Platná federální sazba - přehled, účel, seznam sazeb

Platná federální sazba (AFR) je úroková sazba, která se vztahuje na osobní půjčky. Jedná se o minimální sazbu použitelnou na tyto půjčky podle právních předpisů USA. AFR je implementován ve formě federálních daňových předpisů, které jsou prosazovány Internal Revenue Service (IRS).

Platná federální sazba

Platná federální sazba se vztahuje na půjčky, kde je úroková sazba nižší než daňová sazba, pokud by půjčka měla být jinak příjmem. AFR se pohybuje mezi krátkodobými, střednědobými a dlouhodobými půjčkami a podléhá flexibilitě v důsledku tržních podmínek a dalších makroekonomických faktorů. US Internal Revenue Service (IRS) How to use the IRS.gov Web IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a zveřejňují sazby měsíčně a jsou zveřejňovány, aby sloužily jako měřítko pro věřitele v celé zemi.

Účel příslušné federální sazby

Účelem příslušné federální sazby je vyhnout se daňovým dopadům na osobní půjčku. Osobní půjčku může IRS považovat za zdanitelný dar. Dlužník by tedy byl zdaněn, jako by půjčka byla součástí jejich příjmu. Taková půjčka tedy nemůže být bezúročná.

Pod-tržní půjčky

Jedním ze způsobů, jak uspokojit požadavek na úrokovou sazbu, může být nabídka opravdu nízké úrokové sazby. Díky tomu bude půjčka prakticky bezúročná. Zde přichází požadavek na minimální úrokovou sazbu. Každá půjčka s nižší úrokovou sazbou než odpovídající AFR se nazývá půjčka s nižší tržní cenou.

Rozdíl mezi úrokovou sazbou Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. na nižší sazbě a AFR se nazývá imputovaný úrok. Pokud se věřitel rozhodne půjčit půjčku s nižší úrokovou sazbou, pak musí zaplatit daň z přičteného úroku, protože je to jako příjem, i když neexistuje skutečný peněžní tok.

Sazby

IRS vydává každý měsíc dokument, který obsahuje platnou federální sazbu pro různé podmínky. Klíčové sazby jsou uvedeny na základě termínu a četnosti skládání. Ostatní sazby jsou obvykle odvozeny od těchto klíčových sazeb nebo jsou stanoveny ministerstvem financí. Následující tabulky jsou součástí dokumentu IRS.

1. Klíč AFR pro aktuální měsíc

Platné federální sazby pro aktuální měsíc

2. Upravené sazby pro povinnosti osvobozené od daně

Upravené sazby pro povinnosti osvobozené od daně

3. Oddíl 382 Sazby

Sazby se určují pomocí historických klíčových sazeb. Dlouhodobá sazba je stejná jako upravená dlouhodobá AFR, zatímco v případě změny vlastnictví je sazba maximální upravenou dlouhodobou AFR aktuálního a posledních dvou měsíců.

Oddíl 382 Sazby

4. Sazby za úvěr na bydlení s nízkými příjmy

Sazby stanoví ministerstvo financí.

Sazby za úvěr na bydlení s nízkými příjmy

5. Sazba pro ocenění anuit

Míra je 120% ročního střednědobého AFR.

Sazby za úvěr na bydlení s nízkými příjmy

Výpočet AFR

AFR se počítá a nastavuje pro každý měsíc. IRS vydává každý měsíc dokument se seznamem příslušných sazeb pro různé podmínky půjček popsaných níže.

Existují tři typy sazeb v závislosti na termínu půjčky a sazby se určují na základě termínu:

  • Krátkodobě: Méně než 3 roky
  • V polovině období: 3 až 9 let
  • Dlouhodobě: Více než 9 let

Zákon upravující stanovení sazeb je 26 U.S.C. § 1274 (d), který je součástí Internal Revenue Code. Odpovídající část zákona je uvedena níže:

Platný federální zákon o sazbách

Jednoduše řečeno, krátkodobá sazba je určena jako průměr výnosu z obchodovatelného dluhu Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. Spojených států se splatností tři roky nebo méně v průběhu měsíce předcházejícího měsíci, pro který je třeba sazbu vypočítat. Dlouhodobější sazby se počítají podobným způsobem.

Pravidlo a výjimky z prodeje a zpětného leasingu

Transakce zpětného leasingu nebo zpětného leasingu je situace, kdy jeden aktivum prodá a poté jej zpětně pronajme k použití. U těchto transakcí platí pravidlo, že se použije 110% příslušné federální sazby.

Existují také výjimky z použití AFR v určitých transakcích. Některé z transakcí jsou uvedeny níže:

  • Prodej farem jednotlivci nebo malými podniky Malé a střední podniky Malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje hodnotu nižší než 1 000 000 USD
  • Prodej hlavních nebo primárních rezidencí
  • Určité prodeje patentů
  • Veřejně obchodovaný dluh
  • Ostatní prodeje, jak je uvedeno v zákoně o interních příjmech

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Sazba federálních fondů Sazba federálních fondů Ve Spojených státech označuje sazba federálních fondů úrokovou sazbu, kterou depozitní instituce (jako jsou banky a družstevní záložny) účtují ostatním depozitním institucím jednodenní půjčky kapitálu ze svých rezervních zůstatků na nezajištěném základě.
  • Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba označuje proměnlivou úrokovou sazbu, která se mění po dobu trvání dluhového závazku. Je to opak pevné sazby.
  • LIBOR LIBOR LIBOR, což je zkratka pro London Interbank Offer Rate, označuje úrokovou sazbu, kterou britské banky účtují jiným finančním institucím za krátkodobý úvěr se splatností od jednoho dne do 12 měsíců v budoucnosti. LIBOR slouží jako srovnávací základna pro krátkodobé úrokové sazby
  • Noční sazba Noční sazba Noční sazba se týká úrokové sazby, kterou si depozitní instituce (např. Banky nebo družstevní záložny) navzájem účtují za jednodenní půjčky. Upozorňujeme, že jednodenní sazba se v různých zemích nazývá něco jiného.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found