Unicorn - definice, ocenění a důvody neobvyklých ocenění

V oblasti financí je „jednorožec“ termín, který popisuje soukromě spouštěnou metriku Startup Valuation (pro internetové společnosti) Startup Valuation Metrics pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které začínají být oceňovány s oceněním přes 1 miliardu USD. Termín zavedla investorka rizikového kapitálu Aileen Lee v roce 2013 k popisu vzácných technologických startupů v hodnotě více než 1 miliardy dolarů.

Jednorožec

Fenomén jednorožců je docela kontroverzní. Ačkoli se někteří odborníci domnívají, že takové společnosti jsou jen výsledkem technologického pokroku a inovací, jiní věří, že zvyšující se počet jednorožců je známkou bubliny Cenová bublina Trvalý růst ceny aktiva nad jeho „běžnou tržní hodnotu“ má za následek při tvorbě cenové bubliny. Cenové bubliny jsou udržovány očekáváním budoucího zvyšování ceny aktiva. v průmyslu.

Oceňování jednorožců

Ocenění jednorožec je odvozeno z ocenění vyvinutých investory rizikového kapitálu a investory, kteří se podíleli na kolech financování. Financování série A Financování série A (také známé jako série série A nebo financování série A) je jednou z fází procesu získávání kapitálu spuštění. Série A je v zásadě druhou fází financování při spuštění a první fází financování rizikovým kapitálem. společností. Jelikož jsou všichni jednorožci startupy, jejich hodnota primárně závisí na jejich růstovém potenciálu a očekávaném vývoji. Ocenění jednorožců silně nesouvisí s jejich skutečným finančním výkonem Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě nebo jiná základní data. Všimněte si, že navzdory neobvykle vysokému ocenění mnoho společností ještě nevytvořilo žádné zisky.

Oceňování jednorožců je sofistikovaný proces, který zahrnuje zohlednění různých faktorů a vývoj dlouhodobých předpovědí. Další komplikace často vznikají v důsledku obchodních modelů těchto společností. Některé společnosti se stávají prvním obchodem svého druhu v oboru, což proces oceňování ještě komplikuje.

Níže je uvedeno deset nejlepších jednorožců na světě, podle celkového ocenění k listopadu 2018 (zdroj):

Top 10 UnicornsÚdaje v miliardách USD

Důvody pro neobvykle vysoké ocenění jednorožců

Abnormální ocenění jsou obvykle odůvodněna následujícími důvody:

1. Strategie rychlého růstu

V dnešní době se investoři rizikového kapitálu při rozvoji startupu spoléhají především na strategie rychlého růstu. Takové strategie podporují investování velkého množství peněz do každého kola financování, aby co nejdříve zachytily co největší podíl na trhu a zabránily vzniku hlavních konkurentů na trhu. Ocenění společnosti Unicorn proto stoupá po každém kole financování.

2. Výkupy

V současné době mnoho slibných startupů nesplňuje požadavky na IPO Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO. Místo toho technologičtí giganti, jako je Facebook nebo Google, získávají mnoho startupů, aby diverzifikovali své podnikání a zabránili potenciálním hlavním konkurentům vzniknout na trhu. Z transakcí těží velké společnosti, protože jsou schopny získávat rozvinuté technologie místo toho, aby něco podobného budovaly od nuly. Intenzivní konkurence mezi technologickými giganty způsobuje, že nabízejí významnou prémii, která zvyšuje ocenění cílových společností a vytváří jednorožce.

3. Inovace

Inovace v technologiích umožňují rychlejší růst startupů. Díky využití nových technologií se začínajícím podnikům Unicorn podařilo rychleji oslovit své zákazníky a zkrátit čas potřebný k dosažení masové výroby.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Angel Investor Angel Investor Angel investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál pro začínající podniky výměnou za majetkovou účast nebo převoditelný dluh. Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo průběžnou kapitálovou injekci, aby pomohly podnikům projít obtížnými počátečními fázemi.
  • Corporate Venturing Startup Valuation Metrics (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat
  • Akciový crowdfunding Akciový crowdfunding Akciový crowdfunding (také známý jako crowdfunding nebo investiční crowdfunding) je metoda získávání kapitálu používaná startupy a společnostmi v rané fázi. Akciové crowdfunding v zásadě nabízí cenné papíry společnosti řadě potenciálních investorů výměnou za financování.
  • Financování zárodků Financování zárodků Financování zárodků (také známé jako počáteční kapitál, počáteční kapitál nebo počáteční financování) je nejranější fází procesu získávání kapitálu startupu. Počáteční financování je druh kapitálového financování. Jinými slovy, investoři zavazují svůj kapitál výměnou za majetkový podíl ve společnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found