Pořadí projektů - přehled, rozpočtování kapitálu, důležitost

Sekvenování projektů se týká hodnocení a výběru kapitálových projektů, kdy finanční manažer rozhodne, zda bude či nebude investovat do budoucího projektu na základě výsledku jednoho nebo více současných projektů. Může také jednoduše odkazovat na nutnost dokončení řady projektů v určitém pořadí.

Sekvenování projektů

Proces kapitálového rozpočtu

Některé projekty jsou implementovány v určitém pořadí nebo pořadí, takže investice do projektu vytváří možnost investovat do budoucích projektů. Například pokud určitý projekt generuje zisk, stanoví možnost investovat v budoucnu do jiného projektu. Na druhou stranu se společnost může rozhodnout neinvestovat do dalšího projektu, pokud ten současný nebude ziskový.

Kapitálové rozpočtování Osvědčené postupy pro rozpočtování kapitálu Kapitálové rozpočtování označuje proces rozhodování, který společnosti sledují, pokud jde o to, které kapitálově náročné projekty by měly sledovat. Takovými kapitálově náročnými projekty může být cokoli, od otevření nové továrny po výrazné rozšíření pracovní síly, vstup na nový trh nebo výzkum a vývoj nových produktů. je jednou ze základních částí každé společnosti a je jednou z klíčových odpovědností finančního manažera. Tento proces může zahrnovat nákup nákladných aktiv, která budou používána po dlouhou dobu, stejně jako identifikace a hodnocení kapitálových projektů nebo stanovení toho, jak se budou peněžní toky vyvíjet tam, kde jsou peněžní toky přijímány po dlouhou dobu.

Kapitálové rozpočtování se také podílí na nahrazení starého majetku, přemístění kanceláří na nové místo a rozšíření operací do jiné oblasti. Je nezbytné činit správná rozhodnutí v procesu kapitálového rozpočtování, protože to hraje klíčovou roli v úspěchu společnosti. Pomůže také maximalizovat hodnotu pro akcionáře Hodnota pro akcionáře Hodnota pro akcionáře je finanční hodnota, kterou vlastníci firmy dostanou za vlastnictví akcií ve společnosti. Vytváří se zvýšení hodnoty pro akcionáře, čehož chce každý podnik dosáhnout.

Důležitost vyhodnocení a pořadí projektů

Díky propojení různých projektů může analýza peněžních toků Cash Flow Cash Flow (CF) znamenat zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů CF, díky nimž jsou kapitálová rozhodnutí náročná. Je na finančním manažerovi, aby se při hodnocení a výběru projektů podíval na různé problémy. Zatímco všechny kapitálové projekty jsou důkladně analyzovány, různé kategorie mohou ovlivnit hodnocení a výběr kapitálových projektů.

Jednou z kategorií je řazení projektů. V některých případech lze projekty implementovat pouze v pořadí. Jakmile je proveden první projekt a je shledán ziskovým, vytvoří se možnost provést druhý projekt. Jinými slovy, druhý projekt bude realizován až po provedení prvního, což by mělo být ziskové před přechodem na další projekt.

Nezávislé nebo vzájemně se vylučující projekty

Pokud kapitálové projekty analyzované společností nespadají do kategorie řazení projektů, mohou to být nezávislé nebo vzájemně se vylučující projekty. Jsou-li dva projekty nezávislé, jsou peněžní toky a ziskovost také navzájem nezávislé. Pokud se však dva projekty vzájemně vylučují, bude se společnost snažit realizovat pouze jeden ze dvou projektů.

Jinou situací je, že společnost má neomezené zdroje a může provádět všechny ziskové projekty současně. Pokud však existuje více projektů než dostupných zdrojů, musí společnost použít přidělování kapitálu. To znamená, že budou realizovat projekty s největším dopadem na hodnotu pro akcionáře.

Závěrečné slovo

Sekvenování projektů hraje důležitou roli v celém procesu rozpočtování kapitálu, protože jeden projekt může snadno mít obrovský dopad na jiné projekty. Proto je nezbytné, aby finanční manažeři důkladně porozuměli všem principům, kategoriím a krokům zapojeným do procesu sestavování rozpočtu.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce sekvenováním projektů. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Agilní řízení projektů Agilní řízení projektů Agilní přístup k řízení projektů vznikl na počátku roku 2000, kdy si vývojové týmy softwaru uvědomily, že nejsou schopny rychle a pružně dodávat
  • Plán hodnocení Plán hodnocení Plán hodnocení je součástí plánování projektu - část, která souvisí s rozhodnutím, jak bude projekt monitorován a hodnocen
  • Technika revize hodnocení projektu (PERT) Technika revize hodnocení projektu (PERT) V řízení projektu se k identifikaci času, který je zapotřebí k dokončení konkrétního úkolu nebo činnosti, používá technika revize hodnocení projektu nebo PERT. to je
  • Project Finance Project Finance - Primer Primátor financování projektu. Financování projektu je finanční analýza úplného životního cyklu projektu. Analýza nákladů a přínosů se obvykle používá

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found