Funkce COVARIANCE.S - vzorec, příklady, způsoby použití

Funkce COVARIANCE.S je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vypočítá kovarianci vzorku pro dvě sady hodnot poskytnuté uživatelem.

Jako analytik FMVA® pro finanční modelování Certifikace Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari, je funkce COVARIANCE.S velmi užitečná, když chceme zjistit, do jaké míry se dvě aktiva pohybují v tandemu - například , pokud si přejeme najít vztah mezi pohybem bitcoinů, bitcoin Bitcoin je předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Vynalezeno v roce 2008 vis-a-vis Ethereum Ethereum Ethereum je jednou z rostoucích kryptoměn, které bojují proti bitcoinům. S nárůstem bitcoinů (BTC) byl trh s kryptoměnami ověřen. . Pokud získáme pozitivní kovarianci, znamená to, že se pohybují společně. Záporná kovariance znamená, že mají tendenci se pohybovat v opačných směrech.

Tato funkce je docela užitečná, pokud je náš investiční kapitál omezený a my jsme averzní vůči riziku. Jedním příkladem je situace, kdy jsme do užšího výběru vybrali tři akcie, ale můžeme si dovolit investovat pouze do dvou z nich. Kovariance mezi třemi zásobami je následující:

  • Sklad M a Sklad N = –100
  • Zásoba M a Zásoba P = 100
  • Sklad N a Sklad P = 0

Pokud se díváme výhradně na výnosy, zvolíme akcie M a P, protože vykazují nejvyšší potenciální výnosy. Rovněž však vykazují nejvyšší potenciální ztrátu. Pokud jsme averzní vůči riziku, zvolili bychom akcie M a N, abychom diverzifikovali množství rizika pryč na základě skutečnosti, že vykazují negativní kovarianci. Pokles ceny jedné z těchto akcií by proto měl být zmírněn zisky ostatních akcií.

Mírové vzorce

= COVARIANCE.S (pole1, pole2)

Funkce používá následující argumenty:

  1. Pole 1 (povinný argument) - Toto je první pole číselných hodnot.
  2. Pole 2 (povinný argument) - Toto je druhé pole číselných hodnot.

Argumenty mohou být buď čísla nebo jména, pole nebo odkazy, které obsahují čísla.

Jak používat funkci COVARIANCE.S v aplikaci Excel?

Funkce COVARIANCE byla představena v aplikaci Excel 2010 a je k dispozici ve všech následujících verzích aplikace Excel. Abychom pochopili použití této funkce, podívejme se na příklad:

Příklad kovariance

Předpokládejme, že máme k dispozici údaje o týdenních návratnostech akcií A a procentuálním podílu změny v tržním indexu (NASDAQ):

Funkce COVARIANCE.S

Pojďme pomocí této funkce pochopit, zda existuje nějaká kovariance mezi výnosy akcií a výnosy NASDAQ.

Funkce COVARIANCE.S - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

Funkce COVARIANCE.S - Příklad 1a

Výsledek naznačuje, že mezi nimi existuje pozitivní korelace.

Několik poznámek o funkci COVARIANCE.S

  1. # N / A error - This occurs if the given arrays, that is array 1 and array 2, are different in length.
  2. #HODNOTA! error - Nastane, pokud je kterékoli z daných polí prázdné.
  3. # DIV / 0! error - Vyskytuje se, pokud je kterékoli z polí, tedy pole 1 nebo pole 2, prázdné nebo obsahuje pouze jeden datový bod.
  4. Pokud pole nebo referenční argument obsahuje text, logické hodnoty nebo prázdné buňky, jsou hodnoty ignorovány; jsou však zahrnuty buňky s hodnotou nula.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel COVARIANCE.S. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found