SEC Filings - Požadavky na společnosti a kde je najít

Podání SEC jsou finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tato tři hlavní prohlášení jsou složitě, periodické zprávy a další formální dokumenty, které musí veřejné společnosti, makléři a obchodníci zaslat Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). SEC byla vytvořena ve třicátých letech minulého století s cílem omezit zásoby Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. manipulace a podvody, ke kterým docházelo mezi společnostmi. Regulační orgán shromažďuje finanční a provozní informace o veřejně obchodovaných domácích a zahraničních společnostech.

SEC podání

SEC ověřuje informace obsažené v předložených formulářích SEC, aby se ujistil, že splňují stanovené standardy. Většina záznamů SEC je zpřístupněna veřejnosti prostřednictvím online databáze SEC - EDGAR (systém elektronického shromažďování, analýzy a vyhledávání dat).

Důležitost podání SEC

Vláda USA stanovila, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné podávat žádosti SEC, a umožňuje tak investorům kontrolovat historii společnosti a předvídat budoucí výkonnost. Investoři a finanční profesionálové spoléhají na tyto informace, aby získali spolehlivé informace o společnostech, které pro investiční účely vyhodnocují. Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňuje hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy). . To pomáhá investorům činit informovaná investiční rozhodnutí při plánování prodeje, nákupu nebo držení cenných papírů společnosti.

Investice SEC jsou k dispozici investorům

Nejběžnější formuláře SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí. společnosti, které musí podat, zahrnují:

  • 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům
  • 10-Q
  • 8-K

Formulář 10-K je výroční zpráva vydaná společností na konci jejího fiskálního roku. Zahrnuje podrobné shrnutí výsledků společnosti za daný rok, rizikové faktory, diskuse managementu, Co je to MD&A? Management Discussions and Analysis (MD&A) je část výroční zprávy nebo SEC podání 10-K, která poskytuje přehled o tom, jak si společnost vedla v předchozím období, její aktuální finanční situaci a budoucí projekce managementu. analýza finanční situace a podrobnosti všech ročních účetních závěrek.

Formulář 10Q představuje souhrn operací společnosti podle čtvrtletí, zejména za první tři čtvrtletí roku. Zahrnuje hlavní finanční výkazy, analýzu finanční situace a rizikové faktory. Účetní závěrky předložené na formuláři 10-Q však nemusí být auditovány, a jsou proto považovány za méně spolehlivé.

Společnosti používají formulář 8-K k hlášení neplánovaných událostí nebo podnikových změn, které by mohly mít význam pro akcionáře, SEC, věřitele a investory. Zpráva obsahuje významné události, jako je rezignace ředitele, akvizice, bankrot, vyřazení majetku nebo jiné důležité události.

Kde najít SEC podání

Přihlášky SEC jsou k dispozici online na oficiálních webových stránkách SEC www.sec.gov. Většina veřejně obchodovaných společností, které zasílají žádosti SEC regulačnímu orgánu, také zveřejňují zprávy na svých webových stránkách na kartě „vztahy s investory“. Některá z podání SEC jsou však utajována, a proto nejsou veřejně dostupná. Získání dostupných formulářů SEC a jejich správná interpretace může investorům pomoci učinit včasná investiční rozhodnutí.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro podání SEC. Chcete-li zlepšit své finanční znalosti, přečtěte si následující bezplatné finanční zdroje.

  • 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Propojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek
  • Průvodce účetnictvím Účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny
  • Auditovaná účetní závěrka Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditované finanční výkazy pomáhají osobám s rozhodovací pravomocí
  • 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found