Poplatek za opačné ukončení - důvody, aktivační události, příklady

Poplatek za reverzní ukončení je také známý jako poplatek za reverzní ukončení. Vztahuje se k částce peněz vyplacené cílové společnosti poté, co nabyvatel vycouvá z obchodu nebo transakce není dokončena. Poplatek za zpětné ukončení je obvykle zahrnut v akviziční smlouvě Definitivní kupní smlouva Definitivní kupní smlouva (DPA) je právní dokument, který zaznamenává podmínky mezi dvěma společnostmi, které uzavírají smlouvu o fúzi, akvizici, odprodeji, společném podnikání , nebo nějaká forma strategického spojenectví. Jedná se o vzájemně závaznou smlouvu a lze ji spustit, když nabyvatel není schopen získat potřebné financování k uzavření transakce. Účelem poplatku za zpětné ukončení je kompenzovat cíl za jeho čas a úsilí při usnadňování transakcí Zdroje transakcí a transakcí a průvodce po porozumění transakcí a transakcí v investičním bankovnictví, rozvoji společností a dalších oblastech podnikových financí. Stáhněte si šablony, přečtěte si příklady a dozvíte se, jak jsou strukturovány dohody. Smlouvy o zachování mlčenlivosti, smlouvy o koupi akcií, nákupy aktiv a další zdroje fúzí a akvizic.

Diagram poplatků za opačné ukončení

Poplatek za obrácené ukončení vs. poplatek za ukončení

Poplatek za zpětné ukončení je opakem poplatku za ukončení, což je poplatek placený cílovým subjektem nabyvateli, pokud transakce neproběhne. Ten kompenzuje nabyvateli úsilí, čas a náklady vynaložené na uzavření obchodu.

Na druhé straně musí nabyvatel zaplatit cílovému poplatku za zpětné ukončení, když transakce neprojde kvůli nedostatkům nabyvatele. Oba typy poplatků kompenzují oběma stranám jejich příspěvek k usnadnění transakce.

Důvody pro poplatek za zpětné ukončení

Většina cílových společností dává přednost sloučení nebo akvizici Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a nabídky transakčních nákladů, které poskytují poplatek za zpětné ukončení. Cílové společnosti se domnívají, že nabyvatelský subjekt by se měl podílet na rizicích, jimž čelí, když nebude dokončena navrhovaná dohoda. Některá z těchto rizik zahrnují:

Třída cenných papírů

Jelikož většina obchodů o fúzích a akvizicích je obvykle zveřejněna, ceny cenných papírů cílové společnosti Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. mohou kolísat, protože investoři si nejsou jisti dopady obchodu. Žaloby v bezpečnostní třídě jsou žaloby, které mohou podat investoři společnosti, kteří utrpěli ztrátu kvůli porušení zákonů o cenných papírech. Taková porušení mohou zahrnovat podvodné hlášení finančních údajů společnosti.

Soudní spory umožňují jednotlivým investorům, kteří byli ovlivněni zkreslením, podat spíše jedinou žalobu než jednotlivé žaloby. Pokud je soud přesvědčen, že investoři utrpěli hospodářskou újmu v důsledku podvodného nahlášení údajů společnosti, může udělit vypořádání Odškodnění Odškodnění je právní dohoda jedné strany, která stanoví, že jiná strana je bez viny - není odpovědná - za potenciální ztráty nebo škody. v hodnotě milionů dolarů.

Narušení podnikání

Poté, co dohoda o fúzích a akvizicích neprojde, může cílová společnost zaznamenat narušení svých obchodních operací v důsledku nerealizace jejich počátečních očekávání. Neschopnost získat financování od nabyvatele může také ochromit některá oddělení cílové společnosti, která očekávala, že z dohody budou mít prospěch. Důsledkem narušení podnikání je pokles výnosů a zisků a cíl bude chtít kompenzovat takové očekávané ztráty pomocí poplatku za zpětné ukončení.

Potenciální ukončení vedení

Selhání navrhované veřejné dohody může vést k nestabilitě a možnému odchodu klíčových vedoucích pracovníků a zaměstnanců. Může to být způsobeno neshodami mezi manažerským týmem, který měl vysoká očekávání růstu podnikání s podporou finančně stabilnějšího nabyvatele.

Příčinné události za poplatek za zpětné ukončení

Hlavním důvodem pro ukončení kupní smlouvy mezi terčem a nabyvatelem je situace, kdy tento nezíská financování transakce do určitého data. V ustanovení o ukončení kupní smlouvy by měla být uvedena strana, která za různých okolností ukončí smlouvu.

Nabyvatel nebude chtít, aby cílová společnost měla právo ukončit kupní smlouvu za několika okolností. Mezi tyto okolnosti patří:

  1. Cílový subjekt vedl k selhání financování. Cílový subjekt může bránit v poskytnutí kapitálu na financování transakce, když nespolupracuje se snahou kupujícího získat přístup k financování od půjčující instituce.
  2. Cíl nesplňoval všechny podmínky, které jsou uvedeny v kupní smlouvě ve prospěch nabyvatele.

Obdobně bude terč protestovat proti záměrům nabyvatele ukončit transakci za několika okolností. Mezi tyto okolnosti patří:

  1. Nabyvatel úmyslně způsobí selhání financování a nevyužije všechny dostupné cesty k tomu, aby věřitele donutil dodržovat úvěrovou dohodu.
  2. Po neúspěchu první možnosti financování nabyvatel nehledal jiné alternativní způsoby získání financování.

Výše poplatku za zpětné ukončení

Velikost částky splatné jako poplatek za zpětné ukončení závisí na velikosti celé hodnoty obchodu, na které se obě strany původně dohodly. Poplatek se obvykle pohybuje mezi 1% až 3% hodnoty dohody a částka se může u jednotlivých obchodů lišit. I když se poplatek může zdát zanedbatelný, zdánlivě malé procento může přinést miliony dolarů v urovnání, když se hodnota obchodu rozšíří na miliardy dolarů. Cíl a nabyvatel by se měli dohodnout na výši poplatku za reverzní ukončení od počátku kupní smlouvy.

Cílová společnost může použít částku poplatku za reverzní ukončení k určení možnosti projití obchodu a rizik spojených s obchodem. Například pokud nabyvatel souhlasí s vysokým procentem poplatku za zpětné ukončení, znamená to, že nabyvatel to myslí s dohlédnutím na obchod až do jeho konečných fází vážně. Naopak nižší procento naznačuje, že existuje vysoká pravděpodobnost, že se dohoda dohod a transakčních zdrojů a průvodce porozuměním dohodám a transakcím v investičním bankovnictví, rozvoji společností a dalších oblastech podnikových financí. Stáhněte si šablony, přečtěte si příklady a dozvíte se, jak jsou strukturovány dohody. Nepřijdou smlouvy o zachování mlčenlivosti, smlouvy o koupi akcií, nákupy aktiv a další zdroje fúzí a akvizic a nabyvatel chce ušetřit peníze v případě neúspěšné transakce.

Reálný příklad poplatku za zpětné ukončení

V únoru 2018 nabídla polovodičová společnost Broadcom Inc. výrobci telekomunikačních zařízení Qualcomm poplatek za reverzní rozpad ve výši 8 miliard dolarů, pokud akvizice nezíská regulační souhlas. Broadcom se nabídky vzdal poté, co představenstvo společnosti Qualcomm odmítlo její původní nabídku na převzetí akcií za 82 $ za akcii na základě toho, že nabídka podcenila společnost.

Bezplatný rozpad ve výši 8 miliard USD představoval přibližně 6,6% z celkové hodnoty obchodu, což činilo hodnotu akcií ve výši 121 miliard USD. Tak vysoké procento naznačovalo, že Broadcom se zavázal dokončit akvizici celého podniku Qualcomm.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Poplatek za rozchod Poplatek za rozchod Poplatek za rozchod, označovaný také jako poplatek za ukončení, je pokuta, která se platí při fúzích a akvizicích, pokud prodejce od dohody odstoupí. Poplatek je nutný k vyrovnání původního kupujícího za čas a prostředky vynaložené na vyjednání dohody.
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti.
  • Poplatek za úspěch Poplatek za úspěch Ve financích je poplatek za úspěch provizí vyplacenou poradci (obvykle investiční bance) za úspěšné dokončení transakce. Poplatek závisí na úspěšné pomoci klientovi dosáhnout jeho cíle, a tím sladí zájmy klienta a poradce. Typicky procento hodnoty dohody

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found