NFO (Nabídka nového fondu) - přehled, srovnání, příklad

NFO (nabídka nového fondu) je výzva pro investory od společnosti pro správu aktiv (AMC), aby investovali peníze do nového fondu. AMC je podnik, který shromažďuje peníze od různých klientů a umisťuje prostředky do různých investičních příležitostí, jako jsou akcie a nemovitosti. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, které zahrnují budovy, příslušenství, silnice, stavby, a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd.

Nová nabídka fondu (NFO)

AMC obecně stanoví konkrétní částku peněz, která má být investována do konkrétního cenného papíru, a rozdělí celý kapitál na jednotky v hodnotě menších nominálních hodnot. Cena za jednotku NFO, známá také jako Čistá hodnota aktiv (NAV) Čistá hodnota aktiv Čistá hodnota aktiv (NAV) je definována jako hodnota aktiv fondu minus hodnota jeho závazků. Pojem „čistá hodnota aktiv“ se běžně používá ve vztahu k podílovým fondům a používá se k určení hodnoty držených aktiv. Podle SEC jsou podílové fondy a podílové investiční fondy (UIT) povinny vypočítat jejich NAV, které se mohou pohybovat mezi několika dolary až stovkami dolarů.

souhrn

  • Nabídka nového fondu (NFO) je výzvou pro investory, aby investovali peníze do nového fondu.
  • NFO je obdobou Initial Public Offering (IPO) v tom smyslu, že peníze investorů se používají k nákupu cenných papírů.
  • NFO mohou být vydávány pro omezený počet jednotek (uzavřené fondy) nebo mohou být k dispozici k nepřetržitému nákupu a odkupu.

NFO vs. IPO

Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je IPO výzvou k získání kapitálu pro novou společnost nebo k získání dalšího kapitálu pro stávající společnost. Je to podobné jako u nové nabídky fondů v tom smyslu, že společnost shromažďuje velkou částku peněz od různých investorů. Liší se však od NFO následujícími způsoby:

1. Cena emise

Čistá hodnota aktiv NFO je stanovena na základě ceny cenného papíru, do kterého budou shromážděné prostředky investovány. Na druhou stranu cenu IPO stanoví vydávající společnost. Může být stanoven nad nebo pod nominální hodnotu akcie, v závislosti na preferencích emitenta.

2. Typ investice

Při IPO investuje investor své peníze přímo do emitující společnosti. V NFO však investoři dávají své peníze společnosti AMC, která je naopak investuje do různých druhů cenných papírů, mimo jiné do akcií.

3. Obchodování

Akcie zakoupené prostřednictvím IPO lze obchodovat na burzovní platformě New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě, kde je 82% S&P 500 a 70 z největší korporace na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej. Na druhou stranu s některými druhy NFO nelze obchodovat jako s akciemi. Lze je zakoupit pouze najednou a v případě potřeby je uplatnit.

Praktický příklad

Zvažte následující příklad. AMC zahajuje NFO pro uzavřený fond X na jeden rok. Stanovuje NAV na 100 USD za jednotku a celkem jich je 100, čímž se celkový kapitál stanoví na 10 000 USD. Roční míra návratnosti je 15%.

Osoba A se rozhodne koupit 10 jednotek fondu X 1. ledna, v den jeho spuštění. Kvůli vzestupné fázi trhu cena obchodovatelného fondu vzroste 31. května na 120 USD za jednotku a společnost A prodá všechny své podílové jednotky na akciovém trhu.

1. října A znovu koupí 10 jednotek X za 110 $ a ponechá si je až do konce roku, kdy budou vykoupeny. Společnost platí 100 $ za každou jednotku fondu a poskytuje 15 $ za jednotku jako výnos.

NFO - ukázková tabulka 1

Zisk, který společnost A dosáhla v hotovosti, je 250 USD (-1 000 + 1 200 1 100 + 1 150).

Podílové listy fondu mohou být vyplaceny až na konci stanoveného období, ale stejné lze obchodovat na burze cenných papírů. NAV na jednotku se však nemění.

Nyní, pokud byl fond X otevřeným fondem Otevřený vs. uzavřený vzájemný fond Mnoho investorů považuje otevřené a uzavřené podílové fondy za podobné, protože oba podílové fondy jim umožňují nízkonákladový způsob sdružování kapitálu a se stejnou NAV na 100 USD za jednotku a roční mírou návratnosti 15%, ale bez omezení celkového počtu jednotek nebo celkového kapitálu, ji bylo možné kdykoli vyplatit. Osoba A koupí 1. ledna 10 jednotek X, což společnosti dá 1 000 USD na investování.

31. března A vykoupí 6 jednotek. Předpokládejme, že A je jediným držitelem fondu na trhu. Proto nyní velikost fondu klesá na 400 $ (100 x 4). Společnost chce zachovat velikost fondu na 1 000 USD, takže zbývajících 600 USD investuje sama.

1. října se společnost A rozhodne koupit čtyři jednotky X. Nyní společnost stanoví NAV na 150 USD za jednotku (600 USD / 4). 31. prosince A vykoupí všech osm jednotek X za celkem 1 000 USD.

NFO - ukázková tabulka 2

Podílové listy fondu lze vykoupit kdykoli, ale nelze s nimi obchodovat. Pokaždé, když podílové jednotky kupují nebo prodávají investoři, velikost fondu se mění a čistá hodnota aktiv na jednotku se podle toho liší.

Zisk osoby A v hotovosti je 120 $ (-1 000 + 637,50 - 600 + 1 082,50).

Je bezpečné investovat do NFO?

Je velmi důležité provést prověrku AMC, která nabízí NFO a zabezpečení, do kterého bude fond investován. NFO s sebou nese další riziko, že nevíte, jaké bude portfolio nebo jaký výnos budou nové cenné papíry pravděpodobně nabízet.

Přestože jsou fondy relativně bezpečnější investiční možností než akcie, je třeba při investování do cenných papírů pamatovat na následující body.

1. Záznam AMC

Vždy je lepší investovat do fondů existujícího AMC. Investoři mohou analyzovat minulé záznamy, aby mohli odhadnout hodnotu AMC a posoudit ziskovost jeho investic.

2. Nižší NAV nemusí nutně znamenat lepší investice

Investoři mají tendenci investovat do uzavřených fondů, protože dosahují nižších NAV než otevřených fondů. Otevřené fondy jsou však existující schémata se záznamem, které lze vyhodnotit, a jsou proto méně riskantní.

3. Investujte podle osobních požadavků

NFO lze spustit pro fondy, které investují do různých druhů cenných papírů. Investor bez předchozích zkušeností by měl investovat do NFO, které bude investovat do portfolia různých cenných papírů, například akcií společností z různých průmyslových odvětví.

Na druhou stranu, zkušený investor, který chce do svého portfolia přidat konkrétní druh zabezpečení, by akcie farmaceutických společností měly investovat do NFO stejně.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Asset Management Company (AMC) Asset Management Company (AMC) Asset Management Company (AMC) je společnost, která investuje sdružený fond kapitálu jménem svých klientů. Kapitál se používá k financování různých
  • Čistá hodnota aktiv na akcii NAVPS (NAVPS) Čistá hodnota aktiv na akcii (NAVPS) je metrika používaná k hodnocení hodnoty svěřenského fondu pro investice do nemovitostí (REIT) a udává hodnotu jedné akcie
  • Proces IPO Proces IPO Proces IPO je místo, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných
  • Návratnost NAV Návratnost NAV Návratnost NAV nebo návratnost čisté hodnoty aktiv je měření výkonnosti aktiv účetní jednotky po odečtení závazků. Návrat NAV se obvykle používá k měření

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found