Morgan Stanley - Přehled, historie globální investiční banky

Morgan Stanley je globální investiční banka Bulge Bracket Investiční banky Bulge Bracket investiční banky jsou přední světové investiční banky. Seznam zahrnuje společnosti jako Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML a JP Morgan. Co je to Bulge Bracket Investment Bank a kterou založili 16. září 1935 Henry Sturgis Morgan a Harold Stanley. Společnost se sídlem v centru Manhattanu v New Yorku působí ve 42 zemích po celém světě a zaměstnává více než 55 000 zaměstnanců. Poskytuje investiční bankovnictví IBD - divize investičního bankovnictví IBD je zkratka pro divizi investičního bankovnictví v rámci celkové investiční banky. IBD je odpovědná za spolupráci s korporacemi, institucemi a vládami při získávání kapitálu (upisování na akciových, dluhových a hybridních trzích), jakož i za provádění fúzí a akvizic, služeb správy investic, cenných papírů a správy majetku Private Wealth Management Soukromé bohatství management je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro jednotlivce s vysokou čistou hodnotou (HNWI) nebo akreditované investory. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. služby jednotlivcům, korporacím Korporace je právnická osoba vytvořená fyzickými osobami, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , finanční instituce a vlády.

Morgan Stanley Investment Bank v New YorkuMorgan Stanley Office NYC. Zdroj: wikicommons

Obchodní jednotky Morgan Stanley

Společnost poskytující finanční služby je rozdělena do tří obchodních jednotek, které zahrnují:

Správa majetku

Divize správy majetku poskytuje různé finanční služby a řešení jednotlivcům, malým a středním podnikům. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností a institucí. Mezi služby nabízené v této jednotce patří zprostředkování, úvěr, investiční poradenství, služby plánování bohatství, anuitní a pojistné produkty, služby plánování důchodu a správa cenných papírů s pevným výnosem.

V roce 2009 se společnosti Morgan Stanley a Citigroup dohodly na spojení svých obchodních segmentů správy majetku a přejmenovaly novou jednotku na Morgan Stanley Smith Barney. Morgan Stanley držel 51% podíl a společnost Citigroup vlastnila 49% podíl ve společnosti. Společnost byla přejmenována na Morgan Stanley Wealth Management v roce 2012 po zakoupení dalších 14% podílu v jednotce. Později v roce 2013 obdržela Morgan Stanley souhlas regulačních úřadů s nákupem zbývajících 35% ve vlastnictví Citigroup.

Investiční management

Segment správy investic poskytuje produkty a služby správy aktiv institucionálním a retailovým klientům prostřednictvím zprostředkovatelských kanálů. Některé z produktů a služeb nabízených jednotkou zahrnují investice do nemovitostí, alternativní investice, vlastní kapitál, stálý příjem a soukromý kapitál. Značky Morgan Stanley a Van Kampen poskytovaly tyto služby až do roku 2009, kdy byly tyto služby prodány společnosti Invesco za 1,5 miliardy dolarů.

Morgan Stanley si zachovala značku Morgan Stanley, kterou společnost používá k poskytování služeb správy aktiv institucionálním investorům, jako jsou nadace, univerzitní nadační fondy, soukromé fondy Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, které představují příležitost pro vysoká míra návratnosti. Přicházejí s pevnou, pojišťovnami, penzijními plány, finančními institucemi a vládními agenturami. Jednotliví investoři dostávají produkty a služby pro správu aktiv prostřednictvím distribučních kanálů a zprostředkovatelů třetích stran.

Skupina institucionálních cenných papírů

Segment institucionálních cenných papírů je jedním z nejvýnosnějších. Poskytuje investiční bankovnictví, prodej a obchodování a půjčky nemovitostí a společností. Mezinárodní jednotka cenných papírů poskytuje služby korporacím, finančním institucím, klientům s vysokým čistým jměním a vládám. Investiční bankovnictví může zahrnovat získávání kapitálu prostřednictvím IPO, finanční poradenství v oblasti restrukturalizace, fúzí a akvizic, upisování dluhů a financování projektů. Prodej a obchodování zahrnuje aktivity tvorby trhu s akciemi, produkty s pevným výnosem a devizami. Korporátní půjčky zahrnují komerční a rezidenční hypoteční úvěry, půjčky obcím a vládním agenturám, jakož i financování rozšířené na akciové zákazníky.

Historie Morgan Stanley

Morgan Stanley byla založena v důsledku zákona Glass-Steagall, který vyžadoval, aby banky v USA oddělily své investiční bankovnictví od komerčního bankovnictví. Po velké hospodářské krizi následovala řada bankovních transakcí a komerční banky byly obviněny z toho, že pomocí prostředků vkladatelů riskovaly příliš mnoho. Když se J.P.Morgan rozhodl pokračovat v komerčním bankovnictví, někteří její zaměstnanci, zejména Henry S.Morgan a Harold Stanley, opustili společnost a založili společnost investičního bankovnictví.

Formace Morgan Stanley

Morgan Stanley poprvé otevřela své brány veřejnosti 16. září 1935 na adrese 2 Wall Street, New York City. V prvním roce společnost dosáhla 24% podílu na trhu (1,1 miliardy USD) mezi veřejnými nabídkami a soukromými umístěními. V roce 1938 byla jmenována vedoucím upisovatelem distribuce obligací pro společnost United States Corporation. V roce 1941 společnost provedla reorganizaci, která jí umožnila podnikat v oblasti obchodování s cennými papíry. Později v roce 1942 se Morgan Stanley připojil k newyorské burze.

Morgan Stanley a průkopnické IPO

V letech 1951 až 1961 byla Morgan Stanley zapojena do řady veřejných financí. Zahrnovaly společné řízení dluhopisů AAA s ratingem 50 milionů USD, emise dluhu General Motor ve výši 300 milionů USD, nabídku akcií IBM ve výši 231 milionů USD a nabídku dluhů AT&T ve výši 250 milionů USD. V pozdějších letech společnost působila jako upisovatel v některých z největších technologických IPO, včetně Netscape, Cisco, Broadcom, VeriSign, Groupon, Salesforce, Priceline, Compaq a Google.

Morgan Stanley a finanční krize

Během finanční krize Morgan Stanley údajně ztratila 80% své tržní hodnoty v letech 2007 až 2008. Aby společnost přežila krizi, obdržela kapitálové infuze od několika subjektů. V prosinci 2007 vložila společnost China Investment Corporation do společnosti 5 miliard dolarů výměnou za cenné papíry, které by byly v roce 2010 převedeny na 9,9% podíl. V září 2008 získala Morgan Stanley 9 miliard dolarů od finanční skupiny Mitsubishi UFJ Financial Group, největší japonské banky. Ministerstvo financí USA vydělalo 10 miliard dolarů do kapitálových investic do Morgan Stanley jako součást vládní výplaty 700 miliard dolarů pro problémové finanční instituce. Společnost si také půjčila 107,3 ​​miliard USD od Federálního rezervního systému, aby jí pomohla financovat operace, které hladověly.

Struktura společnosti Morgan Stanley

Klíčoví manažeři společnosti Morgan Stanley

James P. Gorman (předseda představenstva a generální ředitel)

James P. Gorman je předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Morgan Stanley. Do společnosti nastoupil v roce 2006 jako prezident a provozní ředitel skupiny Wealth Management Group. Gorman také působil jako co-prezident a co-vedoucí strategického plánování ve společnosti. Získal bakalářský titul na University of Melbourne. Gorman je také držitelem titulu Master of Business Administration na Columbia Business School. V roce 2016 získal plat 22,5 milionu $.

Colm Kelleher (prezident)

Colm Kelleher je prezidentem. Předtím působil jako výkonný viceprezident (2007–2016), prezident institucionálních cenných papírů (2013–2016), spolupředseda institucionálních cenných papírů (2010–2012) a finanční ředitel a spolurozhodovatel pro strategické plánování (2007 -2009).

Henry Sturgis Morgan (spoluzakladatel)

Henry Sturgis Morgan starší byl americký bankéř a spoluzaložil Morgan Stanley poté, co zákon Glass Steagall přinutil společnost J.P.Morgan & Co oddělit divize investičního bankovnictví a komerčního bankovnictví. Do JP Morgan nastoupil v roce 1923 poté, co vystudoval Harvard University. Jeho dědeček, J.P.Morgan, založil J.P.Morgan & Co. Henry S.Morgan Sr. zemřel 8. února 1982 ve věku 82 let.

Harold Stanley(Spoluzakladatel)

Harold Stanley byl americký podnikatel, který spoluzaložil společnost Morgan Stanley v roce 1935. Vedl reorganizaci společnosti v roce 1941 z korporace na partnerství. Stanley se stal populárním v investičním průmyslu, zatímco v J.P.Morgan pro jeho odborné znalosti v obchodování s cennými papíry. Zemřel 14. května 1963 ve věku 77 let.

Zdroj článku: //www.morganstanley.com/

Další zdroje

Finance je předním poskytovatelem kurzů finančního modelování pro profesionály v oblasti investičního bankovnictví. Abychom vám pomohli posunout se v kariéře, podívejte se níže na tyto další zdroje:

  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Skupina finančních institucí Skupina finančních institucí (FIG) Skupina finančních institucí (FIG) je skupina profesionálů, kteří poskytují finančním institucím poradenské služby. Mezi služby, které FIG nabízí, patří fúze a akvizice, rekapitalizace, získávání kapitálu, finanční restrukturalizace, oceňování společností, odborné finanční posudky a další poradenské služby.
  • Nejlepší investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Jak získat práci v investičním bankovnictví Jak získat práci v investičním bankovnictví? Tato příručka nastiňuje, jak získat práci v investičním bankovnictví s využitím nejlepších tří taktik: vytváření sítí a obnovení, příprava na pohovor a technické dovednosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found