Úvěrová událost - definice, typy úvěrových událostí, příklady

Úvěrová událost označuje negativní změnu v bonitě dlužníka, která spouští podmíněnou platbu ve swapu úvěrového selhání (CDS). Dochází k němu v případě, že jednotlivec nebo organizace nesplácí svůj dluh a není schopen dodržovat podmínky zadané smlouvy, což vyvolá úvěrový derivát, jako je swap úvěrového selhání.

Kreditní událost

Druhy kreditních událostí

Jak je definováno Mezinárodní asociací swapů a derivátů (ISDA) Mezinárodní asociací swapů a derivátů (ISDA) Mezinárodní asociace swapů a derivátů (ISDA) je obchodní kolektiv složený z více než 800 účastníků z téměř 60 zemí celého světa, šesti úvěrových události zahrnují:

  1. Bankrot
  2. Zrychlení závazku
  3. Výchozí povinnost
  4. Výchozí platba
  5. Odmítnutí / moratorium
  6. Restrukturalizace dluhu

Tři nejčastější úvěrové události jsou bankroty, nesplácení plateb a restrukturalizace dluhu. Jsou podrobněji popsány níže.

Co je to swap úvěrového selhání?

Swap úvěrového selhání (CDS) Swap úvěrového selhání Swap úvěrového selhání (CDS) je druh úvěrového derivátu, který poskytuje kupujícímu ochranu před selháním a dalšími riziky. Kupující CDS provádí pravidelné platby prodejci až do data splatnosti kreditu. V dohodě se prodávající zavazuje, že pokud emitent dluhu dojde k prodlení, zaplatí prodávajícímu veškeré pojistné a úroky se vztahují ke smlouvě o úvěrovém derivátu mezi dvěma stranami. Ve swapu úvěrového selhání kupující provádí pravidelné platby prodejci za účelem ochrany před úvěrovými událostmi, jako jsou výše uvedené. CDS je druh pojištění zaměřeného na ochranu kupujícího převodem rizika úvěrové události na někoho jiného.

Příklad výměny úvěrového selhání

John je věřitelem společnosti ABC a je držitelem desetiletého dluhopisu s nominální hodnotou 1 000 USD a roční kupónovou sazbou 10%. Společnost čelí zhoršujícím se tržním podmínkám, což vede věřitele k pochybnostem o existenci společnosti. John se rozhodne uzavřít swap úvěrového selhání s Jane, aby zajistil, že nepřijde o všechny své peníze, pokud bude společnost ABC v prodlení. Swap úvěrového selhání má následující podmínky:

  • John (kupující) poskytuje Jane (prodávajícímu) pololetní platby ve výši 50 USD;
  • Pokud společnost ABC zažije úvěrovou událost (bankrot, platební neschopnost nebo restrukturalizace dluhu), spustí se swap úvěrového selhání a Jane zaplatí Johnovi zbývající úroky z dluhopisu.

Co je to bankrot?

Konkurz je právní proces, který následuje, když jednotlivec nebo organizace není schopna splatit své nesplacené dluhy. Podává jej dlužník (nebo méně často věřitel). Společnost, která je v úpadku, je také v platební neschopnosti.

Pozoruhodné společnosti, které podaly návrh na bankrot, jsou Apple v roce 1997, General Motors v roce 2013 a Marvel Entertainment v roce 1996.

Příklad bankrotu

Společnost ABC čelí zhoršujícím se tržním podmínkám, což způsobuje, že společnost generuje tržby, které jsou výrazně nižší než projekce. Vzhledem ke své neschopnosti vytvářet zisky není společnost schopna splácet své nesplacené dluhy věřitelům a je nakonec nucena podat návrh na konkurz.

Co je výchozí platba?

K platební neschopnosti dochází, když jednotlivec nebo organizace není schopna včas splácet své dluhy. Kontinuální výchozí platby jsou předchůdcem bankrotu.

Selhání platby a bankrot jsou často vzájemně zaměňovány: Úpadek říká vašim věřitelům, že je nebudete moci platit v plné výši, a platební neschopnost řekne vašim věřitelům, že nebudete moci provést platbu, když je z důvodu.

Příklad prodlení platby

Společnost ABC je cyklická činnost, která generuje extrémně volatilní čtvrtletní výdělky. Ve svém posledním čtvrtletí utrpěla společnost ABC prudký pokles výnosů v důsledku obchodní války mezi USA a Čínou. Způsobuje to, že společnost ABC neplní své pravidelné platby úroků. Úrokové náklady Úrokové náklady vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo leasingu kapitálu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením věřitelům.

Restrukturalizace dluhu

Restrukturalizace dluhu znamená změnu podmínek dluhu, což způsobí, že dluh bude pro držitele dluhu méně příznivý. Mezi běžné příklady restrukturalizace dluhu patří pokles částky jistiny, která má být vyplacena, pokles kupónové sazby Kupónová sazba Kupónová sazba je částka ročního úrokového výnosu vypláceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu. , odklad platebních povinností, delší doba splatnosti nebo změna pořadí priority platby.

Příklad restrukturalizace dluhu

Společnost ABC je vázána na hotovost a rozhodne se restrukturalizovat svůj dluh, aby zajistila nepřetržitý chod společnosti. V minulosti společnost emitovala 20leté dluhopisy v nominální hodnotě 1 500 USD a roční kuponovou sazbou 5%. Společnost poté restrukturalizuje dluh na 20letý dluhopis s nominální hodnotou 1 500 USD a roční kupónovou sazbou 2%.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Kapitola 11 Kapitola 11 Úpadek Kapitola 11 je právní proces, který zahrnuje reorganizaci dluhů a aktiv dlužníka. Je k dispozici jednotlivcům, partnerům, společnostem
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytované vedením veřejně obchodované společnosti o jejích očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů
  • Solventnost Solventnost Solventnost je schopnost společnosti plnit své dlouhodobé finanční závazky. Pokud si analytici přejí vědět více o solventnosti společnosti, podívají se na celkovou hodnotu jejích aktiv ve srovnání s celkovými drženými závazky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found