Slovník VBA - Naučte se nejdůležitější podmínky pro VBA v aplikaci Excel

Tento slovník VBA je užitečným průvodcem pro všechny, kteří se chtějí naučit používat VBA při modelování v Excelu. Než se vydáte na kurz finančního modelování VBA od Finance, projděte si všechny termíny a definice ve slovníku VBA níže a osvojte si základní principy.

Absolutní reference

Absolutní reference se používá při záznamu maker, kde se odkazy týkají konkrétní buňky nebo skupiny buněk, které nechcete měnit. Toto je výchozí nastavení při záznamu maker.

Booleovský

Variabilní datový typ, který používá 2 bajty paměti a může mít pouze dvě možné hodnoty - true nebo false. Je pojmenována po George Booleovi.

Větvení

Název přidělený kódu, který zajišťuje, že určité části kódu jsou prováděny pouze za určitých okolností.

Volání

Můžeme použít „Volat“ ke spuštění jednoho dílčího postupu z jiného.

Okno kódu

Okno kódu VBA je místo, kde píšeme, zobrazujeme. nebo upravit kód. Rychle přejděte do okna kódu výběrem F7.

Ztlumit

Deklarujeme proměnné pomocí příkazu „Dim“. Například „Dim InterestRate“ deklaruje „InterestRate“ jako variabilní umístění úložiště.

Do ... Do

Běžně používaná forma smyčkového kódu, který umožňuje spuštění části kódu více než jednou.

Smyčky „Do“ pokračují, dokud podmínka není splněna.

Dělat, zatímco

Běžně používaná forma smyčkového kódu, který umožňuje spuštění části kódu více než jednou.

Smyčky „Do While“ pokračují, zatímco podmínka zůstává pravdivá.

Postupy zpracování událostí

Procedura zpracování události je podproces, který se volá automaticky, když dojde k události.

Pro další

Toto je běžně používaná forma smyčkového kódu, který umožňuje spuštění části kódu více než jednou.

Ovládací prvky formuláře

Ovládací prvky formuláře zahrnují tlačítka, kterými lze uživatelům sdělit, že jsou k dispozici makra, a zpřístupnit tak kód.

Pokud ... Pak

Toto je běžně používaná forma kódu větvení, která umožňuje provádění určitých částí kódu pouze za určitých okolností.

InputBox

Vstupní pole se používá k výzvě k zadání konkrétního uživatele během provádění dílčího postupu. Uživatelský vstup z funkce vstupního pole je poté přiřazen k proměnné.

Okno místních obyvatel

Toto je název daný kódu, který umožňuje spuštění části kódu více než jednou.

Opakování

Okno VBA Locals umožňuje zobrazit všechny deklarované proměnné v aktuální proceduře a jejich hodnoty.

Metody

Metody jsou akce, které provádíme s objekty. Například když jste namířili VBA na buňku (objekt) a dali jí hodnotu (vlastnost), požadovanou akcí může být zkopírování obsahu této buňky do jiné buňky (objektu). Toto se označuje jako „metoda kopírování“.

Modul

Standardní modul obsahuje kód, který lze sdílet mezi všemi moduly v projektu.

MsgBox

Tato funkce VBA zobrazí vyskakovací okno se zprávou. Poštovní schránky se obvykle používají k poskytování informací a pokynů.

Prohlížeč objektů

Prohlížeč objektů nám umožňuje zobrazit seznam všech různých objektů s jejich metodami a vlastnostmi. Do prohlížeče se dostanete stisknutím klávesy F2 nebo výběrem z rozbalovací nabídky „Zobrazit“.

Objekty

Objekty jsou věci, se kterými pracujeme ve VBA. V aplikaci Excel je více než 250 objektů, se kterými můžeme pracovat. V aplikaci Excel budeme nejčastěji pracovat s následujícími objekty - sešity, listy, rozsahy a buňky.

Na prohlášení o chybě

Prohlášení o chybách obejdou integrované postupy zpracování chyb aplikace Excel a umožní nám vytvořit si vlastní postupy pro zpracování chyb.

Možnost Explicit

S příkazem „Option Explicit“ nelze spustit kód, který obsahuje jakékoli nedeklarované proměnné. Excel narazí na chybu, pokud narazí na chybně napsanou proměnnou.

Okno Průzkumník projektu

Okno Průzkumník projektů VBA zobrazuje seznam projektů a položek projektu v dokumentech aplikace Excel. Zkratka je CTRL + R.

Vlastnosti

Vlastnosti jsou atributy objektů. Ke každému objektu je přidružena sada vlastností, například jeho číselná hodnota, styl písma nebo barva.

Okno Vlastnosti

Okno Vlastnosti VBA zobrazuje seznam vlastností vybrané položky. Zkratka je F4.

Relativní reference

Používá se při záznamu maker, kde jsou všechny pohyby zaznamenávány ve vztahu k aktivní buňce. To je třeba zapnout, protože to není výchozí nastavení pro záznam maker.

Dílčí postup

Toto je základní jednotka kódu VBA. Podproces začíná „Sub“ a končí „End Sub“.

Chyba indexu mimo rozsah

Tato chyba je často způsobena odkazem na neexistující objekt.

Uživatelem definované funkce

VBA v aplikaci Excel nám umožňuje vytvářet vlastní funkce. Pro vytvoření uživatelem definované funkce musí kód začínat „funkcí“ a končit „koncovou funkcí“.

Proměnné

Proměnné jsou pojmenovány umístění úložiště. Deklarace proměnných zrychluje běh kódu a efektivněji využívá paměť. Deklarujeme proměnné pomocí příkazu „Dim“.

VBA

Visual Basic for Applications je název programovacího jazyka společnosti Microsoft, který umožňuje uživatelům vytvářet funkce definované uživatelem a automatizovat procesy.

Editor jazyka Visual Basic

Toto je nástroj používaný k vytváření, úpravám a údržbě postupů a modulů VBA v aplikacích Microsoft Office.

Funkce listu

Chcete-li používat funkce aplikace Excel v kódu VBA, musí funkci předcházet „Application.WorksheetFunction“. Například pokud chceme získat přístup k průměrné funkci, napíšeme „Application.WorksheetFunction.Average“.

Zdroje nad rámec slovníku VBA

Doufáme, že tento slovník VBA je užitečným průvodcem pro učení, jak používat VBA při modelování aplikace Excel. Nyní byste měli být připraveni absolvovat kurz finančního modelování VBA společnosti Finance! Další finanční zdroje, které vám pomohou zlepšit vaši kariéru, zahrnují:

  • Druhy finančního modelování Druhy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů
  • Metody oceňování společností Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: analýza DCF, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Seznam funkcí vzorců aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel
  • Certifikace analytika finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found