Forward Rate - přehled, význam a způsob použití

Forwardová sazba, jednoduše řečeno, je vypočítané očekávání výnosu z dluhopisu Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. k tomu teoreticky dojde v bezprostřední budoucnosti, obvykle několik měsíců (nebo dokonce několik let) od doby výpočtu. Úvaha o forwardové úrokové míře se téměř výlučně používá, když hovoříme o nákupu státních pokladničních poukázek (T-Bills) Treasury Bills (nebo zkráceně T-Bills) jsou krátkodobý finanční nástroj, který vydává americká pokladna s doby splatnosti od několika dnů do 52 týdnů (jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou vírou a důvěrou vlády Spojených států. , běžněji známé jako pokladniční poukázky.

Zkoumání forwardové sazby

Forwardovou sazbu lze vypočítat pomocí jedné ze dvou metrik:

  1. Výnosová křivka - Vztah mezi úrokovými sazbami státních dluhopisů různých splatností
  2. Spotové sazby - Předpokládaný výnos z cenného papíru s nulovým kupónem

Spotové sazby se pro výpočet forwardové sazby běžně nepoužívají. Výnosová křivka jasně určuje, jaké dnešní ceny dluhopisů a úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. jsou. Dále jde nad rámec toho, že poskytuje rozumné návrhy toho, co trh pravděpodobně předpokládá budoucí úrokové sazby. Povaha výnosové křivky se dá považovat za téměř dokonalou metriku pro stanovení forwardové sazby.

Pochopení významu forwardové sazby

Chcete-li lépe porozumět použití a významu forwardové sazby, podívejte se na příklad níže.

Jednotlivec hledá koupi cenného papíru, který je splatný do jednoho roku. Poté se jim nabízejí dvě základní investiční možnosti:

1. Kupte si jeden T-účet se splatností po šesti měsících a poté si kupte druhý T-účet se splatností šest měsíců

-nebo-

2. Kupte si jeden T-účet se splatností 12 měsíců / jeden rok

Přijatý výnos z první možnosti může být variabilnější, protože úrokové sazby se mohou / pravděpodobně budou měnit mezi nákupem prvního a druhého šestiměsíčního SPP. Pokud by existovala záruka, že úrokové sazby zůstanou stejné, jednotlivec by pravděpodobně nepřemýšlel, s jakou možností jít.

Realita je však taková, že úrokové sazby se mohou velmi dobře posunout, když investor převede první investici směnek T do druhé. Pokud jsou sazby vyšší, pak by jednotlivec očividně vydělal více peněz tím, že využije první možnosti - koupi jednoho T-účtu a poté druhého.

Sazba u šestiměsíčních státních pokladničních poukázek by však také mohla poklesnout. V takovém případě by investor obdržel vyšší celkový výnos výběrem druhé možnosti - nákupu jediného ročního T-zákona.

Aby bylo možné v takovém scénáři učinit nejlepší rozhodnutí - rozhodnutí, které investorovi s největší pravděpodobností vrátí nejvyšší možný výnos -, může být užitečné podívat se na forwardovou sazbu. Jde opět o jednoduše předpokládaný odhad, kde budou úrokové sazby s největší pravděpodobností šest měsíců od okamžiku, kdy investor poprvé koupil T-směnku.

Ačkoli, jak je uvedeno, termínová sazba se nejčastěji používá ve vztahu k státním pokladniční poukázkám, lze ji samozřejmě vypočítat pro cenné papíry s delší splatností. Čím dále do budoucnosti to vypadá, tím méně spolehlivý bude odhad budoucích úrokových sazeb.

Použití forwardové sazby

Existují tři různé výpočty forwardové sazby, na které se investor může podívat - jednoduché, roční složené nebo průběžně složené sazby. Každý z výpočtů úrokových sazeb se bude mírně lišit. Je na jednotlivci, aby si vybral, který výpočet považuje za nejspolehlivější v daném okamžiku.

Bez ohledu na to, která verze se používá, je znalost forwardové sazby užitečná, protože umožňuje investorovi zvolit si investiční možnost (nákup jednoho T-účtu nebo dvou), která nabízí nejvyšší pravděpodobný zisk.

Skutečný výpočet je poměrně složitý. Naštěstí může investor jednoduše vyhledat aktuální předpokládanou forwardovou sazbu na kterémkoli z mnoha webových stránek s finančními informacemi nebo pouze dotazem u své makléřské firmy nebo finančního poradce Financial Analyst vs Financial Advisor.

souhrn

Mějte na paměti, že forwardová sazba je jednoduše nejlepším odhadem trhu, kde budou úrokové sazby pravděpodobně v určitém stanoveném bodě v budoucnosti. Proto se současná předpokládaná forwardová sazba může nebo nemusí ukázat jako přesná.

Při rozhodování o investicích, při nichž je faktorem faktor, který je třeba vzít v úvahu, musí investor nakonec učinit vlastní rozhodnutí o tom, zda je přesvědčen, že je odhad sazby spolehlivý, nebo zda věří, že úrokové sazby budou pravděpodobně vyšší nebo nižší než odhadovaná forwardová sazba. Pohled na míru přinejmenším poskytuje investorovi přiměřený základ pro výběr jeho investice.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kupónová sazba Kupónová sazba Kupónová sazba je částka ročního úrokového výnosu vyplaceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu.
  • Diskontní dluhopis Diskontní dluhopis Diskontní dluhopis je dluhopis, který je vydán za nižší cenu, než je jeho nominální hodnota, nebo dluhopis, který se obchoduje na sekundárním trhu za cenu, která je pod nominální hodnotou. Je to obdoba dluhopisu s nulovým kupónem, pouze ten druhý neplatí úroky. Dluhopis se považuje za obchod se slevou
  • Poznámka s pohyblivou sazbou Poznámka s pohyblivou sazbou Poznámka s pohyblivou sazbou (FRN) je dluhový nástroj, jehož kupónová sazba je vázána na srovnávací sazbu, jako je sazba LIBOR nebo sazba americké státní pokladny. Kuponová sazba u poznámky s pohyblivou sazbou je tedy variabilní. Obvykle se skládá z variabilní srovnávací sazby + fixního rozpětí.
  • Úrokové riziko Úrokové riziko Úrokové riziko je pravděpodobnost poklesu hodnoty aktiva v důsledku neočekávaných výkyvů úrokových sazeb. Úrokové riziko je většinou spojeno spíše s aktivy s pevným výnosem (např. Dluhopisy) než s kapitálovými investicemi.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found