Dark Cloud Cover - přehled, jak to funguje, příklad

Tmavá oblačnost označuje v technické analýze vzor svícenů, což je medvědí zvratný signál. Je pozorováno, když se svíčka „dolů“ otevírá nad zavřením předchozí „svíčky“ a pokračuje v uzavírání pod středem svíčky „nahoru“ v tabulce svíček Japonské svíčky Japonské svíčky jsou nástrojem technické analýzy, který obchodníci používají zmapovat a analyzovat cenový pohyb cenných papírů. Koncept mapování svíček vytvořil japonský obchodník s rýží Munehisa Homma. .

Dark Cloud Cover

Porozumění technické analýze

Tmavá oblačnost je vzor nebo singl, který je pozorován při technické analýze. Technická analýza je disciplína aplikovaná obchodníky s cennými papíry, kteří sledují vzorce v historických obchodních datech a pokoušejí se s těmito daty analyzovat cenné papíry. Obchodníci s technickou analýzou budou obecně sledovat grafy, které poskytují informace o pohybu cen nebo objemu obchodování s cennými papíry, aby získali přehled o budoucích pohybech cen.

Je zřejmé, že technická analýza je spíše krátkodobá obchodní disciplína, která nezahrnuje dlouhodobou základní analýzu jednotlivých cenných papírů. Místo toho se technická analýza zaměří na krátkodobé obchodní signály, které mohou vyhodnotit investiční atraktivitu cenného papíru na základě srovnání mezi grafy a vzory tohoto cenného papíru s grafy a vzory jeho vlastní historie nebo jiných cenných papírů.

Technickou analýzu lze použít pro jakékoli zabezpečení s historickými cenovými údaji. Zahrnuje třídy aktiv, jako jsou:

  • Akcie (akcie)
  • Fixní příjem (dluhopisy)
  • Komodity
  • Měny
  • Futures Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu.

Technická analýza se však běžněji používá u cenových cenných papírů, jako jsou komodity a měnové trhy.

Porozumění temné oblačnosti

Tmavá oblačnost označuje svícnový vzor, ​​který slouží jako medvědí signál, což naznačuje, že přetrvávající uptrend se může obrátit v nadcházející klesající trend. Svíčkové grafy jsou cenové grafy, které převládají v rámci technické analýzy. Zobrazují vysoké, nízké, otevřené a zavírací ceny daného cenného papíru za určité časové období. Níže je uveden příklad svíčkového grafu pro běžné akcie společnosti Microsoft (NASDAQ: MSFT) v roce 2020.

Zelené / bílé svícny vykazují silnější nákupní tlaky, zatímco červeno-černý svícen vykazuje silnější prodejní tlaky.

Dark Cloud Cover - Microsoft

Jak již bylo zmíněno dříve, tmavá oblačnost je vzor, ​​kde se svíčka dolů otevírá nad koncem svíčky nahoru a poté se zavírá pod středem svíčky nahoru. Pokud se cena i nadále u třetí svíčky bude snižovat, pak se to nazývá potvrzení. Potvrzení je dalším indikátorem, který naznačuje, že může nastat trend.

Vzory temné oblačnosti jsou brány vážně, když k nim dojde po výrazném zvýšení cen cenného papíru. Vzor se používá k označení, kdy uptrend skončí a posune se do sestupného trendu. Existují tři fáze vzoru temné oblačnosti:

  1. Zavedený trend
  2. Mezera, která se promění ve svíčku „dolů“
  3. Dolní svíčka je níže střed předchozí svíčky „nahoru“

Obchodníci mohou k informování o svých prodejních rozhodnutích používat temnou oblačnost. Obchodník může potenciálně opustit dlouhou pozici při pozorování vzoru temné oblačnosti. Nebo může obchodník věnovat větší pozornost cennému papíru, který vykazuje takový vzorec, a čekat na potvrzení, zda z této pozice odejde. Pokud jsou pozorovány jiné „medvědí“ vzory, může si obchodník potenciálně přát tuto bezpečnost také zkrátit.

Temná oblačnost se obvykle používá k doplnění dalších metod technické analýzy. Běžné používané ukazatele technické analýzy jsou:

  • Ukazatele cenového trendu
  • Ukazatele grafu
  • Ukazatele hlasitosti
  • Ukazatele hybnosti Ukazatele hybnosti Ukazatele hybnosti jsou nástroje využívané obchodníky k lepšímu pochopení rychlosti nebo rychlosti, za kterou se mění cena cenného papíru. Hybnost
  • Oscilátory
  • Historické klouzavé průměry
  • Úrovně podpory
  • Úrovně odporu

Praktický příklad

Zde je příklad svíčkového grafu pro společnost Tesla (NASDAQ: TSLA) - notoricky volatilní akcie. Zde jsou dvě jasná pozorování temné oblačnosti:

Svíčkový graf - Tesla

  • První vlevo se objevuje tam, kde se medvědí svícen otevírá nad předchozím zavřením býčího svícen a zavírá se pod středem předchozího býčího svícen. Za tímto vzorem však nenásleduje potvrzovací svícen (další býčí svícen).
  • Druhý se objevuje znovu s medvědím svíčkovým otvorem nad předchozím zavřením býčího svícen a zavírá se pod středem předchozího býčího svícen. Tentokrát po temné oblačnosti následuje potvrzovací svícen. Potvrzovací svícen je následující medvědí svícen po počátečním medvědí svícen.

Signál by mohl naznačovat obchodníkům, aby opustili své dlouhé pozice akcií Tesly nebo vstoupili do krátkých pozic také v těchto bodech. Obchodníci běžně používají příkaz stop-loss Příkaz stop-loss Příkaz stop-loss je nástroj používaný obchodníky a investory k omezení ztrát a snížení rizika. Další informace o stop-loss objednávkách naleznete v tomto článku. pokyny k omezení jejich potenciálních ztrát v případě, že se trend opět obrátí.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza obvykle zahrnuje použití buď více technických indikátorů, nebo poměrně propracovaného (tj. Komplexního) indikátoru. "Sofistikovaný"
  • Vzor hlavy a ramen Vzor hlavy a ramen - technická analýza Hlava a ramena jsou vzorem běžně se vyskytujícím v obchodních grafech. Vzor hlavy a ramen je predikční tvorba grafu, která obvykle naznačuje obrácení trendu, kdy trh dělá posun od býčího k medvědímu, nebo naopak.
  • Signalizace Signalizace Signalizace označuje akt použití zasvěcených informací k zahájení obchodní pozice. Dochází k němu, když zasvěcená osoba uvolní zásadní informace o společnosti, která spustí nákup nebo prodej jejích akcií lidmi, kteří obvykle zasvěcené informace nedisponují. Akce zasvěcených osob jsou považovány za tržní signál pro cizince.
  • Indikátor TRIN Indikátor TRIN - technická analýza Indikátor TRIN je zkratka pro obchodní index. Indikátor TRIN, známý také jako index ARMS, protože jej vytvořil Richard Arms, je funkčně indikátorem typu oscilátoru, který se primárně používá k identifikaci krátkodobých překoupených nebo přeprodaných podmínek na akciovém trhu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found