Příklady Excel VBA - Podrobný průvodce makry

Nejlepší způsob, jak se naučit navrhovat vlastní makro aplikace Excel ve VBA Makra VBA Nastavení maker v aplikaci Excel VBA, je poměrně jednoduchý. Struktura maker aplikace Excel VBA zahrnuje začátek podřízeného řádku před zahájením kódu makra. Makra používají aplikaci Visual Basic v aplikaci Excel k vytváření vlastních funkcí generovaných uživateli a k ​​urychlení manuálních úkolů vytvářením automatizovaných procesů. je jen skočit přímo do toho. Přirozeně budete potřebovat vědět, jak vstoupit do editoru VBA a nastavit makro, jak deklarovat proměnné a jak odkazovat na data. Tato příručka použije příklady aplikace Excel VBA, abyste věděli, jak zaznamenat vlastní makro!

V tomto příkladu předpokládejme, že máme následující datovou tabulku. Pokusíme se vložit data do buněk, abychom dokončili tabulku. Pro účely tohoto cvičení vytvoříme makro, které provede funkci, kterou lze snadno a rychleji provést ručně. Vytvoření tohoto makra vám však umožní zjistit, jak napsat makro a obecnou logiku za programováním VBA. Excel VBA VBA znamená Visual Basic for Applications. Excel VBA je programovací jazyk společnosti Microsoft pro Excel a všechny ostatní programy Microsoft Office, jako jsou Word a PowerPoint. Všechny programy sady Office sdílejí společný programovací jazyk.

Jak vidíte níže, Turtle Dove a Capital Inc. zatím nemají své ceny akcií. Chceme to vyplnit. Turtle Dove has a stock Stock What is a stock? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. cena 92,17 $. Překvapivě má ​​Capital Inc. právě teď stejnou cenu akcií jako Nikolai Motors.

Příklady aplikace Excel VBA

Chcete-li se dozvědět více, spusťte náš online kurz Excel VBA!

Pojmenování makra

Chcete-li začít vytvářet makro, otevřete editor VBA stisknutím Alt + F11. Prvním krokem při vytváření makra je pojmenování makra Odkazy na buňky VBA Odkazy na buňky VBA umožňují uživateli sdělit aplikaci Excel, kde má hledat data, která potřebuje. Po vytvoření makra a deklaraci proměnných je dalším krokem vytvoření odkazů na buňky VBA, které ve skutečnosti odkazují na každou proměnnou a které pak lze použít k manipulaci s daty v listu aplikace Excel. , Jak je ukázáno níže. Pojmenujeme makro Akciové ceny.

Dílčí cena

End Sub

Deklarace proměnných

Úplná horní část každého makra by měla obsahovat deklarace proměnných. Budeme zde používat jednu proměnnou k ukládání hodnoty ceny akcií společnosti Nikolai Motors. Pojďme pojmenovat tuto proměnnou Skladovou cenu. Připomeňme, že obecně přijímanou konvencí pojmenování proměnných je použití malých písmen, pokud existuje pouze jedno slovo, a zavedení každého slova za prvním velkým písmenem. Cena akcií bude zapsána jako cena akcie.

Dílčí cena

Tlumené zásoby Cena jako Single

End Sub

Ukládání dat do proměnné

Nyní, když jsme vytvořili proměnnou stockPrice, chceme do ní uložit hodnotu.

Dílčí cena

Tlumené zásoby Cena jako Single

stockPrice = Rozsah („C4“). Hodnota

End Sub

Makro má nyní k provedení dva procesy. Vytvoří novou Single proměnnou (číselný datový typ, který umožňuje necelá čísla) s názvem stockPrice. Dále ukládá hodnotu nalezenou v buňce C4 do proměnné stockPrice.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte náš online kurz Excel VBA!

Používání proměnných a přímé přiřazování hodnot

Nakonec můžeme použít proměnné k dokončení procesu, který potřebujeme (vyplnění ceny akcií). Musíme sdělit aplikaci Excel Excel pro začátečníky Tato příručka pro Excel pro začátečníky vás naučí vše, co potřebujete vědět o tabulkách a vzorcích aplikace Excel pro provádění finanční analýzy. Podívejte se na video a dozvíte se vše, co začátečník potřebuje vědět z toho, co je Excel, proč používáme a jaké jsou nejdůležitější klávesové zkratky, funkce a vzorce pro použití uložené hodnoty a umístění do příslušných buněk.

Dílčí cena

Tlumené zásoby Cena jako Single

stockPrice = Rozsah („C4“). Hodnota

Rozsah („C8“). Hodnota = cena akcií

Rozsah („C7“). Hodnota = 92,17

End Sub

Po uložení hodnoty makro nyní použije proměnnou k vyplnění tabulky. Nejprve zapíše hodnotu uloženou v stockPrice do buňky C8. Dále zapíše přímo přiřazenou hodnotu 92,17 do buňky C7. Obě metody fungují.

Příklady Excel VBA - alternativní metoda

Můžete také přeskočit proměnnou a přiřadit hodnotu C4 přímo C8. To je ukázáno níže.

Dílčí cena

Rozsah („C8“). Hodnota = Rozsah („C4“). Hodnota

Rozsah („C7“). Hodnota = 92,17

End Sub

Jak vidíte v tomto makru, nepoužívají se žádné proměnné. Místo toho se data v aplikaci Excel přímo zkopírují do jiné buňky. Makro vyplní buňku C8 hodnotou nalezenou v C4, protože makra čtou zleva doprava. Dále vyplní buňku C7 číslem 92,17.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte náš online kurz Excel VBA!

Příklady Excel VBA - shrnutí maker

Jak můžete říct, programovací jazyk VBA je docela snadné sledovat. Jednoduše musíte napsat svůj postup krok za krokem a makro bude sledovat proces ve správném pořadí. Možná jste si také všimli, že existují různé způsoby, jak kódovat stejný proces. Některé metody mají své vlastní výhody a některé mohou fungovat lépe než jiné. Díky zkušenostem vám zvládnutí VBA umožní plánovat a vytvářet vlastní makra přizpůsobená konkrétním potřebám vašeho finančního modelu. Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.

Zjistěte více!

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce příklady Excel VBA. Chcete-li dále rozvíjet své finanční vzdělání, podívejte se na následující bezplatné finanční zdroje:

  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Metoda Treasury Stock Metoda Treasury Stock Metoda Treasury Stock je způsob, jak společnosti vypočítají počet dalších akcií, které mohou být vytvořeny nevyužitými opčními poukazy a opcemi na akcie. Tyto nové další akcie lze poté použít k výpočtu zředěného zisku společnosti na akcii (EPS). Metoda státní pokladny také
  • IBES IBES Estimates IBES (také známý jako I / B / E / S) je zkratka pro Institutional Broker’s Estimate System, databázi, kterou vytvořili makléři Lynch, Jones a Ryan. Tento systém v zásadě sestavuje analýzu a předpovídá budoucí výnosy veřejně obchodovaných společností. S pomocí této databáze mohou uživatelé zobrazit různé předpovědi spolu s prognózami analytiků.
  • Podání SEC Podání SEC jsou finanční výkazy, pravidelné zprávy a další formální dokumenty, které musí veřejné společnosti, makléři a obchodníci zaslat Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). SEC byla vytvořena ve 30. letech 20. století s cílem omezit manipulaci s akciemi a podvody

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found