Rizika tabulky - definice, příklady a řešení

Rizika tabulkového procesoru existují i ​​ve velkých podnicích, které takové programy používají. Ačkoli jsou tabulky považovány za nejdůležitější a nejúčinnější nástroje pro organizace Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury a podniky za posledních několik desetiletí to nezbavuje skutečnosti, že tabulky podléhají lidským chybám. Kromě toho je lze snadno změnit a manipulovat s nimi a často jim chybí vnitřní kontrola.

Rizika tabulky

Chyby tabulky a jejich dopad

Tabulky se pohodlně používají, zejména pro účetní. Průvodce platem v účetnictví V tomto průvodci účetním platem vám poskytneme údaje o středních kompenzacích pro zaměstnance ve veřejném i soukromém účetnictví. Účetní jsou odpovědní za prověření finančních výkazů, aby zajistili přesnost a soulad se stávajícími zákony a předpisy, za plnění daňových úkolů, jako je výpočet a dalších finančních odborníků. Tabulky však čekají, až do nich budou vloženy jednotky a údaje lidskou součástí procesu auditu. Lidé, kteří jsou náchylní k chybám, mohou dělat chyby v tabulkách.

V zásadě existují tři hlavní kategorie chyb tabulky, a to:

  • Chyby zadávání dat
  • Výpočet nebo vzorec Excel vzorce Cheat Sheet Finance Cheat Sheet Excel vzorce vám poskytne všechny nejdůležitější vzorce pro provádění finanční analýzy a modelování v tabulkách aplikace Excel. Pokud se chcete stát mistrem finanční analýzy v Excelu a odborníkem na vytváření finančních modelů, jste na správném místě. chyby
  • Chyby formátování

Chyby jsou počátkem rizik. Pokud k těmto chybám dochází často a stanou se zvykem, riziko se zvyšuje. Často chybí kontrola a kontrola chyb, což může být pro podnik škodlivé. Ve skutečnosti se chyby v tabulkách vyskytují velmi často, odhadovaná míra 88%.

Příklady rizik tabulky

Aby bylo možné vytvářet tabulkové sestavy, které jsou přesné a bezchybné, je důležité, aby účetní a vlastníci firem porozuměli různým rizikům v tabulce. Jsou vysvětleny níže:

1. Nekvalifikovaní uživatelé

Mnoho lidí si myslí, že základní znalosti používání aplikace Microsoft Excel se již rovnají znalostem používání tabulek. To není pravda, protože používání tabulek vyžaduje přísné školení nejen pro začínající auditory. Big 4 Advisory Firms Velké 4 poradenské firmy jsou klíčovými hráči v odvětví veřejného účetnictví. Mezi velké 4 poradenské firmy patří KMPG, Deloitte, PwC a EY. Nabízejí širokou škálu služeb, jako je účetnictví, poradenství v oblasti řízení, daně, hodnocení rizik a audit. Dozvíte se o službách velké čtyřky a jejich ale i dalším školení o aktualizacích. Průměrné znalosti a zkušenosti mohou vést k nepřesným výpočtům, použití nesprávných vzorců a dokonce k propojení s jinými tabulkovými prezentacemi.

2. Nedostatečné pokyny pro přípravu tabulky

Používání tabulek by měli uživatelé připravit vybavením správných znalostí. Organizace by proto měly poskytnout průvodce, který vysvětluje, jak se tabulky používají v nejjednodušším možném jazyce. Mělo by obsahovat informace a pokyny, jak používat tabulkový software.

3. Recyklace dat

Řezání a vkládání je běžným zvykem lidí. Ačkoli to šetří spoustu času a umožňuje lidem dělat více za kratší dobu, není to vždy dobrý nápad. Je to proto, že v průběhu času mohou být vzorce poškozeny a změněny a odkazy nefunkční, což může vést k nepřesným hlášením.

4. Chyby v tabulkách

Bez ohledu na to, jak dobrý je uživatel při provádění tabulkových výpočtů, je riziko lidských chyb vždy vysoké díky lidským faktorům. To platí zejména pro zvyky lidí chatovat, chodit často do koupelny, kontrolovat telefony a jiné návyky.

5. Ztráta dat

V mnoha případech dojde ke ztrátě spousty dat kvůli poruchám a výpadkům napájení. V takových případech jsou hodiny zadávání dat ztraceny v mrknutí oka, což způsobí, že účetní bude muset vše opakovat od začátku, ztrácet čas a zdroje.

Jak řešit rizika tabulky

Stejně jako u jiných forem rizik je třeba řešit rizika tabulek, aby je bylo možné minimalizovat nebo je jednou a navždy eliminovat.

1. Školení a neustálý rozvoj

Jak již bylo zmíněno výše, vzdělávací programy jsou nezbytné pro každou společnost, která při vytváření přehledů používá tabulky. Toto školení by mělo být poskytnuto všem uživatelům softwaru, ať už jsou v procesu začátečníci nebo veteráni. Mělo by být prováděno pravidelné školení, aby se zajistilo, že všichni budou informováni o změnách a nových trendech v používání tabulky.

2. Zabezpečení údajů

Aby bylo možné zabezpečit tabulkové sestavy a omezit přístup pouze na účetní společnosti, musí být zavedena hesla. V rámci recyklace dat a zadávání dat se doporučuje, aby se obchodní výpočty uchovávaly odděleně od vstupních dat.

Měla by existovat také možnost ověřování údajů, která pomůže účetním a auditorům omezit zadávání údajů, pokud k tomu budou neoprávněni.

3. Zálohy dat

Ztráce dat se lze vyhnout neustálým ukládáním tabulkového protokolu, když účetní pracuje s jeho prací. Soubory by navíc měly být vždy uloženy do sítě a nejen na plochu, aby byla zajištěna záložní kopie, pokud některý ze zařízení selže.

4. Kvalitní software

Společnosti by měly investovat do kvalitního tabulkového softwaru. Ty dražší mohou společnost stát víc, ale obvykle jde pouze o jednorázový výdaj, který lze získat vytvořením přesných zpráv.

Závěrečné slovo

Rizika tabulky jsou skutečná a pokud nebudou vyřešena, představují velkým problémům pro podniky a organizace. S tabulkami pracují lidé i stroje společně na vytváření přesných obchodních zpráv.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Všechna školení a kurzy Excel
  • Dokumentace osvědčených postupů pro modely Excel Dokumentace osvědčených postupů pro modely Excel Při práci na velkých a komplikovaných finančních modelech v aplikaci Microsoft Excel může být docela náročné je jasně dokumentovat pro snadné použití a srozumitelnost. Budeme zde diskutovat o několika osvědčených postupech modelů Excel a dalších užitečných tipech a tricích, které mohou uživatelé použít pro údržbu a audit vašeho
  • Kvantitativní analýza Kvantitativní analýza Kvantitativní analýza je proces shromažďování a vyhodnocování měřitelných a ověřitelných údajů, jako jsou výnosy, podíl na trhu a mzdy, aby bylo možné porozumět chování a výkonnosti podniku. V éře datových technologií je kvantitativní analýza považována za preferovaný přístup k přijímání informovaných rozhodnutí.
  • Oceňovací modely v aplikaci Excel Oceňovací modely v aplikaci Excel Oceňovací modely v aplikaci Excel mohou odkazovat na několik různých typů analýz, včetně analýzy diskontovaných peněžních toků (DCF), srovnatelných obchodních násobků

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found