Momentum Investing - Strategie a typy momentum investování

Investice hybnosti je investiční strategie Investiční strategie akcií Investiční strategie akcií se týkají různých typů investování akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik. zaměřené na nákup cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. které vykazují vzestupný cenový trend nebo cenné papíry s krátkým prodejem, které vykazují sestupný trend. Hlavním důvodem investování do hybnosti je to, že jakmile je trend dobře zaveden, je pravděpodobné, že bude pokračovat.

Investice hybnosti

Mezi ekonomy a finančními odborníky neexistuje shoda. Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA, pokud jde o platnost investiční strategie. Ekonomové se snaží vysvětlit účinky hybnosti investování pomocí teorie efektivního trhu.

Jedna hypotéza uvádí, že investoři nesou značné riziko při implementaci hybné síly investiční strategie. Potenciálně vysoké výnosy jsou odměnou, která vyvažuje rizika. Další hypotéza naznačuje, že hybní investoři využívají slabé stránky chování ostatních investorů, například tendenci „sledovat stádo“, známé také jako „zaujatost mentality stáda“.

Charakteristika momentového investování

Momentum investování je přísně technická obchodní strategie. Na rozdíl od základních nebo hodnotných investorů se hybní investoři nezabývají provozním výkonem společnosti. Investoři hybnosti používají k analýze cenného papíru technické ukazatele, aby zjistili trendy a změřili sílu trendu - jinými slovy, určili úroveň cenové hybnosti na trhu.

Momentum investoři se také snaží analyzovat, porozumět a pokud možno předvídat chování ostatních investorů na trhu. Povědomí o předsudcích v chování a emocích investorů může významně zvýšit účinnost investiční strategie hybnosti.

Nástroje technické analýzy v obchodování s hybností

Technická analýza je primárním referenčním bodem pro hybné síly investorů. Vzhledem k tomu, že obchodníci tráví značné množství času snahou určit sílu trendů v cenách aktiv, je znalost úspěšných technických indikátorů zásadní pro úspěšné provedení strategie obchodování s hybností.

Následuje několik technických indikátorů, které se nejčastěji používají při obchodování s hybností:

1. Trendové čáry

Trendové čáry jsou základním nástrojem technické analýzy pro sledování cenových pohybů. Trendová čára je nakreslena mezi dvěma po sobě jdoucími body v cenovém grafu. Pokud se výsledná čára svažuje vzhůru, znamená to, že existuje pozitivní, vzestupný trend a že investor může akcie koupit. Pokud je výsledný řádek sestupný, pak je trend negativní nebo medvědí a prodej nejkratšího času je označen jako nejpravděpodobnější zisková pozice k přijetí.

podporovat trendovou linii úrovně podpory v hybnostiZdroj: wikicommons.com

2. Klouzavé průměry

Linka klouzavého průměru umožňuje obchodníkům identifikovat převládající trend a zároveň eliminovat velkou část „tržního“ hluku, který vychází z malých, nevýznamných cenových výkyvů. Pokud cena cenného papíru trvale zůstává na klouzavém průměru nebo nad ním, znamená to existenci vzestupného trendu. Sestupný trend se na grafu obvykle odráží tím, že cena udržuje pozici na zvoleném klouzavém průměru nebo pod ním.

Klouzavý průměr hybnostiZdroj: wikicommons.com

3. Stochastický oscilátor

Stochastický oscilátor porovnává poslední uzavírací cenu aktiva s cenami za určité časové období. Pokud je uzavírací cena blízko časového limitu cenového rozpětí, je trend pozitivní. Když je závěrečná cena blízko minima, znamená to klesající trend.

Stochastické hodnoty oscilátoru se pohybují od 0 do 100. Vyšší čísla nad 50 označují zesilující vzestupný trend. Nižší čísla pod 50 znamenají klesající trend, který získává na síle. Hodnota oscilátoru pod 20 však naznačuje přeprodané podmínky na trhu, které mohou vést k obrácení trhu směrem nahoru. Podobně hodnoty nad 80 naznačují překoupené podmínky a potenciál medvědího obratu.

Investice hybnosti stochastického oscilátoruZdroj: vimeo.com

4. Průměrný směrový index (ADX)

Průměrný směrový index (ADX) je velmi populární indikátor hybnosti, který je obecně považován za méně náchylný k produkci falešných signálů než stochastický oscilátor. ADX se používá k určení (A) existence trendu a (B) síly trendu. Dělá to výpočtem expanze (nebo kontrakce) cenového rozpětí cenného papíru za stanovené časové období.

Hodnoty ADX se pohybují od 0 do 100. Hodnoty pod 25 (někteří obchodníci používají spíše 20 než 25) naznačují trh v rozmezí nebo bez směru, na kterém neexistuje jasný trend. Čtení nad 25 naznačuje existenci trendu a vyšší hodnoty nad tuto úroveň naznačují silnější trend. Jinými slovy, čtení ADX 40 ukazuje silnější trend než čtení ADX 30.

Obchodníci také hledají rozdíly mezi cenovým pohybem a ADX jako známku slábnoucího nebo oslabujícího momentu. Pokud cena dosáhne nové výšky, ale ADX nedosáhne nové vysoké hodnoty, je to medvědí divergence ADX od ceny. Na druhém konci stupnice, pokud cena klesne na nové minimum, ale ADX nevidí novou nízkou hodnotu, znamená to býčí odchylku ADX od ceny.

Mezi další oblíbené indikátory investování hybnosti patří klouzavý průměr konvergence divergence (MACD) MACD oscilátor - technická analýza Oscilátor MACD se používá ke zkoumání krátkodobé konvergence a divergence klouzavého průměru. MACD oscilátor je technický indikátor s dvojitým okrajem v tom, že nabízí obchodníkům a analytikům schopnost sledovat trendy na trhu a měřit dynamiku cenových změn. indikátor a index relativní síly (RSI).

Jak funguje Momentum Investing

Obchodníci využívající investiční strategii hybnosti se snaží profitovat z nákupu nebo prodeje krátkých cenných papírů, když mají silný trend - tj. Když je hybnost cenové akce vysoká. O vysoké dynamice svědčí postupující nebo klesající cena v širokém rozmezí v relativně krátkém časovém období. Trhy s vysokou úrovní hybnosti také obvykle vykazují zvýšenou volatilitu.

Momentum investování je obvykle krátkodobé investování, protože obchodníci se jen snaží zachytit část cenového pohybu v trendu. Hybná síla investování se odehrává následovně:

  1. Obchodník k určení existence trendu používá technické ukazatele, jako jsou trendové čáry, klouzavé průměry, a specifické indikátory hybnosti, jako je ADX.
  2. Jak trend získává na síle - posiluje - obchodník zaujímá pozici na trhu ve směru trendu (nákup uptrendu; prodej downtrendu).
  3. Když hybnost trendu vykazuje známky oslabení, jako je rozdíl mezi cenovou akcí a pohybem indikátorů hybnosti, jako je MACD nebo RSI, obchodník vypadá, že opustí svou pozici (doufejme, že bude mít zisk), před jakýmkoli skutečným trendem obrácení.

Více finančních zdrojů

Doufáme, že vás bavilo číst vysvětlení Finance o hybnosti investic. Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari, certifikovaný program, jehož cílem je naučit kohokoli stát se světovým finančním analytikem . Další informace najdete v níže uvedených bezplatných zdrojích:

  • Coattail Investing Coattail Investing Coattail Investing označuje investiční strategii, kde investor replikuje investiční styl známých úspěšných investorů. Jednotliví investoři používají informace zveřejněné Komisí pro burzu cenných papírů (SEC), aby poznali společnosti, do kterých konkrétní investor investoval
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found