Pronajmout si dům - důležité body, které potřebujete vědět!

Nájemné je způsob, jak se někdo může okamžitě nastěhovat a žít v domě tím, že platí nájem a později má možnost (nikoli však povinnost) koupit dům od vlastníka. Existuje několik důvodů, proč může být pronájem k vlastnictví atraktivní pro obě strany transakce.

Diagram pronájmu k vlastnímu

Jak nájemné funguje

Pojďme si rozdělit kroky, jak funguje struktura rent to own. V následujících částech prozkoumáme, jaká může být motivace každé strany uzavřít smlouvu o nájmu a jak je smlouva strukturována.

# 1 Potenciální kupující nemůže získat hypotéku

Potenciální kupující se rozhodne, že hledá místo k životu, a pokud je to možné, rád by toto místo vlastnil. Hledají možnosti a najdou dům, ve kterém by chtěli bydlet. Po dalším průzkumu si uvědomí, že banka neposkytne hypotéku, kterou potřebují na koupi domu, ale jsou optimističtí, že si to budou moci dovolit v budoucnost.

# 2 Vlastník (prodejce) nabízí alternativu

Pokud je současný majitel domu motivován uzavřít dohodu, může potenciálnímu kupujícímu nabídnout možnost nastěhovat se do domu jako nájemce a platit měsíční nájem s možností koupě domu v budoucnu.

# 3 Nájemní smlouva a hotovost za možnost nákupu

V tomto okamžiku potenciální kupující uzavře s vlastníkem domu nájemní smlouvu a zaplatí předem hotovost za možnost koupit dům k budoucímu datu. Cena opce je sjednána mezi kupujícím a prodávajícím a může být kdekoli mezi 2% a 7%, ale může se velmi lišit.

# 4 Konkrétní podmínky

Existuje mnoho konkrétních podmínek, které lze začlenit do dohody o pronájmu k pronájmu. Mezi hlavní podmínky patří:

  • Měsíční sazba nájemného ($ / měsíc)
  • Doba trvání nájemní smlouvy (např. 3 roky)
  • Kredity ze zaplaceného nájemného na nákup domu (např. 20% veškerého zaplaceného nájemného je připsáno proti kupní ceně)
  • Náklady na možnost koupě (např. 4% z hodnoty nemovitosti)
  • Datum vypršení platnosti opce (např. 3 roky po podpisu smlouvy)
  • Kupní cena nemovitosti (např. 1,2 milionu USD nebo cena, která bude stanovena v budoucnu)
  • Náklady na předčasné ukončení nájemní smlouvy (např. Pokuta za 3 měsíce pronájmu)
  • Přiřaditelnost (např. Pokud lze opci prodat jiné straně nebo ne)
  • Další podmínky, které kupující a prodávající považují za vhodné

Zjistěte více o financích a finanční analýze

Kdokoli, kdo uvažuje o provedení vlastní analýzy transakce Rent to Own, si může chtít před naskočením otestovat své dovednosti v oblasti finanční analýzy. S transakcí jako je tato je hodně v sázce a je důležité přesně pochopit, jak ekonomika funguje.

Chcete-li se seznámit se základy účetnictví, financí, Excelu a finanční analýzy, vydalo Finance bezplatné finanční školení, které vás naučí přesně to, co potřebujete vědět.

kurz finanční analýzy

Podívejte se nyní na všechny kurzy finančních analytiků Finance!

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto vzdělávacího průvodce o smlouvě o pronájmu domu. Chcete-li se učit s dalšími bezplatnými zdroji z Finance, podívejte se na tyto další průvodce:

  • Cenné papíry zajištěné hypotékou Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) je dluhový cenný papír, který je zajištěn hypotékou nebo inkasem hypotéky. MBS je cenný papír krytý aktivy, který je obchodován na sekundárním trhu a který umožňuje investorům těžit z hypotečního obchodu
  • Průvodce investováním pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce financemi pro investice pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Technická obchodní analýza Analýza obchodování a investování Finanční a obchodní průvodci financí jsou koncipováni jako zdroje pro samostudium, aby se naučili obchodovat svým vlastním tempem. Projděte si stovky článků o obchodování, investování a důležitých tématech, které finanční analytici mají vědět. Zjistěte více o třídách aktiv, cenách dluhopisů, riziku a výnosu, akciích a akciových trzích, ETF, hybnosti, technickém
  • Finanční modelování Finanční modelování Zdarma zdroje a návody k finančnímu modelování, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, dovednosti aplikace Excel, tipy a triky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found