Partnerství s omezenou odpovědností (LLP) - přehled, historie, jak fungují

Partnerství s omezenou odpovědností (LLP) jsou podniková obchodní struktura, která umožňuje podnikatelům Podnikatel Podnikatel je osoba, která začíná, navrhuje, zahajuje a provozuje nový podnik. Místo toho, abychom byli zaměstnancem a podřízeni nadřízenému, profesionálům a podnikům poskytovat služby prostřednictvím komerčně efektivních vozidel vyhovujících jejich požadavkům. LLP nabízejí flexibilitu ve struktuře a provozu, protože členové se mohou interně organizovat do partnerství na základě omezené odpovědnosti partnerů.

Partnerství s omezenou odpovědností (LLP)

Souhrn:

  • Partnerství s omezenou odpovědností (LLP) jsou podniková obchodní struktura, která umožňuje podnikatelům, profesionálům a podnikům poskytovat služby prostřednictvím komerčně efektivních vozidel vhodných pro jejich požadavky.
  • LLP jsou právnické osoby, což znamená, že po založení se stávají právnickými osobami oddělenými od svých partnerů.
  • Práva a povinnosti partnerů, kterými mohou být jednotlivci nebo právnické osoby, jsou stanoveny vzájemnou dohodou na základě dohody LLP v souladu s ustanoveními zákona.

Historie partnerství s omezenou odpovědností

Na konci 20. století byli zákonodárci po celém světě toho názoru, že neomezená odpovědnost a odpovědnost v obecných partnerstvích bránila obchodnímu růstu. Tito profesionálové bez přístupu k velkému množství kapitálu byli navíc oslabeni, pokud konkurovali na mezinárodní úrovni. Proto bylo pro partnerství mezi profesionály, kteří jsou již regulovaní, třeba speciální nástroj, který kombinoval rysy jak korporátních subjektů, tak partnerství v čase a úsilí rozšířit své znalosti a dovednosti. Certifikace účetnictví a financí zdůrazňují, že někdo vynaložil čas a úsilí na rozšíření svých znalostí a dovedností. , právníci a lékaři.

Ve Spojeném království byl v roce 2000 přijat zákon o celoživotním učení s cílem podpořit růst v sektoru služeb. V Indii byly zákony upravující vznik a fungování LLPs přijaty v roce 2008. Ve Spojených státech amerických se LLPs staly součástí zákona o jednotném partnerství v roce 1996, přičemž několik států uzákonilo jejich vlastní zákony.

Jak LLP fungují

LLP jsou právnické osoby, což znamená, že po založení se stávají právnickými osobami oddělenými od svých partnerů. Stejně jako podniky se i LLP vyznačuje neustálým sledem, což znamená, že jeho existence je nezávislá na jakékoli změně partnerů. Práva a povinnosti partnerů, kterými mohou být jednotlivci nebo právnické osoby, jsou stanoveny vzájemnou dohodou na základě dohody LLP v souladu s ustanoveními zákona. Liší se tedy od tradičních partnerství vytvářených smlouvami.

V rámci LLP je každý z partnerů odpovědný pouze v rozsahu svého individuálního příspěvku podle smlouvy LLP. To znamená, že partneři dostávají imunitu vůči jednání ostatních partnerů v případě nedbalosti a podvodu, což je nejvýraznější charakteristika LLP.

Obdobně je LLP jako celek plně odpovědná za své činy pouze v rozsahu svých aktiv. Takový rámec lze použít pro podniky, které poskytují služby nebo se zabývají znalostními a technologickými oblastmi. Lze jej také použít pro subjekty, jako jsou fondy rizikového kapitálu, které kombinují rizikový kapitál s finančními odbornými znalostmi, a pro jednotlivce, jako jsou tajemníci a obhájci společností, nebo subjekty spojené s vědeckou, uměleckou nebo výzkumnou produkcí.

Výhody LLP

  • LLP je samostatný právní subjekt, což znamená, že může žalovat nebo být žalován a vlastnit, držet nebo zlikvidovat nemovitost svým vlastním jménem.
  • Neexistuje žádná odpovědnost za osobní majetek partnera, což organizaci poskytuje určitou míru svobody a flexibility.
  • Pokud jde o kapitál, neexistuje žádný minimální právní požadavek.
  • LLP má úplnou svobodu ve věci podnikání a provozu. Neexistují žádné podrobné právní a procedurální požadavky.
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát nebo rozšíření činností je velmi snadné, protože neexistuje omezení maximálního počtu partnerů.
  • LLP nemusí odvádět tradiční daně, jako je daň z příjmu právnických osob nebo daň z majetku, které se vyžadují od jiných společností. Partneři, kteří vydělávají prostřednictvím LLP, musí své daňové povinnosti vypořádat individuálně.

Nevýhody LLP

  • V určitých případech může mít společnost a její partneři neomezenou odpovědnost.
  • Hotovost nebo aktiva vložená partnerem se nevracejí pokračujícímu partnerovi, pokud to není výslovně uvedeno ve smlouvě LLP.
  • Vlastnická práva jsou převoditelná pouze se souhlasem všech partnerů LLP.
  • LLP jsou povinni jmenovat „určeného“ nebo „generálního“ partnera, který je odpovědný za dodržování ustanovení zákona a který je osobně odpovědný za všechny trestné činy a tresty LLP.
  • Programy celoživotního učení nemají přístup k veřejným penězům, což znamená, že jsou závislé na příspěvcích partnerů pro jejich fungování.
  • LLP jsou pod důkladnou kontrolou v návaznosti na přesun mnoha velkých účetních firem k reorganizaci na LLP, aby se zbavily odpovědnosti vůči společnostem nepříznivě ovlivněným selháním auditu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Stanovy společnosti Stanovy společnosti Stanovy společnosti jsou pravidla, kterými se řídí způsob fungování společnosti a jedna z prvních položek, které představenstvo zavede v době založení společnosti. Tyto stanovy se vytvářejí obvykle po předložení stanov
  • Joint Venture (JV) Joint Venture (JV) Joint venture (JV) je obchodní podnik, ve kterém dvě nebo více organizací spojí své zdroje, aby získaly taktickou a strategickou výhodu na trhu. Společnosti často vstupují do společného podniku, aby prováděly konkrétní projekty. Společným podnikem může být nový projekt nebo nové hlavní podnikání
  • Výhradní vlastnictví Výhradní vlastnictví Výhradní vlastnictví (také známé jako individuální podnikání, živnostník nebo vlastník) je typ neregistrovaného subjektu, který je vlastněn pouze
  • Druhy podniků Druhy podniků Při zakládání společnosti si můžete vybrat čtyři hlavní typy podniků: fyzické osoby, partnerství, společnosti s ručením omezeným a korporace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found