Non-GAAP Earnings - Overview, Significance, Common Measures

Výnosy mimo GAAP jsou měřítka výdělků, která se neriadí standardními výpočty GAAP (obecně přijímané účetní zásady) a nejsou vyžadována pro externí vykazování nebo zveřejňování. Příjmy mimo GAAP se však obvykle vykazují v podáních společnosti u Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná pro implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí a lze je interně použít k přijímání manažerských rozhodnutí nebo k hodnocení manažerů.

Non-GAAP výdělky

Příjmy GAAP vs. příjmy jiné než GAAP

Abychom porozuměli příjmům mimo GAAP, je důležité porozumět příjmům GAAP a způsobu výpočtu příjmů GAAP. GAAP je sada standardních účetních pravidel, která musí společnosti, které podávají zápisy v rámci SEC, dodržovat pro své firemní podání. Společnosti také podléhají auditu, aby bylo zajištěno, že při vykazování dodržují pravidla GAAP.

GAAP si klade za cíl udržet konzistentní účetní postupy při podávání firemních přihlášek. Účastníkům trhu zajišťuje, že budou moci analyzovat finanční výkazy společností za rovných podmínek a že společnosti připravily své výdělky pomocí stejné sady účetních pravidel.

Proč se vykazují příjmy mimo GAAP?

Na základní úrovni se vykazují výnosy mimo GAAP, protože vedení může považovat za vhodnější způsob, jak zobrazit výdělky společnosti. Příkladem by bylo, pokud by společnosti vznikly velké jednorázové výdaje, musela by tento výdaj vykázat podle pravidel GAAP.

Mohou však nahlásit proforma Pro Forma Pro forma je latina „z důvodu“ nebo „kvůli formě“. Používá se především v souvislosti s prezentací informací formálním způsobem, výkazem nebo výkazem upraveného zisku, který by označil velký náklad jako jednorázový a nezahrnul jej do běžného provozního výnosu. Rozdíly mezi výnosy mimo GAAP a GAAP tedy mohou být velké.

Dalším důvodem, proč společnosti používají výnosy mimo GAAP, je ukázat investorům názory vedení na jeho hlavní operace.

Význam příjmů non-GAAP

Použití výnosů mimo GAAP v podáních SEC Druhy podání SEC Americké SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí. je nejvyšší. V roce 1996 59% společností S&P 500 použilo alespoň jedno měření zisku mimo GAAP, zatímco v roce 2018 97% společností S&P 500 použilo alespoň jedno měření zisku non-GAAP v podáních společností. Použití non-GAAP výnosů se částečně zvýšilo kvůli nárůstu velkých jednorázových výdajů. Například od roku 1996 do roku 2018 se počet fúzí a akvizic na celém světě zvýšil o 116%.

Investoři navíc věnují zvláštní pozornost ziskům mimo GAAP, protože poskytují pohled na to, jak vedení věří, že její hlavní operace fungují. Příjmy mimo GAAP však mohou být při nesprávném použití zavádějící. Společnost může do každého podání zahrnout významné jednorázové náklady, což může naznačovat, že se společnost pokouší nafouknout své non-GAAP výdělky.

Výdělky mimo GAAP také nejsou vhodné pro společnosti, které musí často upgradovat nákladné vybavení, protože to může být označeno jako neprovozní výdaje. V důsledku toho musí být investoři při analýze výnosů mimo GAAP kritičtí.

Běžná opatření podle GAAP

Toto jsou často používaná měření výnosů mimo GAAP:

EBITDA

Zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA) je jedním z nejpopulárnějších měřítek non-GAAP. EBITDA se používá jako měřítko peněžních toků, které společnost získává z operací. Jedná se o zástupce pro ziskovost společnosti.

Pro společnosti s významným PP&E je PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) jedním z hlavních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací a budoucích výdajů společnosti, jejich hodnota EBITDA se může výrazně lišit od jejich výnosů GAAP kvůli odpisům OOP. EBITDA také hodnotí společnost nezávisle na jejích finančních rozhodnutích a daních.

Metrika EBITDA se počítá připočtením úrokových nákladů, daní, odpisů a amortizace k čistým ziskům společnosti, jak je vidět níže:

EBITDA = čistý příjem + úrokové náklady + daně + odpisy + amortizace

Volný peněžní tok (FCF)

Volný peněžní tok (FCF) je běžně používané měřítko výdělků, které není GAAP, které ukazuje peněžní toky, které společnost obdrží, které jsou k dispozici pro distribuci mezi všechny držitele cenných papírů společnosti. FCF měří ziskovost bez nepeněžních nákladů z výkazu zisku a ztráty, ale zahrnuje změny čistého pracovního kapitálu Čistý pracovní kapitál Čistý pracovní kapitál (NWC) je rozdíl mezi běžnými aktivy společnosti (bez hotovosti) a krátkodobými závazky (bez dluhu) ) ve své rozvaze. Jde o měřítko likvidity společnosti a její schopnosti plnit krátkodobé závazky i finanční operace podniku. Ideální pozice je a kapitálové výdaje.

FCF lze vypočítat pomocí mnoha metod, včetně níže uvedené:

Volný peněžní tok = peněžní tok z operací + úrok - štít z úrokové daně - kapitálové výdaje

Pro-Forma výdělky

Proforma výdělek vylučuje určité náklady nebo výdaje, o nichž se společnost domnívá, že přesně nepředstavují její ziskovost. Příjmy nemusí zahrnovat velké výdaje, o nichž se společnost nedomnívá, že se budou opakovat. tj. nákup nové budovy. Proforma výdělek se také obvykle používá k tomu, aby investorům ukázal, jaký je jejich management podle jejich skutečných provozních výnosů.

Kritiky

Příjmy mimo GAAP mají tendenci čelit kritice, protože jsou téměř vždy vyšší než příjmy GAAP. Kritici se domnívají, že výnosy mimo GAAP vylučují opakující se náklady tím, že je označují jako jednorázové nebo jednorázové výdaje.

Kromě toho nejsou výnosy mimo GAAP standardizovány, což ztěžuje srovnání takového typu výdělků od různých společností. Investoři by se tedy měli dívat na výnosy mimo GAAP kritickým pohledem.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady
  • IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP odkazuje na dva účetní standardy a zásady, které země ve světě dodržují v souvislosti s finančním výkaznictvím. Více než 110 zemí se řídí Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), což podporuje jednotnost při přípravě finančních výkazů.
  • Interní vs. externí výkaznictví Interní vs. externí finanční výkaznictví Interní vs. externí finanční výkaznictví má několik rozdílů, které si musí každá zúčastněná strana uvědomit. Interní finanční výkaznictví je a
  • Sezóna výdělků Sezóna výdělků Sezóna výdělků je doba, během které veřejně obchodované společnosti oznamují své finanční výsledky na trhu. Čas nastává na konci každého čtvrtletí, tj. U společností v USA čtyřikrát za rok. Společnosti v jiných regionech mají různá vykazovaná období, například v Evropě, kde společnosti vykazují pololetně.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found