Variabilní annuitizace - přehled, jak to funguje, fáze

Variabilní anuitizace je typ anuitní opce, díky níž se výše výplaty výnosů, které může pojistník měnit, liší v závislosti na investiční výkonnosti anuity. Možnost variabilní anuitizace musí být specifikována pojistníkem během konkrétní fáze smlouvy, která se nazývá fáze anuitizace.

Variabilní annuitizace

Během fáze anuitizace může pojistník vyměnit akumulovanou hodnotu své anuity výměnou za stálý proud pravidelných výplat příjmů. Pravidelné platby lze zaručit buď po celou dobu životnosti pojistníka, nebo na daný počet let.

souhrn

  • Variabilní anuitizace je typ anuitní opce, díky níž se výše výplaty výnosů, které může pojistník měnit, liší v závislosti na investiční výkonnosti anuity.
  • Život anuity se skládá ze dvou fází, tj. Fáze akumulace a fáze anuitizace.
  • Volba pevné anuitizace znamená, že bez ohledu na výkonnost jejich portfolia bude pojistník vždy dostávat stejnou částku peněz za pravidelnou výplatu anuity.

Co to znamená „annuitizovat“?

Anuitizovat znamená „přepnout přepínač“ a začít pobírat příjem z anuity. Umožňuje převést účet pojistníka z něčeho, co může nebo nemusí růst hodnoty, na něco, co se stane stálým zdrojem příjmů. Proto lze anuitizaci považovat za systematickouplatebni plan.

Fáze anuity

Život anuity se skládá ze dvou fází, a to:

Fáze 1 - Akumulace

Ve fázi akumulace investor v zásadě přidává na anuitu. Veškeré výdělky, které mohou pojistníkovi vzniknout během kumulace, jsou osvobozeny od toho, aby byly zohledněny v rámci příjmu pro účely výpočtu splatné daně z příjmu splatné daně z příjmu splatné daně z příjmu je pojem daný daňovou povinností obchodní organizace vůči vládě, kde funguje. Výše závazku bude vycházet z jeho ziskovosti během daného období a příslušných daňových sazeb. Splatná daň se nepovažuje za dlouhodobý závazek, ale za běžný závazek,.

V době výměny, kdy chce pojistník začít dostávat příjem z anuity, může buď provést výběry, nebo anuitizovat svou smlouvu. Zde se mohou rozhodnout přijímat pevné nebo variabilní platby.

Fáze 2 - Annuitizace

Během fáze anuitizace se pevné procento nebo částka z každé platby obdržené pojistníkem považuje za nezdanitelné přiznání. Zbývající zůstatek je však zdanitelný. Platí pouze pro příjmy plynoucí z anuit, které byly zakoupeny za dolary po zdanění.

Na druhé straně může být anuitní příjem přijatý prostřednictvím výběrů zdanitelný, protože je považován za příjem, a může k němu dojít, dokud nebudou vyčerpány všechny výdělky.

Po výběru všech příjmů se stávají nezdanitelnými přiznáními. Důvodem je, že se jedná o výnosy, které vznikly z původní investice do anuity, která již byla zdaněna. U anuit, které byly zakoupeny za dolary před zdaněním, se veškerý následně vzniklý příjem považuje za zdanitelný.

Výhody variabilní annuitizace

Volba pevné anuitizace znamená, že bez ohledu na výkonnost jejich portfolia bude pojistník vždy dostávat stejnou částku peněz za pravidelnou výplatu anuity. Částka zůstává po celou dobu anuity konstantní.

Volba variabilní anuity znamená, že příjem, který držitel anuity obdrží, se bude lišit podle výkonu anuitních investic. Volba způsobu, jak přijímat platby z anuity, tedy závisí na míře rizika, které je pojistník ochoten podstoupit, v porovnání s mírou návratnosti, kterou chtějí nebo očekávají.

Nevýhody variabilní annuitizace

Nákup anuity vyžaduje uzamčení určitého množství finančních prostředků do konkrétního produktu. Produkt může nebo nemusí fungovat tak, jak se očekávalo. Hodnoty variabilních anuit jsou navíc spojeny s výkonem finančních nástrojů, jako jsou podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich, které si může vybrat vlastník anuity.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Plán 401 (k) Plán 401 (k) Plán 401 (k) je plán penzijního spoření, který umožňuje zaměstnancům ušetřit část jejich platu před zdaněním prostřednictvím příspěvků do penzijního fondu
  • Penzijní fond Penzijní fond Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který se vyplácí jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry.
  • Averze k riziku Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost vyhnout se ztrátě před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem.
  • Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění je forma životního pojištění, která kombinuje vlastnosti životního pojištění a investování. Charakteristika: pojistné půjčky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found