Automatická půjčka Premium - přehled, jak získat, příklad

Automatický úvěr na pojistné je ustanovení v pojistné smlouvě životního pojištění, které umožňuje pojistiteli automaticky odečíst částku pojistného po splatnosti od hodnoty pojistky, kdykoli pojistník není schopen - nebo zanedbává - platit pojistné. Životní a zdravotní pojišťovny emitenta pojištěného Pojištění životů a zdraví (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí. poskytuje půjčku proti hotovostní hodnotě pojistky za zaplacení pojistného po splatnosti za předpokladu, že peněžní hodnota je větší nebo rovna splatné částce pojistného.

Automatická půjčka Premium

souhrn

  • Automatická půjčka na pojistné je rysem pojistných smluv životního pojištění; proto musí pojistníci takové pojistky uzavřít, aby mohli získat automatické pojistné půjčky.
  • Peněžní hodnota pojistky je navíc k nominální hodnotě pojistky. Pojistník životního pojištění si může půjčit za peněžní hodnotu své pojistky.
  • Automatické půjčky s pojistným lze půjčit, pouze pokud je hotovostní hodnota pojistky rovna nebo vyšší než částka pojistného po splatnosti.

Získání automatické prémiové půjčky

Když pojistník uzavře životní pojištění s hotovostní hodnotou, platby pojistného se přidají k tzv. Hodnotě kapitálového odevzdání. Jelikož akumulovaná hotovost patří pojistníkům, není třeba žádat o úvěrovou žádost nebo zajištění úvěru Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. za vypůjčení proti zásadě peněžní hodnoty. Pojistník si může půjčit za hodnotu odkupu v hotovosti a smlouvy o životním pojištění mohou obsahovat klauzuli, podle níž mohou pojišťovny automaticky odečíst částky pojistného z peněžní hodnoty v případě nezaplacení pojistného.

Automatická půjčka na pojistné je obvykle volitelnou klauzulí smluv životního pojištění. Doložka minimalizuje riziko zániku pojistné smlouvy v důsledku zanedbaných plateb. Nominální hodnota pojistky není ovlivněna automatickou půjčkou s pojistným. Hromadí se však úrok podobně jako u jiných půjček.

V případě úmrtí pojistníka před tím, než zaplatí automatický pojistný úvěr, nebo z jakéhokoli jiného důvodu, pokud dojde ke zrušení pojistky u nesplacené půjčky, bude od výplaty pojištění odečtena celá částka úvěru a úroky.

Praktický příklad

Předpokládejme, že uzavřete životní pojištění a klauzule o automatickém zapůjčení pojistného poskytuje vašemu emitentovi pojištění možnost odečíst 600 $ z kumulované hotovostní hodnoty vaší pojistky. Předpokládejme, že jste zapomněli provést prémiovou platbu ve stanovený den.

Podle ustanovení automatického plánu pojistného sníží váš pojistitel peněžní hodnotu, která pokryje částku pojistného. Vaše politika tedy nebude ukončena z důvodu zmeškané platby a bude pokračovat jako obvykle.

Výhody automatické prémiové půjčky

Poskytnutí automatické půjčky na pojistné přináší výhody jak vydavateli pojištění, tak pojistníkovi. Pojistitel může pravidelně a automaticky vybírat pojistné. Pro zaplacení pojistného nemusí pojistníkům zasílat několik oznámení.

Pojistníci navíc mohou pokračovat v pojištění, i když jim chybí platby pojistného. Klauzule o automatickém zapůjčení pojistného se uplatní, když jsou platby pojistného po splatnosti.

Pojistník si může zvolit plánované datum pro pravidelné platby pojistného. Pokud však pojistné nezaplatí - ani v odkladné lhůtě - pojišťovny poté odečtou částky pojistného z peněžní hodnoty jeho pojistky. Tím je zabráněno zániku pojistky životního pojištění. Vydavatelé pojištění informují pojistníky v případě, že je použito automatické sjednání půjčky na pojistné.

Nevýhody automatické prémiové půjčky

Podobně jako u jakékoli jiné standardní půjčky je úroková i automatická prémiová půjčka. Pojistník proto musí splatit částku půjčky i úrokovou částku. Pokud si pojistník půjčí proti peněžní hodnotě pojistky, je dávka pro případ úmrtí v případě náhodného úmrtí druh pojištění, které platí v případě náhodného úmrtí pojištěné osoby. Liší se od života, od komponenty životního pojištění se může snížit.

Peněžní hodnota se může následně snížit na nulu, pokud pojistník nadále přijímá půjčky na placení pojistného. V takovém případě politika končí, protože nezbývá žádná hodnota, proti které by bylo možné vzít si půjčku.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Pojištění úrazu a roztržení pro případ náhodného úrazu a rozpadu (AD&D) Pojištění pro případ úrazu a roztržení (AD&D) je pojistná smlouva, která se vyplácí příjemcům v případě úrazu
  • Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.
  • Variabilní dávka při úmrtí Variabilní dávka při úmrtí Variabilní dávka při úmrtí je aspekt dávky při úmrtí, který souvisí s výkonností investičního účtu v proměnné pojistníka
  • Dobrovolné životní pojištění Dobrovolné životní pojištění Dobrovolné životní pojištění je politika finančního zabezpečení a ochrany, která poskytuje výplatu v hotovosti příjemci nebo příjemcům po smrti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found