Evergreen Půjčka - přehled, kritéria obnovy, typy

Ve finančním světě je vždyzelená půjčka, jak již název napovídá, půjčka, která nezmizí. Vždyzelená půjčka je v podstatě typ revolvingové půjčky Revolvingový úvěr Revolvingový úvěr je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a firmou. Dodává se se stanovenou maximální částkou a. Dlužník provádí platby ze zůstatku půjčky na základě podmínek půjčky. Jelikož se jistina z půjčky splácí, lze si ji půjčit znovu.

Vždyzelená půjčka

Existuje však výhrada. Věřitel Věřitel Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěry společnostem a jednotlivcům, s očekáváním, že celá částka musí každoročně kontrolovat vždyzelenou půjčku a určit, zda dlužník splňuje kvalifikaci pro obnovení půjčka.

Věřitel a dlužník budou nakonec pokračovat v cyklu s půjčkou na neurčito. Za předpokladu, že dlužník provede z úvěru konzistentní a včasné splátky, bude věřitel obvykle pokračovat v obnovování úvěru. Označuje se tedy jako vždyzelená půjčka.

souhrn

  • Vždyzelený úvěr je revolvingový úvěr, který poskytuje dlužníkovi úvěrovou linii, kterou lze obnovit na neurčito, pokud dlužník důsledně splácí zůstatek úvěru a splňuje další kritéria.
  • Kromě důsledného splácení vždyzelené půjčky je nutné prověřit finanční výkazy jednotlivce, aby byl zajištěn dostatečný příjem, a pokud je na stole kolaterál, musí být zajištění dostatečně cenné k zajištění úvěru.
  • Nejběžnějšími typy vždyzelených půjček jsou revolvingové půjčky; populární jsou však vždyzelená písmena (nebo poznámky).

Kritéria obnovení pro vždyzelenou půjčku

Dlužník musí opět splňovat roční kritéria, která musí být schválena pro obnovení vždyzelené půjčky. Níže je uvedeno několik faktorů, které věřitel zvažuje:

1. Finanční výkazy

Za prvé, věřitelé se podívají na finanční výkazy dlužníka Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. V konečném důsledku jde o zajištění toho, aby dlužník mohl uspokojit svůj dluh (nebo zůstatek půjčky). Cílem věřitele při pohledu na účetní závěrku je prozkoumat jakékoli další minulé i současné dluhy dlužníka, způsob, jakým byly splaceny, a zda příjem dlužníka je dostatečný pro pokračování splácení půjčky.

2. Zajištění / potřeba zajištění

Pro některé dlužníky je kolaterál kolaterál kolaterál aktivem nebo majetkem, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako zajištění úvěru. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. může být vyžadován k zajištění vždyzelené půjčky. Závisí to na několika faktorech, ale je to výslovně vyžadováno pro dlužníky s nižším příjmem. Cílem pro věřitele je zjistit, zda kolaterál dlužníka obsahuje dostatečnou hodnotu k zajištění úvěru, pokud dlužník dojde k prodlení.

Věřitel by shromáždil kolaterál a prodal jej, aby získal zpět ztrátu zůstatku půjčky. Dlužníci se solidními financemi obecně nejsou povinni poskytnout žádné zajištění.

3. Konzistence plateb

A konečně jedním z nejkritičtějších kritérií, která věřitel prozkoumá, je to, jak dobře dlužník splácí úvěr v průběhu roku (a případně předchozích let v závislosti na tom, zda byl úvěr v minulosti obnoven). Dokud dlužník půjčku důsledně splácí, je tento požadavek splněn.

Nejběžnější typy vždyzelených půjček

1. Revolvingová úvěrová linie (LOC)

Jedním z nejběžnějších typů vždyzelených půjček je revolvingová úvěrová linka (LOC) poskytovaná dlužníkovi za předpokladu, že dlužník splňuje různé požadavky na zajištění úvěru. Revolvingový LOC je zdaleka převážně dán společnostem, které potřebují kapitál, přesněji řečeno provozní kapitál.

Zvažte následující příklad. Společnost A, která dodává sypké čisticí materiály dalším společnostem, čeká na platbu, až přijde na různé objednávky. Stálezelená půjčka je úvěrová linka, kterou může společnost A využít jako provozní kapitál, což jí umožňuje pokrýt každodenní výdaje, které vzniknou, zatímco čeká na vrácení plateb od zákazníka. Společnost poté splácí úvěr, jakmile peníze přicházejí.

2. Vždyzelené písmeno (nebo poznámka)

Evergreen půjčky lze dosáhnout i jiným způsobem. Věřitel může nabídnout vždyzelený dopis (nebo poznámku). V zásadě jde o zápočtový list, který dlužník zajistí při hledání půjčky jinde. Dopis oznamuje poskytovateli půjčky, že v případě, že dlužník nemůže splnit úvěrovou povinnost, věřitel nabízející vždyzelený dopis zaručuje, že pokryje jakýkoli dluh, který dlužník nemůže uspokojit. Podobně jako u půjčky lze dopis donekonečna obnovovat, dokud jej již dlužník nepotřebuje.

Zjistit více

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortisation Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Amortization Schedule Splatí se jistina umořovací půjčky
  • Dohoda mezi věřiteli Dohoda mezi věřiteli Dohoda mezi věřiteli, běžně označovaná jako listina mezi věřiteli, je dokument podepsaný mezi jedním nebo více věřiteli, který předem stanoví, jak jsou řešeny jejich konkurenční zájmy a jak společně pracovat ve vztahu k jejich vzájemnému dlužníkovi.
  • Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr je typ úvěru, který se získává na podporu dočasné osobní nebo obchodní kapitálové potřeby. Jelikož se jedná o typ úvěru, jedná se o částku vypůjčeného kapitálu a úroky, které je třeba zaplatit k danému datu splatnosti, což je obvykle do jednoho roku od získání úvěru.
  • Půjčka na pracovní kapitál Půjčka na pracovní kapitál Půjčky na pracovní kapitál je typ krátkodobé půjčky nabízené bankou nebo alternativním věřitelem k financování každodenních operací společnosti. Cíl práce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found