Půjčka ze soukromých peněz - definice, regulace, rizika

Půjčky ze soukromých peněz - nebo jednoduše soukromé peníze - je termín používaný k popisu půjčky poskytnuté jednotlivci nebo společnosti soukromou organizací nebo dokonce bohatým jednotlivcem. Organizace nebo jednotlivec je známý jako poskytovatel soukromých peněz.

Půjčka na soukromé peníze

Soukromé peníze se dlužníkům obvykle nabízejí bez tradičních kvalifikačních pokynů požadovaných bankou Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální banka země je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913 nebo po zapůjčení instituce. Hlavní otázkou je, že půjčky ze soukromých peněz mohou být někdy velmi riskantní, a to jak pro dlužníka, tak pro věřitele. Díky menší regulaci má dlužník větší svobodu využívat půjčku k méně než ideálním účelům.

Většina půjček ze soukromých peněz sleduje aktuální převládající úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. . Mohou však být podstatně dražší. Pokud věřitel ví, na co bude půjčka použita, může účtovat vyšší úrokovou sazbu, pokud je úroveň rizika navrhovaného podniku vysoká.

Souhrn:

  • Půjčky ze soukromých peněz poskytuje jednotlivcům nebo společnostem soukromá organizace nebo jednotlivec namísto banky nebo jiné finanční instituce.
  • Věřitelé soukromých peněz musí být při nabízení soukromých peněz dlužníkům pečliví a rozvážní.
  • Rizika existují jak pro dlužníky, tak pro věřitele s půjčkami ze soukromých peněz.

Věřitelé soukromých peněz

Snížení rizika je pro soukromého věřitele prvořadé, protože cílem je vydělat peníze. Před poskytnutím půjčky dlužníkovi se soukromý věřitel zaměřuje na řadu faktorů. Mezi nejdůležitější patří:

  • Úvěr dlužníka - Úvěrové skóre dlužníka FICO Skóre FICO, běžněji známé jako kreditní skóre, je tříciferné číslo, které se používá k posouzení pravděpodobnosti, že osoba splácí úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo věřitel jim půjčí peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby u každého úvěru, který odhalí, jak rychle a důsledně dlužník historicky splácí své dluhy
  • Cenová strategie - Jak může věřitel zajistit, aby náklady (pro dlužníka) na půjčku byly konkurenceschopné s ostatními věřiteli
  • Strategie ukončení - Časový plán, kdy má dlužník vyřídit půjčku, a to, jak to plánuje udělat

Je také moudré, aby věřitel provedl due diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciální dohody nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací a k ověření všeho, co bylo během M&A transakce nebo investiční proces. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče. , ověření všech informací poskytnutých dlužníkem za účelem získání půjčky.

Regulace půjček ze soukromých peněz

Všichni soukromí věřitelé musí dodržovat federální a státní zákony o lichvě a mohou podléhat také bankovním předpisům. Přesto se na soukromé věřitele a půjčky, které nabízejí, nevztahují všechna obvyklá pravidla.

Jedním z nejvíce frustrujících předpisů pro věřitele soukromých peněz je skutečnost, že věřitelé někdy podléhají omezením počtu půjček, které mohou rozdat, pokud nemají bankovní licenci. Většina soukromých věřitelů takovou licenci nepotřebuje, protože nejde o banku ani jiný typ finanční či půjčující instituce. Některé státy stanovily limity na počet půjček, které může věřitel nabídnout, než budou muset získat bankovní licenci.

Rizika s půjčkami ze soukromých peněz

S půjčkami ze soukromých peněz je spojeno několik rizik, a to jak pro dlužníka, tak pro věřitele.

Dlužník může selhat v úplném vyzkoušení věřitele. Je důležité vědět, odkud peníze pocházejí. Obvykle je to od několika nezávislých investorů, kteří hledají návratnost investice. Je důležité zajistit, aby peníze byly dobré a aby se půjčka náhle nerozpadla.

Pokud dlužník zahájí proces stěhování do nájemního prostoru a poté se jeho půjčka rozpadne, může se dostat do vážných potíží. Dlužníci také nemusí plně přečíst nebo porozumět smlouvě o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je smlouva stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Podobně díky transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání a skončí s půjčkou, kterou nemohou splatit.

Věřitelé také čelí rizikům. Proto je pro věřitele zásadní, aby provedli náležitou péči - ujistili se, že dlužníkovi lze věřit, že půjčku splatí. Pokud je poskytnuta půjčka a dlužník ji použije pro riskantní investici nebo pro příležitost, která propadne, dlužník obvykle úvěr splácí. Věřitel musí čelit realitě, že neuvidí splacení celé půjčky, i když podnikne právní kroky.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) je roční úroková sazba, kterou musí jednotlivec zaplatit z půjčky nebo kterou obdrží na vkladovém účtu. RPSN je v konečném důsledku jednoduchý procentní termín používaný k vyjádření číselné částky vyplácené jednotlivcem nebo entitou ročně za privilegium půjčovat si peníze.
  • Úrokové riziko Úrokové riziko Úrokové riziko je pravděpodobnost poklesu hodnoty aktiva v důsledku neočekávaných výkyvů úrokových sazeb. Úrokové riziko je většinou spojeno spíše s aktivy s pevným výnosem (např. Dluhopisy) než s kapitálovými investicemi.
  • Peněžní aktiva Peněžní aktiva Peněžní aktiva mají pevnou hodnotu vyjádřenou v měnových jednotkách (např. Dolary, eura, jeny). Jsou uváděny jako pevná hodnota v dolarovém vyjádření.
  • Správa soukromého majetku Správa soukromého majetku Správa soukromého majetku je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro jednotlivce s vysokou čistou hodnotou (HNWI) nebo akreditované investory. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found