Funkce TBILLPRICE - vzorec, příklady, použití v aplikaci Excel

Funkce TBILLPRICE je zařazena do kategorie FINANČNÍ funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Funkce vypočítá tržní hodnotu státní pokladniční poukázky / dluhopisu.

Ve finanční analýze může být TBILLPRICE užitečný při určování hodnoty dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisu je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům rozhodovat, zda by měla být investice provedena nebo ne. Pomáhá vypočítat FMV státní pokladniční poukázky, když dostáváme informace o vypořádání, splatnosti a diskontní sazbě.

Vzorec

= TBILLPRICE (vypořádání, splatnost, sleva)

Funkce TBILLLPRICE používá následující argumenty:

  1. Vyrovnání (povinný argument) - Toto je datum vypořádání T-účtu. Datum vypořádání zabezpečení je datum po datu emise, kdy je směnka T obchodována kupujícímu.
  2. Splatnost (povinný argument) - Toto je datum splatnosti T-účtu. Datum splatnosti je datum, kdy vyprší platnost T-účtu.
  3. Sleva (povinný argument) - diskontní sazba T-účtu.

Jak používat funkci TBILLPRICE v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze TBILLPRICE zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad

Předpokládejme, že máme uvedeny níže uvedené údaje:

  • Datum vypořádání: 04/01/17
  • Datum splatnosti: 06/30/17
  • Diskontní sazba: 9%

Pomocí funkce TBILLPRICE můžeme vypočítat výnos. Vzorec je:

Funkce TBILLPRICE

Získáváme výsledky níže:

Funkce TBILLPRICE - příklad

Funkce vrátila hodnotu 97,75 $, tj. Pokladniční poukázka s výše uvedenými podmínkami by byla oceněna na 97,75 $ (zaokrouhleno na dvě desetinná místa).

Několik poznámek o funkci TBILLPRICE:

  1. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, pokud:
    • Datum vypořádání je větší nebo rovno datu splatnosti
    • Datum splatnosti je více než 1 rok po datu vypořádání
    • Zadaný argument slevy je menší nebo roven 0.
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud:
    • Jakýkoli z dodaných argumentů je nečíselných
    • Argumenty vypořádání nebo splatnost nejsou platná data.
  3. Vypořádání a splatnost jsou zkráceny na celá čísla.
  4. Argumenty vypořádání a splatnosti by měly být dodávány do funkce jako:
    • Odkazy na buňky obsahující data
    • Data vrácená z jiných funkcí nebo vzorců

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně zlepšíte své dovednosti v oblasti finančního modelování. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Certifikace finančního analytika Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found