Nabídka vydavatele normálního kurzu (NCIB) - přehled, jak to udělat

Nabídka normálního kurzu emitenta (NCIB) je kanadský program zpětného odkupu akcií, kdy kotovaná veřejná společnost odkoupí své akcie, aby je zrušila. Veřejně obchodovaná společnost Veřejné společnosti Veřejné společnosti jsou subjekty obchodující se svými akciemi na veřejném burzovním trhu. Investoři se mohou stát akcionáři ve veřejné společnosti nákupem akcií společnosti. Společnost je považována za veřejnou, protože jakýkoli investor, který má zájem, může koupit akcie společnosti na veřejné burze a stát se vlastníky akcií. , za určitých omezení uvedených v politice 5.6, je povoleno nakupovat pouze mezi 5% a 10% svých akcií po dobu 12 měsíců, v závislosti na transakci.

Nabídka vydavatele normálního kurzu (NCIB)

souhrn

  • Nabídka s normálním kurzem emitenta (NCIB) je kanadský program zpětného odkupu akcií, kde veřejně obchodovaná společnost odkupuje své akcie, aby je zrušila.
  • Vytvoření nabídky emitenta v běžném kurzu vyžaduje, aby společnost nejprve zadala oznámení o záměru.
  • Emitent může odkoupit své akcie, aby získal zpět kontrolní podíl ve svém vlastnictví akcií, aby zmařil jakýkoli pokus o převzetí.

Jak funguje NCIB

V zásadě si tento krok klade za cíl snížit částku, aby bylo možné vydat nabídku emitenta v normálním kurzu s burzami, na nichž jsou uvedeny, a získat schválení před zpětným odkupem. Zákonný požadavek omezuje počet akcií, které si společnost může koupit za jeden den.

Jiný přístup k NCIB zahrnuje společnost, která od svých akcionářů kupuje mnoho akcií za předem stanovenou cenu a datum. Pokud společnost nakoupí všechny své nevyřízené akcie, nesplacené akcie nesplacené akcie představují počet akcií společnosti, s nimiž se obchoduje na sekundárním trhu, a proto jsou k dispozici investorům. Nevyřízené akcie zahrnují všechny omezené akcie držené vedoucími pracovníky společnosti a zasvěcenými osobami (vedoucími zaměstnanci), stejně jako kapitálová část vlastněná institucionálními investory, transakce se označuje jako „soukromá“.

V případě, že odkupující společnost vlastní třídu akcií s omezeným přístupem, jak je dokumentováno v zásadě 3.5, musí podané Oznámení o záměru učinit nabídku emitenta v běžném kurzu jasně vymezit hlasovací práva Hlasovací akcie Hlasovací akcie jsou akcie společnosti, která akcionáře opravňuje hlasovat o klíčových otázkách společnosti. Obvykle se jedná o jeden hlas na akcii. Akcie všech akcií emitenta. Pokud společnost nepopíše požadovaná hlasovací práva, musí uvést důvody pro omezení NCIB v bodě 8 oznámení.

Po schválení může emitent pokračovat v nákupu svých akciových cenných papírů, jak to považuje za vhodné během navrhovaného období. Společnost se také může rozhodnout nekoupit všechny akcie, které má povoleno.

Stejně jako v případě jakéhokoli programu nákupu akcií společnost iniciuje nabídku emitenta v běžném kurzu, protože její veřejně obchodované akcie jsou podhodnoceny. Zpětný odkup akcií snižuje počet akcií na trhu, které si mohou investoři koupit. Pro ilustraci tato praxe zvyšuje poptávku a snižuje nabídku, což vede ke zvýšení cen akcií.

Společnost může prodat část svých akcií, jakmile její hodnota dosáhne očekávané úrovně ve snaze rozšířit základnu investorů, získat hotovost a zvýšit likviditu. Společnost může využít příležitosti aktuální slevy na aktuální ceny akcií prostřednictvím NCIB.

Jak učinit nabídku vydavatele normálního kurzu

Oznámení o záměru

Oznámení o záměru je nezbytným předpokladem pro provedení běžné nabídky emitenta kurzu pro jakoukoli veřejně obchodovanou společnost v souladu s požadavky oddílu 6 těchto zásad. Představenstvo musí určit počet akcií k nabytí. Oznámení o záměru však není nutné podávat, pokud společnost v současné době nemá v úmyslu nakupovat cenné papíry.

V případě, že společnost nesplní požadavky na pokračující zařazení na seznam, výměna nebude souhlasit s oznámením o záměru. Platí i poté, co emitent dokončí všechny zamýšlené nákupy v oznámení. NCIB nesmí překročit jeden rok po datu zahájení nákupu.

Tisková zpráva

Dalším krokem při podávání nabídky je vydání tiskové zprávy, která informuje o záměrech společnosti učinit nabídku emitenta v běžném kurzu. Obsah této tiskové zprávy by měl obsahovat shrnutí podstatných aspektů oznámení.

Mezi klíčové prvky uvolnění patří jméno člena provádějícího nabídku jménem společnosti, předchozí nákup, důvod nabídky a procento nesplacené částky a počet požadovaných akcií.

Pokud by došlo ke zpoždění vydání zprávy, je emitent povinen vydat burze koncept zpráv, následovaný zprávou, jakmile burza toto oznámení schválí.

Zveřejnění

Další zpráva společnosti musí následně zachytit souhrn důležitých informací uvedených v oznámení. Zveřejnění musí být zasláno akcionářům poštou a musí uvádět, jak lze jeho kopii získat bezplatně.

Zahájení nákupu poté začíná tři dny po obdržení veškeré dokumentace. Po přijetí oznámení o záměru je burza povinna zveřejnit burzovní oběžník, který hlásí nabídku.

Pozměňovací návrh

Po zveřejnění burzy následuje dodatek, kde společnost může upravit své oznámení tak, aby zvýšil počet akcií, které mají být zakoupeny, pokud jsou v rámci předepsaného počtu akcií v pojistné smlouvě.

Pokud je nabídka vydavatele normálního kurzu dostatečně velká, může to změnit koncept vlastnictví akcií. Společnost může znovu získat kontrolní podíl ve svém vlastnictví akcií, aby zabránila třetím stranám v napadení vlastnictví společnosti.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Proces zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Dividenda vs. zpětný odkup / zpětný odkup akcií Dividenda vs. zpětný odkup / zpětný odkup akcií Akcionáři investují do veřejně obchodovaných společností za účelem zhodnocení kapitálu a příjmu. Existují dva hlavní způsoby, jak společnost vrací zisky svým akcionářům - hotovostní dividendy a zpětné odkupy akcií. Důvody strategického rozhodnutí o zpětném odkupu dividend a akcií se u jednotlivých společností liší
  • Soukromá vs veřejná společnost Soukromá vs veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že s akciemi veřejné společnosti se obchoduje na burze cenných papírů, zatímco s akciemi soukromé společnosti nikoli.
  • Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) zahájila činnost mimo Vancouver v Britské Kolumbii v roce 1907. VSE nadále fungovala jako samostatná burza

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found