Funkce NA - vzorec, příklady, jak používat NA

Funkce NA je zařazena do kategorie Informační funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vrátí chybovou hodnotu # N / A. N / A znamená „není k dispozici žádná hodnota“ nebo „není k dispozici“.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční údaje, vytvářejte finanční modely, funkci NA lze použít k označení prázdných buněk a vyhnout se tak zahrnutí prázdných buněk do výpočtu. Lze jej také použít ke zvýraznění buněk, kde chybí informace.

Vzorec

= NA ()

Funkce NA nevyžaduje argument.

Jak používat funkci NA v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce NA, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme uvedeny následující údaje:

Funkce NA

Ve výše uvedených datech jsme si vědomi, že některé buňky jsou prázdné. Chcete-li zjistit celkovou částku namísto použití vzorce Jednotky * Prodejní cena, použijeme vzorec:

Funkce NA - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

Funkce NA - Příklad 1a

Pokud nyní chybí množství a není k dispozici dostatek dat pro spuštění výpočtu, vzorec zkontroluje, zda je buňka ve sloupci B prázdná. Pokud ano, vrátí chybu # N / A pomocí funkce NA. Pokud hodnota existuje, bude spuštěn normální výpočet.

Příklad 2

Když dostaneme velké datové sady, spuštění VLOOKUPů může být pomalé. V takovém scénáři můžeme použít funkci NA a dva VLOOKUPy k rychlejšímu dokončení věcí.

Funkce NA - Příklad 2

Předpokládejme, že výše uvedená data narazila na milion řádků. V takovém scénáři by jednoduchý VLOOKUP byl bolestně pomalý. Místo toho můžeme použít následující vzorec:

Funkce NA - Příklad 2a

Výsledek získáme níže:

Funkce NA - Příklad 2b

Ve výše uvedeném vzorci jsme použili NA (), abychom dostali chybu # N / A, ale můžeme také vrátit zprávu jako „Chybějící“ nebo „Nebylo nalezeno“, jak je uvedeno níže:

Funkce NA - Příklad 2c

Aby vzorec fungoval, musíme zajistit, aby byla data tříděna podle hodnoty VYHLEDAT. Čísla rolí ve výše uvedených datech jsou tedy odpovídajícím způsobem tříděna.

Několik věcí k zapamatování o funkci NA

  1. Spolu s názvem funkce musíme zahrnout prázdné závorky. Pokud není obsažen, MS Excel jej nerozpozná jako funkci.
  2. Funkce NA byla poskytnuta pro kompatibilitu s jinými tabulkovými programy.
  3. Když jiné vzorce odkazují na buňky, které obsahují # N / A, vrátí také # N / A.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí aplikace Excel, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found