Soukromí dražitelé - přehled, příklady, typy aukcí

Soukromí dražitelé odkazují na osoby oprávněné nebo licencované zákonem k prodeji zboží nebo nemovitostí na veřejných aukcích Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že je nabízí k dražení, umožňuje lidem dražit a prodává tomu, kdo draží nejvíce. Uchazeči soutěží proti sobě. Soukromí dražitelé se liší od zprostředkovatelů v tom, že tito mohou jak nakupovat, tak prodávat zboží, zatímco soukromí dražitelé mohou pouze prodávat. Prodávají zboží, které na trh přinesou prodejci, a nabízejí je těm, kteří nabízejí nejvyšší nabídku, kteří soutěží v otevřené aukci.

Soukromí dražitelé

Nejběžnější formou aukce je otevřená aukce vzestupné ceny, kde dražitelé soutěží otevřeně proti sobě, přičemž každá následující nabídka je vyšší než předchozí nabídka. Mezi zboží prodávané soukromými dražebníky patří obrazy, starožitnosti, drahá vína, vzácné sběratelské předměty, hospodářská zvířata a ojetá auta.

Jak fungují aukce?

V otevřená aukce„Zájemci se shromažďují na centrálním místě, kde soutěží o vlastnictví jednoho nebo více aktiv. Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a. Dražitel obvykle oznamuje rezervní cenu prodejce, která slouží jako výchozí základ pro proces nabízení. Zainteresované strany podaly nabídky na aktivum, přičemž každá následující nabídka byla vyšší než ta předchozí. Vydražování pokračuje, dokud dražitel nevyhlásí vítěze aukce, který je ve většině případů ve stanovené lhůtě posledním dražitelem s nejvyšší nabídkou. Účastník se rovněž považuje za účastníka, který přestal soutěžit v nabídkovém řízení, když odejde z aukce před jejím uzavřením.

Druhou formou aukce je online aukce, který probíhá bez setkání zúčastněných stran na fyzickém místě. Příkladem online aukce je web eBay, kde prodejci uvádějí seznam svých produktů k prodeji a umožňují kupujícím, kteří mají zájem, soutěžit o vlastnictví produktu. Nabídky se obvykle provádějí v uzavřeném formátu, kdy kupující, kteří mají zájem, předloží zapečetěné nabídky ke zvážení prodejcem. Zainteresované strany nezískají přístup k ceně nabízené konkurenty a částky nabídek znají pouze konkrétní prodejci. Prodávající vybere ze seznamu uzavřených nabídek nejvyšší nabídku. Někdy si může prodejce vybrat uchazeče s nejvýhodnějšími podmínkami, i když nemusí být uchazečem s nejvyšší nabídkou.

Jak jsou placeni soukromí dražitelé?

Existují otázky, kdo by měl mezi kupujícím a prodávajícím odškodnit dražebníka za dohled nad dražbou. V průběhu let však dražitelé většinou účtovali své poplatky prodejcům. Zde jsou některé ze způsobů, jak dražebník dostává zaplaceno:

Provizní základ

Nejběžnější metodou, kterou dražitelé používají k vydělávání svých peněz, je provize. Dražitel obvykle účtuje procento z hrubé částky prodeje jako provizi. Pokud si například dražebník účtuje 10% provizi z hrubého prodeje 100 000 $ za vzácný portrét, znamená to, že dražitel vydá provizi 10 000 $.

Hodinově

Vydražitel může také s klientem uzavřít dohodu o hodinové struktuře výplat. To znamená, že dražitel bude vyplacen podle počtu hodin, které strávil dražbou majetku nebo aktiv klienta. Pokud se například obě strany dohodnou na sazbě 200 $ za hodinu, znamená to, že pokud dražitel pracuje čtyři hodiny, pak jim klient zaplatí 800 $ za hodiny strávené dražením.

Paušální sazba

Vydražitel může svému klientovi také účtovat fixní poplatek za jeho dražební službu. Poplatek zůstává stanoven bez ohledu na výnosy z prodeje a dobu potřebnou k dražení aktiva (aktiv). Například dražebník se může s prodejcem dohodnout na pevném poplatku 1 000 $ bez ohledu na to, zda prodejce z aukce vydělá 10 000 $ nebo dokonce 100 000 $.

Plat

Vydražitel může také vydělat plat, pokud je zaměstnán k poskytování dražebních služeb na plný úvazek. K tomu může dojít, když organizace nebo vládní organizace pravidelně organizují aukce. Například daňový úřad a policejní útvar mohl zabavit předměty, které je třeba prodávat na pravidelných aukcích. Mohou si najmout dražitele na plný úvazek, který by pořádal aukce, místo aby si najali jiného dražebníka pokaždé, když potřebují provést dražbu.

Poplatek plus výdaje

Druhou možností je účtovat poplatek, a to buď za provizi, paušální sazbu nebo plat, plus všechny výdaje, které dražebníkovi vzniknou při prodeji aktiva. Některé z těchto výdajů mohou zahrnovat stravování, hotelové poplatky, cestování, náklady na najímání zaměstnanců a náklady na marketing. Tyto náklady vznikají na podporu prodeje aktiva, obvykle nákladného aktiva, jako jsou vzácné sběratelské předměty, obrazy a umělecká díla.

Aukce - Osoba kupující soukromé umění

Druhy aukcí

Existují dva hlavní typy aukcí, které dražitelé běžně používají. Obsahují:

Anglická aukce

Anglická aukce Anglická aukce Anglická aukce, označovaná také jako vzestupná aukce otevřeného pláče, začíná dražebníkem, který oznámí navrhovanou otevírací nabídku nebo vyvolávací cenu položky v prodeji. Kupující, kteří mají zájem o předmět, začínají s nabídkami na předmět v prodeji, přičemž dražebník přijímá vyšší nabídky hned, jak přijdou. , známá také jako otevřená aukce vzestupné ceny, je nejoblíbenějším typem aukce. Uchazeči draží otevřeně proti sobě, přičemž každá následující nabídka je vyšší než předchozí nabídka. Vydražitel požaduje ceny a dražitelé zvedají ruce, aby potvrdili, že s cenou souhlasí, a to až do okamžiku, kdy již nebudou existovat zájemci ochotní nabídnout vyšší cenu.

Alternativně mohou uchazeči (nebo zástupci zastupující uchazeče) veřejně vyvolat své částky nabídek, přičemž každá částka je vyšší než předchozí částka nabídky. Pokud již neexistuje žádný zájemce, který by chtěl nabídnout další, je nejdříve uchazeč s nejvyšší nabídkou povinen zaplatit cenu před převzetím vlastnictví aktiva. Prodejce může někdy stanovit rezervní cenu, kterou musí zúčastněné strany splnit, aby převzal vlastnictví aktiva. Pokud žádný uchazeč není ochoten zaplatit vyvolávací cenu, položka zůstane neprodaná.

Holandská aukce

Dražitel zahájí holandskou aukci Holandská aukce Holandská aukce je proces zjišťování cen, kdy dražitel začíná s nejvyšší požadovanou cenou a snižuje ji, dokud nedosáhne optimální cenové hladiny s velmi vysokou požadovanou cenou pro řadu stejných položek a sníží ji dokud některé zúčastněné strany nepřijmou požadovanou cenu nebo dokud není splněna vyvolávací cena. Pokud první dražitel nekoupí všechny položky v prodeji, dražitel draží cenu, dokud nebudou všechny položky zakoupeny nebo dokud nebude splněna vyvolávací cena.

Položky jsou přidělovány v pořadí nabídek tak, že dražitel s nejvyšší nabídkou vezme své položky jako první, následovaný dražitelem s nejvyšší nabídkou atd., Dokud nebudou všechny položky dokončeny. Tato metoda je populární v Nizozemsku při prodeji zboží podléhajícího rychlé zkáze, jako jsou ryby, tabák a tulipány. Používá se také na finančních trzích při směnách měn a při zpracování tržních objednávek na akcie.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce soukromými dražebníky. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Konkurenční nabídka Konkurenční nabídka Konkurenční nabídka je forma nabídky, která se používá při nákupu zboží a služeb. Používají jej společnosti a vládní agentury
  • Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva (DPA) je právní dokument, který zaznamenává podmínky mezi dvěma společnostmi, které uzavírají smlouvu o fúzi, akvizici, odprodeji, společném podnikání nebo nějaké formě strategického spojenectví. Jedná se o vzájemně závaznou smlouvu
  • Vyjádření zájmu Vyjádření zájmu (EOI) Vyjádření zájmu (EOI) je jedním z počátečních transakčních dokumentů sdílených kupujícím s prodávajícím v potenciální fúzi a akvizici. EOI naznačuje vážný zájem kupujícího, že by jeho společnost měla zájem zaplatit určité ocenění a získat společnost prodejce prostřednictvím formální nabídky.
  • Žádné ustanovení o obchodě Žádné ustanovení o obchodě Žádné ustanovení o obchodě je klauzule obsažená v dohodě o fúzích a akvizicích mezi prodejcem a kupujícím, která prodejci brání požadovat po určitou dobu návrhy na nákup od jiných stran. Toto ustanovení v zásadě omezuje prodejce a chrání kupujícího.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found