Pořizovací náklady - přehled, dohody o fúzích a akvizicích, dlouhodobá aktiva, zákazníci

Pořizovací cena je cena nákupu aktiva. Obecně se v podnikání používá ve třech různých kontextech, které zahrnují následující:

  1. Fúze a akvizice
  2. Dlouhodobý majetek
  3. Získávání zákazníků

Pořizovací cena

V kontextu fúzí a akvizic (M&A) představuje pořizovací cena hodnotu kompenzace převedené z nabývající společnosti na cílovou společnost za získání části cíle nebo cílové společnosti jako celku. V kontextu stálých aktiv Dlouhodobá aktiva Dlouhodobá aktiva označují dlouhodobý hmotný majetek, který se používá při provozu podniku. Tento typ aktiv poskytuje dlouhodobý finanční zisk, má životnost více než jeden rok a v rozvaze je klasifikován jako pozemky, budovy a zařízení (PP&E). , pořizovací cena představuje celkovou cenu kapitálového aktiva, kterou společnost vykazuje ve své rozvaze.

V kontextu získávání zákazníků představují pořizovací náklady prostředky použité k vystavení nových zákazníků produktům společnosti v naději na získání nového podnikání zákazníka.

Pořizovací cena by měla být odlišena od kupní ceny. I když obecně mohou být rovnocenné, pořizovací cena zahrnuje kromě kupní ceny i další náklady spojené s pořízením.

Fúze a akvizice

V případě fúzí a akvizic (M&A) může nabytá společnost zcela absorbovat jinou společnost nebo může získat část jiné společnosti provedením platby akcionářům cíle. Platbu lze provést hotovostí, cennými papíry nebo jejich kombinací v tzv. A smíšená nabídka Smíšená nabídka V transakcích fúzí a akvizic je smíšená nabídka (známá také jako smíšená platba) forma platby, při níž nabyvatel k financování nákupu akcií používá kombinaci hotovostních a bezhotovostních platebních metod (např. Vlastního kapitálu). cílová společnost. .

V nabídka v hotovosti, hotovost může pocházet z existujících aktiv nabývající společnosti nebo z emise dluhu. V nabídka všech cenných papírů, akcionáři cílové společnosti dostávají jako odškodnění akcie kmenových akcií nabývající společnosti nebo jiné cenné papíry. Hodnota platby je protihodnota nebo kupní cena akvizice.

V nabídce hotovosti je cenou nabyvatele jednoduše hodnota peněžních prostředků převedených akcionářům cíle. V nabídce akcií je cena nabyvatele určena produktem mezi směnným poměrem a počtem nesplacených akcií cílové společnosti. Směnný poměr je počet akcií od nabyvatele, které akcionáři cílové společnosti obdrží výměnou za své stávající akcie v cílové společnosti.

Pořizovací cena (nabídka akcií) = směnný poměr * počet nesplacených akcií (cíl)

Celková pořizovací cena kromě kupní ceny zahrnuje transakční náklady. Transakční náklady mohou zahrnovat přímé náklady, jako jsou poplatky za služby náležité péče, účetní, právníky a investiční bankéře. Mohou také zahrnovat nepřímé náklady, jako jsou náklady na financování, náklady na vydání dluhu a náklady na vydání vlastního kapitálu.

Přímé a nepřímé náklady mohou být značné a je třeba je zohlednit při oceňování fúzí a akvizic. Pokud se chcete dozvědět více o oceňování a modelování fúzí a akvizic, podívejte se na náš kurz modelování fúzí a akvizic (fúzí a akvizic).

M&A Total Acquisition Cost

Dlouhodobý majetek

Při nákupu stálých aktiv, jako jsou pozemky, budovy a zařízení (PP&E), je PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů nebo jiných kapitálových aktiv, společnost se snaží získat fyzická aktiva, která mají být použita v rámci operací podniku. Mohou zahrnovat pozemky, budovy, zařízení a další kapitálová aktiva použitá k vytvoření budoucího ekonomického přínosu. Aktiva jsou vykázána v rozvaze společnosti a jsou časem snížena o odpisy.

Kromě skutečné ceny zaplacené za samotné aktivum by měly být v rozvaze brány v úvahu a uznány další náklady jako součást pořizovací ceny dlouhodobého majetku. Mezi další náklady mohou patřit náklady na provize, transakční poplatky, právní poplatky a regulační poplatky.

Měly by být zahrnuty také další výdaje na uvedení aktiva do provozního stavu nebo funkčního stavu, jako jsou náklady na dopravu a příjem a náklady na instalaci. Dále by měly být vzaty v úvahu další úpravy ke snížení pořizovacích nákladů, jako jsou slevy, pobídky a další uzavírací náklady.

Je důležité zahrnout všechny úpravy, protože náklady a náklady jsou relevantní pro uvedení aktiva do jeho zamýšleného použití. Úpravy by se měly projevit v rozvaze, aby rozvaha představovala přesnější zobrazení finanční pozice společnosti ve vztahu k nákladům na kapitálová aktiva.

Zákazníci

Náklady na pořízení zákazníka jsou náklady vynaložené na uvedení nových zákazníků do produktů společnosti v naději na získání nového obchodu. Chcete-li vypočítat pořizovací cenu zákazníka, vydělte celkové pořizovací náklady celkovým počtem nových zákazníků.

Pořizovací náklady (zákazníci) = celkové pořizovací náklady / celkový počet nových zákazníků

Náklady zahrnuté v celkových pořizovacích nákladech jsou náklady na marketing a reklamu, pobídky a slevy spolu s platy souvisejících zaměstnanců. Je to důležitá metrika z marketingového hlediska a může pomoci posoudit, jak efektivní je marketingová strategie.

Akviziční náklady pro zákazníky mohou pomoci informovat o důležitých marketingových rozhodnutích, jako je budoucí alokace kapitálu pro rozpočtování. Další informace o rozpočtování a předpovídání najdete v našem kurzu Rozpočtování a prognózy.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období.
  • Náklady na flotaci Náklady na flotaci Náklady na flotaci jsou náklady, které vzniknou společnosti při vydávání nových cenných papírů. Náklady mohou být různé, mimo jiné včetně poplatků za upisování, právní, registraci a audit. Flotační náklady jsou vyjádřeny jako procento z emisní ceny.
  • Měsíce na zotavení CAC Měsíce na zotavení CAC Měsíce na zotavení CAC, známé také jako doba návratnosti CAC, je metrika, která ukazuje dobu (měřenou v měsících) potřebnou pro společnost, aby získala investice do získávání zákazníků.
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found