nejpřesnější načasování rozhodnutí. Základní analýza se používá pro střednědobý až dlouhodobý časový horizont.

2. Technická analýza

V technické analýze se časování trhu stává funkcí historické výkonnosti akcií a historie chování investorů. Technická analýza se obecně používá pro krátkodobý až střednědobý investiční horizont.

Výhody využití strategie časování trhu

Výhody strategie časování trhu jsou následující:

  • Načasování trhu se používá k maximalizaci zisků a vyrovnání souvisejících rizik s vysokými zisky. Jedná se o klasický kompromis rizik a výnosů, který existuje s ohledem na investice - čím vyšší riziko, tím vyšší výnos.
  • Umožňuje obchodníkům omezit dopady volatility trhu.
  • Umožňuje obchodníkům těžit z výhod krátkodobých cenových pohybů.

Nevýhody použití strategie časování trhu

Empirický výzkum a události v reálném životě ukazují, že náklady spojené se strategií časování trhu značně převyšují potenciální výhody, protože:

  • Vyžaduje, aby obchodník důsledně sledoval pohyby a trendy na trhu.
  • To s sebou nese vyšší transakční náklady a provize a zahrnuje značné náklady příležitosti. Náklady příležitosti Náklady příležitosti jsou jedním z klíčových konceptů při studiu ekonomiky a převládají v různých rozhodovacích procesech. Náklady příležitosti jsou hodnotou další nejlepší alternativní ušlé. . Časovače trhu opouštějí trh v obdobích vysoké volatility. Jelikož většina tržních vzestupů nastává za nestálých podmínek, aktivní investoři přicházejí o příležitosti a nakonec vydělávají méně výnosů než investoři typu buy-and-hold.
  • Investor, kterému se daří nakupovat nízko a prodávat vysoko, musí mít na svém zisku daňové důsledky. V případě, že byl cenný papír držen po dobu kratší než jeden rok, což většinou platí pro tržní časovače, je zisk zdaněn sazbou krátkodobých kapitálových výnosů, která je vyšší než sazba dlouhodobých kapitálových zisků.
  • Přesné načasování vstupu a výstupu na trh může být obtížné.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Býčí a medvědí Býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu.
  • Investiční horizont Investiční horizont Investiční horizont je termín používaný k určení doby, po kterou se investor snaží udržet své portfolio před prodejem cenných papírů se ziskem. Investiční horizont jednotlivce je ovlivněn několika různými faktory. Primárním určujícím faktorem je však často míra rizika, které investor nese
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Sentiment na trhu Sentiment na trhu Termín sentiment na trhu, známý také jako sentiment investora, označuje obecný výhled nebo přístup investorů k určitému cennému papíru nebo

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found