Časová osa transakcí soukromého kapitálu - pochopte všechny kroky

Na časové ose transakce soukromého kapitálu existují různé kroky. Níže uvedený diagram ukazuje různé kroky v procesu fúzí a akvizic fúzí a akvizic M&A proces Tato příručka vás provede všemi kroky v procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční transakční náklady ze strany soukromého kapitálu spolu s předběžnou časovou osou.

Časová osa transakcí soukromého kapitálu

Kroky na časové ose transakce soukromého kapitálu

1. Hlavolam odeslaný bankéři

Jedním z prvních kroků fúzí a akvizic na straně kupujícího (na časové ose transakcí soukromého kapitálu) je, když bankéři zasílají upoutávky Teaser Investiční upoutávka je souhrn jednoho nebo dvou snímků možného procesu prodeje, aniž by se zmínil název společnosti, zachovat důvěrnost. Teaser by měl obsahovat přehled odvětví, popis činnosti, finanční shrnutí, zdůvodnění investic, přehled zákazníků, strukturu transakcí, informace o bankéřích hráčům soukromého kapitálu. Upoutávky jsou dokumenty, které obsahují stručný popis podniku, jeho nabídky produktů a služeb a hlavní finanční údaje. Nazývá se „upoutávka“, protože v tuto chvíli nezveřejňuje jméno prodejce, protože cílem je zachovat důvěrnost identity prodejce na začátku.

2. Podepsáno NDA

Jakmile hráči PE uvidí ukázku a rozhodnou se prozkoumat příležitost, dalším krokem na časové ose transakce je podepsání Dohody o mlčenlivosti o mlčenlivosti (NDA). Dohoda o mlčenlivosti (NDA) je dokument, který je vyměňován mezi potenciálním kupujícím a prodejcem v počátečních fázích fúze a akvizice. (NDA). NDA omezuje použití důvěrných informací, které budou součástí CIM, před využíváním k získávání klientů, pytláctví zaměstnanců nebo k rozvoji obchodních strategií kolem něj.

3. CIM zaslané bankéři

Jakmile dojde k výměně NDA mezi prodejcem a potenciálním nabyvatelem, bankéři sdílejí úplné informace o společnosti, včetně zveřejnění identity společnosti. Memorandum o důvěrných informacích CIM - Memorandum o důvěrných informacích Memorandum o důvěrných informacích (CIM) je dokument používaný v M&A k sdělování důležitých informací v procesu prodeje. Průvodce, příklady a šablony obsahují investiční teze pro společnost, přehled trhu a společnosti, nabídky produktů a služeb, profil výnosů, profil zaměstnanců a finanční údaje (historie, projekce a kapitálová struktura). Myšlenka CIM je, že potenciální nabyvatel se může na společnost dívat ze všech hledisek a poté se rozhodnout, zda je ochoten ji koupit, a pokud ano, za kolik.

4. Hovory s řídícím týmem

Když se hráči PE začnou dívat na CIM, obvykle nastane situace, kdy budou potřebovat určitá objasnění schopností společnosti, důležitost jejich finančních projekcí, vztah se zákazníky atd. K objasnění těchto problémů se vrcholový management firmy PE dostane do hovor s řídícím týmem prodejce. Tým PE má také zájem porozumět širokým cílům prodejce.

5. Finanční model a ocenění

Akviziční společnost na základě finančních prostředků získaných v CIM a na základě vlastních projekcí o cílové společnosti provede ocenění. Ocenění se provádí na základě modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a pohledu na obchodní a transakční srovnatelné položky. Ocenění se stává kritickým, protože PE firma musí citovat ocenění, aby mohla pokročit v procesu.

6. Vyjádření zájmu / nezávazná nabídka

Vyjádření zájmu Vyjádření zájmu (EOI) Vyjádření zájmu (EOI) je jedním z počátečních transakčních dokumentů sdílených kupujícím s prodávajícím v potenciální fúzi a akvizici. EOI naznačuje vážný zájem kupujícího, že by jeho společnost měla zájem zaplatit určité ocenění a získat společnost prodejce prostřednictvím formální nabídky. je formální nabídka naznačující vážný zájem PE firmy / potenciálního kupce. EOI vyjadřuje zájem PE společnosti o získání obchodní činnosti prodávajícího zaplacením určitého ocenění. EOI zahrnuje ocenění, které společnost nabízí, požadavky na náležitou péči, typ podpory přechodu, kterou by vyžadovaly, strukturu transakce a schválení potřebná pro konečné odhlášení. Jasně konstatuje, že nabídka je pro obě strany nezávazná.

7. Přístup k datové místnosti byl udělen

Jakmile bankéři vyberou nabídku, otevřou datovou místnost pro potenciální nabyvatele. Datová místnost je virtuální datová místnost pro výměnu a ukládání dat jakéhokoli typu, včetně financí, právních transakcí, organizační struktury, marketingového plánu, údajů o zaměstnancích atd. Myšlenka spočívá v tom, že kupující ověří úplnost, přesnost a schopnosti společnost provedením náležité due diligence.

8. Osobní setkání s vedením

Jako další krok na časové ose transakcí soukromého kapitálu se vrcholové vedení z obou stran osobně setká, aby diskutovalo o potenciálních synergických výhodách, které mohou přinést dohromady, o rolích, které by byli zapojeni do post-transakcí atd. Diskutují také o širokých bodech due diligence na tomto setkání.

9. Dopis o záměru

Letter of Intent je dokument, ve kterém kupující prodávajícímu zdůrazňuje hlavní body smlouvy o koupi akcií (SPA). Hlavní myšlenkou je poskytnout široké pochopení prohlášení a záruk, které kupující hledá. Příprava SPA je časově náročná a nákladná záležitost, takže u LOI je myšlenkou připravit prodejce na všeobecné podmínky.

10. Období výlučnosti a konečná due dililence

Jedním z nejdůležitějších kroků na časové ose transakcí soukromého kapitálu je období výlučnosti a konečná due diligence. Během tohoto období žádají potenciální kupci o exkluzivitu od investičních bankéřů. Bankéři po diskusích s prodejcem vyberou jednoho z kupujících pro exkluzivní diskusi a uzavírají proces náležité péče.

11. Zpráva o kvalitě výdělků

Zpráva o kvalitě výdělků je připravována nezávislou společností třetí strany. Analýza se provádí podle rozdělení výnosů - jako je produktový a servisní mix, geografický mix, mix zákazníků atd. K pochopení současného trendu a budoucích prognóz se provádějí také různé analýzy nákladů. Náklady jsou uznány jako fixní nebo variabilní náklady, opakující se nebo jednorázové náklady atd. Cílem je posoudit skutečnou kvalitu podnikání a přesnost historických financí.

12. Konečné dohody: SPA / APA

Smlouva o koupi akcií (SPA) nebo dohoda o koupi majetku (APA) jsou právní dokumenty, které zaznamenávají podmínky mezi dvěma společnostmi, které uzavírají dohodu o fúzi, akvizici, odprodeji, společném podnikání nebo nějaké strategické alianci. Jedná se o vzájemně závaznou smlouvu mezi kupujícím a prodávajícím a zahrnuje podmínky, jako jsou zakoupená aktiva, kupní protiplnění, prohlášení a záruky a závěrečné podmínky. Úlohou investičního bankéře v této části časové osy transakcí soukromého kapitálu je zajistit, aby obě strany dosáhly vzájemné dohody a uzavřely dohodu.

13. Akcionářská smlouva a další dohody

Jakmile bude vypracována akcionářská smlouva, budou připraveny také další smlouvy a přílohy, které se stanou součástí konečné dohody.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce časem transakce soukromého kapitálu. K dalšímu rozvoji finančního vzdělávání vám pomohou následující finanční zdroje:

  • Letter of Intent Letter of Intent (LOI) Stáhněte si šablonu Finance's Letter of Intent (LOI). LOI nastiňuje podmínky a dohody transakce před podepsáním konečných dokumentů. Mezi hlavní body, které jsou obvykle obsaženy v písemném záměru, patří: přehled a struktura transakce, časová osa, due diligence, důvěrnost, exkluzivita
  • Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti.
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Diskontovaný peněžní tok Diskontovaný peněžní tok DCF vzorec Diskontovaný peněžní tok DCF vzorec je součet peněžních toků v každém období dělený jedním plus diskontní sazba zvýšená k síle období #. Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty podniku

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found