Šablona pro sladění peněžních toků - stáhněte si zdarma šablonu aplikace Excel

Tato šablona pro odsouhlasení peněžních toků vám pomůže rozlišovat mezi EBITDA, CF, FCF a FCFF.

Níže je uveden náhled šablony odsouhlasení peněžních toků:

Screenshot šablony sladění peněžních toků

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

EBITDA vs. peněžní tok vs. volný peněžní tok vs. nevyužitý bezplatný peněžní tok

Mezi EBITDA EBITDA EBITDA nebo ziskem před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací jsou velké rozdíly mezi zisky společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady, Cash Flow Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů CF, Free Cash Flow Free Cash Flow (FCF) Free Cash Flow (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem se investoři nejvíce zajímají: hotovost, která je k dispozici, je rozdělena dle uvážení a Free Cash Flow to Firm Unlevered Free Cash Flow Unlevered Free Cash Flow je teoretické číslo peněžního toku pro podnik za předpokladu, že společnost je zcela bez dluhů bez úrokových nákladů. .

# 1 EBITDA

EBITDA lze snadno vypočítat z výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. přidáním do čistého zisku Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. daně, úroky, odpisy Náklady na odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty zařízení, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich použití a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. & amortizace.

# 2 Cash Flow (z operací, pákový)

Provozní peněžní tok Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho druhů CF, což je míra hotovosti generovaná podnikem z jeho běžných provozních činností. Stejně jako EBITDA se odpisy a amortizace přidávají zpět k hotovosti z operací. Všechny ostatní nepeněžní položky, jako je kompenzace na základě zásob, nerealizované zisky / ztráty nebo odpisy, jsou však také přidány zpět.

Na rozdíl od EBITDA zahrnuje hotovost z operací změny čistého pracovního kapitálu Čistý pracovní kapitál Čistý pracovní kapitál (NWC) je rozdíl mezi běžnými aktivy společnosti (bez hotovosti) a krátkodobými závazky (bez dluhu) v její rozvaze. Jde o měřítko likvidity společnosti a její schopnosti plnit krátkodobé závazky i finanční operace podniku. Ideální pozice je pro položky, jako jsou pohledávky, závazky a zásoby.

Provozní peněžní tok nezahrnuje kapitálové výdaje.

# 3 Peněžní tok zdarma (FCF)

Volný peněžní tok Volný peněžní tok (FCF) Volný peněžní tok (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem se investoři nejvíce zajímají: hotovost, která je k dispozici, je rozdělena podle uvážení, také označovaná jako „Levered Free Cash Flow“ nebo „Cash Tok do vlastního kapitálu “lze snadno odvodit z výkazu peněžních toků tak, že se vezmou provozní peněžní toky a odečtou se kapitálové výdaje.

FCF je částka peněžního toku, která je k dispozici pro diskreční výdaje vedení / akcionářů.

# 4 Volný peněžní tok do firmy (FCFF)

Free Cash Flow to the Firm (nazývaný také Unlevered Free Cash Flow Unlevered Free Cash Flow Unlevered Free Cash Flow je teoretický údaj o peněžních tocích pro podnik za předpokladu, že společnost je zcela bez dluhů bez úrokových nákladů.) Vyžaduje vícestupňový výpočet a používá se ve vzorci diskontovaných peněžních toků diskontovaných peněžních toků DCF Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF je součet peněžních toků v každém období dělený jednou plus diskontní sazba zvýšená k síle období #. Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty obchodní analýzy k dosažení hodnoty Enterprise. Vypočítává se na základě předpokladu, že firma neměla mít žádný dluh.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found