Kurz kreditní analýzy - přehled, možnosti, hlavní kurzy

Kurz kreditní analýzy vybavuje úvěrové profesionály nezbytnými dovednostmi, které potřebují k efektivnímu výkonu svých rolí. Kurzy konkrétně vybavují studenty dovednostmi potřebnými k provádění náležité péče při hodnocení úvěruschopnosti. Úvěrová způsobilost Jednoduše řečeno je bonita „hodná“ nebo zaslouží si uznání. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. potenciálního dlužníka nebo emitenta dluhu.

Kurz kreditní analýzy

Studenti se také seznámí s analytickými nástroji, které mohou použít k vyhodnocení finančních údajů účetní jednotky k určení jejich finančního zdraví a jejich schopnosti generovat dostatek peněžních toků ke splácení dluhu. Kurz kreditní analýzy může zahrnovat široké kategorie úvěrů, včetně úvěrových derivátů, řízení rizik úvěrového portfolia, úvěrového modelování, úvěrové analýzy, detekce včasných varovných signálů a spotřebitelského úvěru.

Rychlé shrnutí

  • Kurz kreditní analýzy vybaví studenty dovednostmi a znalostmi potřebnými k analýze údajů o finanční výkonnosti dlužníka k posouzení jejich bonity.
  • Studenti se také seznámí s analytickými nástroji a technikami, které lze použít k posouzení schopnosti dlužníka generovat dostatečné peněžní toky ke splnění dluhových závazků.
  • Kurz úvěrové analýzy zahrnuje široká témata od úvěrového modelování, spotřebitelského úvěru, úvěrových derivátů, řízení rizik úvěrového portfolia a dalších témat.

Možnosti kurzu kreditní analýzy

Studenti, kteří hledají kariéru v kreditní analýze, se mohou podívat na různé možnosti kurzu. Studenti si obvykle mohou vybrat z přidruženého titulu, titulu, magisterského nebo dokonce Ph.D. programy. Mohou také získat průmyslové certifikace Certifikace nejlepších kreditních analytiků Seznam nejlepších certifikací úvěrových analytiků. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. tím, že se na konci kurzu zúčastníte kurzů kreditní analýzy a sednete si na časovanou zkoušku. Většina průmyslových certifikací může od účastníků vyžadovat přidružený titul, několikaleté zkušenosti nebo bakalářský titul.

Studenti si mohou vybrat, zda se zúčastní kurzu kreditní analýzy, a to buď v tradičních institucích, nebo v online školách. Existuje celá řada akreditovaných online škol, které poskytují kurzy kreditní analýzy za zlomek nákladů účtovaných tradičními institucemi. Kurzy nabízejí instruktoři sdružení s předními tradičními institucemi, uznávaní profesionálové z oblasti úvěru nebo uznávaní přední odborníci v oboru.

Na rozdíl od tradičních institucí poskytují online školy větší flexibilitu studentům, kteří chtějí navštěvovat kurzy v preferovaném čase, aniž by to narušilo jejich běžné rutiny. Studenti, kteří absolvují kurzy, získají certifikát, který mohou použít ke zkvalitnění svého životopisu.

Hlavní kurzy vyučované v kreditní analýze

Kurzy kreditní analýzy učí studenty, jak analyzovat korporátní dlužníky, aby zjistili jejich bonitu, a také jak připravit finanční projekce a doporučit finanční struktury. Studenti se také naučí strukturovat financování dluhu na základě vyhodnocených rizik a projekcí.

Níže jsou uvedeny některé z kurzů kreditní analýzy, které se studenti mohou naučit:

1. Zásady půjčování

Kurz Principy půjčování seznamuje úvěrové profesionály se základními principy úvěru a bankovnictví ve Spojených státech. Studenti porozumí úvěrové expozici, úvěrovému riziku a formám dluhu a také důvodům, proč si subjekty půjčují úvěr.

Kurz zahrnuje různá témata, jako jsou finanční nástroje, spotřebitelské půjčky, spotřebitelské půjčky, obchodovatelné nástroje, úrokové sazby a fungování Federálního rezervního systému. Pokryté koncepty pomohou úvěrovým analytikům vyhodnotit průmyslová rizika a tržní konkurenci a porozumět tomu, jak identifikovaná rizika pravděpodobně ovlivní výkonnost účetní jednotky.

2. Poměrová analýza

Kurz poměrové analýzy seznamuje studenty s běžnými poměry, které se používají v podnikové finanční analýze, a jak lze tyto poměry použít k hodnocení úvěruschopnosti podnikové entity. Kurz seznamuje studenty s analýzou a interpretací různých typů poměrů, jako jsou poměry efektivity Poměry efektivity Poměry efektivity jsou metriky, které se používají při analýze schopnosti společnosti efektivně využívat své zdroje, jako je kapitál a aktiva, ukazatele likvidity, ziskovost poměry, poměry pákového efektu Pákové poměry Poměr pákového efektu označuje úroveň dluhu vzniklého podnikatelskému subjektu oproti několika dalším účtům v jeho rozvaze, výkazu zisku a ztráty nebo výkazu peněžních toků. Šablona aplikace Excel a oceňovací poměry.

Kurz dále učí studenty, jak používat finanční poměry a metriky k hodnocení likvidity dlužníka a aktuálního pracovního kapitálu, jakož i pracovního prostředí. Studenti se naučí, jak analyzovat pákový efekt a kapitálovou strukturu účetní jednotky, aby získali přehled o jejích současných rizicích, podrozvahových rizicích a slabinách strategie společnosti.

3. Analýza finančních rizik

Kurz analýzy finančních rizik seznamuje studenty s různými finančními riziky, kterým podniky čelí, a jak je řídit. Kurz se konkrétně zaměřuje na kreditní riziko, riziko likvidity, tržní rizika, operační rizika a devizová rizika.

Studenti jsou seznámeni s nástroji a technikami, které mohou použít k řízení finančních rizik. Nástroje a techniky mohou zahrnovat futures kontrakty, opční kontrakty, value at risk (VAR), analýzu distribuce portfolia, portfolio beta atd. Studenti se také naučí, jak lze nástroje pro řízení rizik použít ke správě rizikového nebo výnosového profilu věřitelů.

4. Analýza peněžních toků

Kurz Analýza peněžních toků seznamuje studenty se základy výkazu peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (označovaný také jako výkaz peněžních toků) je jednou ze tří klíčových finančních výkazů, které uvádějí vygenerované a vynaložené peněžní prostředky během určitého časového období (např. měsíc, čtvrtletí nebo rok). Výkaz peněžních toků funguje jako most mezi výkazem zisku a ztráty a rozvahou. Kurz se zaměřuje na peněžní toky z operací, peněžní toky po investici a peněžní toky po financování. Studenti se také seznámí s významem dosažení stabilních peněžních toků, které jsou dostatečné ke splnění dluhových závazků účetní jednotky, zejména splácení jistiny a úroků. Kurz také vybaví studenty znalostmi o finančních zajištěních a o tom, jak je lze použít k ochraně před finančními riziky.

5. Projekce a strukturování

Kurz projekcí a strukturování seznamuje studenty s přístupy k přípravě finančních projekcí pro rozvahu, výkaz zisku a ztráty a výkaz peněžních toků. Studenti se naučí, jak posoudit kapitálovou strukturu a finanční požadavky účetní jednotky a rozhodovat o úvěrové angažovanosti, stejně jako doporučení věřiteli ohledně nejlepší možné finanční struktury dlužníka. Naučí se také, jak strukturovat dluhové financování na základě cílů a rizik subjektu, který si vypůjčuje, a také jejich hodnocení finančních rizik a projekcí dlužníka.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Poměry úvěrové analýzy Poměry úvěrové analýzy Poměry úvěrové analýzy jsou nástroje, které napomáhají procesu úvěrové analýzy. Tyto poměry pomáhají analytikům a investorům určit, zda jsou jednotlivci nebo společnosti schopné plnit finanční závazky. Analýza úvěru zahrnuje jak kvalitativní, tak kvantitativní aspekty.
  • Dluh vs financování vlastního kapitálu Dluh vs financování vlastního kapitálu Dluh vs financování vlastního kapitálu - co je pro vaše podnikání nejlepší a proč? Jednoduchá odpověď je, že to záleží. Rozhodnutí o ekvitě versus dluh, abychom jmenovali alespoň některé, závisí na velkém počtu faktorů, jako je současné ekonomické klima, stávající kapitálová struktura podniku a fáze životního cyklu podniku.
  • Poměry půjčování Poměry půjčování Poměry půjčování nebo kvalifikační poměry jsou poměry používané bankami a jinými úvěrovými institucemi při úvěrové analýze. Finanční instituce přidělují úvěr
  • Certifikace nejlepších kreditních analytiků Nejlepší certifikace kreditních analytiků Seznam nejlepších certifikací úvěrových analytiků. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found