Soukromá společnost - přehled, typy, proč zůstat v soukromí

Soukromou společnost vlastní malý počet akcionářů, členů společnosti nebo nevládní organizace a nenabízí své akcie k prodeji široké veřejnosti. Místo toho jsou jeho akcie nabízeny, vlastněny nebo směňovány soukromě mezi malým počtem akcionářů - nebo dokonce drženy jediným jednotlivcem. Soukromé společnosti jsou také označovány jako soukromé společnosti, společnosti s ručením omezeným, společnosti s ručením omezeným. Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a corp nebo soukromé korporace, v závislosti na zemi, kde jsou zapsány do obchodního rejstříku a jak jsou strukturovány.

Soukromá společnost

Soukromé společnosti mohou zahrnovat rodinné podniky, živnostníky Jediné vlastnictví Jediné vlastnictví (také známé jako individuální podnikání, živnostník nebo vlastník) je typ neregistrovaného subjektu, který je vlastněn pouze, partnerství a malé a střední podniky (SME). Protože těmto společnostem chybí přístup na veřejný burzovní trh, mohou získávat finanční prostředky pouze prostřednictvím soukromých investic, zisků společností nebo půjček od věřitelů.

Rychlé shrnutí

  • Soukromou společnost tvoří malý počet akcionářů, kteří se scházejí z důvodu sociální věci nebo zisku.
  • S akciemi soukromé společnosti se neobchoduje na veřejné burze cenných papírů.
  • Mezi běžné typy soukromých společností patří společnosti s jediným vlastnictvím, partnerství a společnosti s ručením omezeným.

Druhy soukromých společností

1. Výhradní vlastnictví

Výhradním vlastníkem je podnik vlastněný a spravovaný jednou osobou a majitel nese neomezenou osobní odpovědnost za dluhy vzniklé podniku. Za veškerá jeho aktiva, závazky a závazky odpovídá vlastník firmy.

Pokud se podnik zadluží, může být od vlastníka požadováno, aby prodal osobní majetek za účelem vyrovnání dluhu. Vlastník se může rozhodnout, že bude podnik provozovat sám, nebo zaměstná další lidi, kteří mu budou pomáhat.

2. Partnerství

Partnerství má mnoho podobností s jediným vlastníkem, kromě toho, že partnerství vlastní a spravují dva nebo více lidí, kteří se spojili s cílem dosáhnout zisku. Partneři nesou neomezené osobní závazky ohledně veškerých dluhů vzniklých z podnikání. Mezi hlavní typy partnerství patří obecná partnerství, komanditní společnosti a partnerství s ručením omezeným. Společnost LLP (Limited Liability Partnerships) je podniková obchodní struktura, která umožňuje podnikatelům, profesionálům a podnikům poskytovat služby prostřednictvím.

3. Společnost

Společnost je neziskový nebo neziskový obchodní subjekt, který existuje jako samostatný právní subjekt od svých vlastníků. Společnost má práva a výsady jednotlivce, protože může uzavírat smlouvy, žalovat nebo být žalována, vlastnit majetek a platit daně. Korporace jsou vlastněny akcionáři nebo individuálními investory, kteří poskytují podnikání podniku nákupem akcií korporace.

Od akcionářů se vyžaduje, aby si zvolili představenstvo, které je povinno dohlížet na celkový chod podnikání. Představenstvo jmenuje vedoucí pracovníky, jako je generální ředitel, kteří dohlížejí, řídí a řídí hlavní obchodní činnosti společnosti.

Proč soukromé společnosti zůstávají soukromé?

1. Vyhnout se regulační a vládní kontrole

Veřejné společnosti jsou pod důkladnou kontrolou ze strany jejich akcionářů, regulačních orgánů a vlády a jsou povinny veřejně zveřejňovat své finanční výkazy podáním čtvrtletních zpráv, výročních zpráv a dalších významných událostí u Komise pro cenné papíry ve Spojených státech, nebo s podobným vládním subjektem v jiných zemích.

Naproti tomu soukromé společnosti se mohou rozhodnout, že si svůj finanční stav a provoz ponechají pro sebe, čímž se vyhnou státní kontrole a všem předpisům, které se vztahují na veřejně obchodované společnosti. Soukromé společnosti nemají žádné zákonné povinnosti zveřejňovat své finanční výkazy. Soukromě držené společnosti však musí vést své účetní záznamy v pořádku a zpřístupňovat finanční výkazy svým akcionářům.

2. Zachovat vlastnictví v rodině

Společnosti se někdy rozhodnou zůstat v soukromí, aby si udržely své rodinné vlastnictví. Některé z největších amerických společností jsou rodinné a byly předávány z jedné generace na druhou. Zveřejnění by znamenalo, že společnost by byla odpovědná velkému počtu akcionářů a mohla by být požádána, aby si do představenstva vybrala jiné členy než členy zakládající rodiny.

Zbývající soukromá část znamená, že společnost může sama rozhodnout, kdo bude sedět v představenstvu, a je odpovědná pouze malému počtu akcionářů nebo soukromých investorů. Soukromé společnosti samofinancují své projekty a akvizice, aniž by investovaly velké majetkové účasti investorům prostřednictvím Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti . Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO.

Přechod ze soukromé společnosti na veřejnou

Většina veřejných společností začíná jako soukromé subjekty, a to buď jako rodinný podnik, obchodní společnost nebo společnost s ručením omezeným s několika akcionáři a poradci. Jak se firma rozšiřuje, obvykle vyžaduje další finanční prostředky na financování jejího provozu, expanze nebo akvizice dalších menších společností nad rámec toho, co může získat z interních zdrojů příjmů a malého okruhu investorů.

Přechod ze soukromé na veřejnou společnost dává společnosti přístup k velkému množství finančních prostředků na veřejném burzovním trhu. Proces, jak se stát veřejnou společností, zahrnuje nabídku akcií investující veřejnosti prostřednictvím IPO.

Soukromá společnost, která plánuje zveřejnění, je povinna vybrat upisovatele, obvykle investiční banku, aby poskytla pokyny k procesu IPO. Upisovatel vystupuje jako zprostředkovatel mezi vydávající společností a veřejností a je odpovědný za provádění náležité péče a za pomoc emitentovi orientovat se ve všech regulačních požadavcích vlády na veřejné společnosti.

Když se společnost stane veřejnou, všechny soukromě vlastněné akcie se převedou na veřejné vlastnictví a stávajícím akciím se přidělí nová hodnota ekvivalentní veřejné obchodní ceně. Původní akcionáři se mohou rozhodnout ponechat si své akcie, když se společnost stane veřejnou, nebo je prodat novým investorům se ziskem.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další finanční zdroje velmi užitečné:

  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Podnikatel Podnikatel je osoba, která začíná, navrhuje, zakládá a provozuje nový podnik. Místo toho, abyste byli zaměstnancem a řídili se nadřízeným
  • Obecné partnerství Obecné partnerství Obecné partnerství (GP) je dohoda mezi partnery o společném založení a podnikání. Jedná se o jeden z nejběžnějších právních subjektů k založení firmy. Všichni partneři v obecném partnerství jsou odpovědní za podnikání a za obchodní dluhy podléhají neomezené odpovědnosti.
  • Joint Venture Joint Venture (JV) Joint venture (JV) je komerční podnik, ve kterém dvě nebo více organizací spojí své zdroje, aby získaly taktickou a strategickou výhodu na trhu. Společnosti často vstupují do společného podniku, aby prováděly konkrétní projekty. Společným podnikem může být nový projekt nebo nové hlavní podnikání

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found