Robo-Advisors - přehled, funkce, výhody a omezení

Robo-poradci jsou služby správy investic online, které využívají matematické algoritmy k poskytování finančního poradenství s minimálním zásahem člověka. Používají své algoritmy ke správě a alokaci klientských aktiv nejefektivnějším možným způsobem.

Robo-poradci

Robo-poradci používají online dotazníky, které získávají informace o míře averze k riziku, finančním stavu a požadované návratnosti investic Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k hodnocení návratnosti investice nebo porovnat účinnost různých investic. .

Stupeň averze k riziku

Míra averze k riziku Averze k riziku Averze k riziku odkazuje na tendenci ekonomického subjektu přísně upřednostňovat jistotu před nejistotou. Ekonomický agent vykazující averzi k riziku se považuje za averzi k riziku. Formálně agent averze k riziku přísně upřednostňuje očekávanou hodnotu hazardu před samotným hazardem. odkazuje na míru, do jaké jsou investoři ochotni snížit výnosy za účelem snížení nejistoty. U jednotlivce se obvykle liší v závislosti na finančních cílech a časovém horizontu investice.

Například někdo, kdo je blízko odchodu do důchodu, by se více přiklonil k investicím, které jsou proti riziku, protože si nemohou dovolit přijít o své celoživotní úspory. Naproti tomu mladý investor může více hledat riziko, protože má čas získat ztracené prostředky zpět.

Druhy investorů

Jednotlivce / investora lze kategorizovat jako:

1. Odpor k riziku

Investoři s rizikem averze obvykle hledají bezpečné investice, i když mohou dosahovat relativně nižších výnosů.

2. Rizikově neutrální

Rizikově neutrální investoři mají tendenci být lhostejní mezi relativně riskantními a bezpečnými investicemi.

3. Hledání rizika

Investoři hledající riziko obvykle upřednostňují riskantnější investice, které nabízejí vysoké odměny.

Vlastnosti Robo-Advisors

1. Správa portfolia

Robo-poradci vytvářejí optimální portfolia na základě preferencí investorů. Typicky jsou portfolia vytvářena na základě nějaké varianty moderní teorie portfolia, která se zaměřuje na alokaci finančních prostředků na akcie, které nejsou dokonale pozitivně korelované.

Robo-poradci obvykle přidělují finanční prostředky na riziková aktiva a bezriziková aktiva a váhy se rozhodují na základě cílů a rizikového profilu investorů. Robo-poradci sledují a vyvažují portfolio, jak se mění ekonomické podmínky, úpravou váhy rizikových a bezrizikových aktiv.

2. Sklizeň daňových ztrát

Sklizeň daňových ztrát zahrnuje prodej cenných papírů se ztrátou, aby se ušetřila daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů je daň uvalená na kapitálové zisky nebo zisky, které jednotlivec dosahuje prodejem aktiv. Daň se ukládá až poté, co je aktivum převedeno na hotovost, a ne, když je stále v rukou investora. , obvykle se provádí na konci daňového roku. Prodejem cenného papíru se ztrátou se investoři vyhýbají placení daní z tohoto příjmu.

Zároveň je důležité investovat do podobného zabezpečení, aby se zachovala alokace portfolia a sklízeli plody oživení trhů. Robo-poradci automatizují proces a umožňují uživatelům bez námahy těžit ze sklizně daňových ztrát.

Výhody Robo-Advisors

1. Méně nákladné

Robo-poradci nabízejí tradiční služby správy investic za mnohem nižší poplatky než jejich lidské protějšky (finanční poradci Financial Advisor A Financial Advisor je finanční profesionál, který poskytuje konzultace a poradenství ohledně financí jednotlivce nebo subjektu. Finanční poradci mohou pomoci jednotlivcům a společnostem dosáhnout jejich finančních cíle tím, že svým klientům poskytnou strategie a způsoby, jak vytvořit větší bohatství). Minimální částka potřebná k použití těchto typů softwaru je také mnohem nižší než minimální částka požadovaná finančními plánovači.

2. Snadné použití a bezpečné

Robo-poradci také přidávají hodnotu tím, že umožňují investorům pohodlně investovat do mnoha různých tříd aktiv prostřednictvím mobilních telefonů nebo webových aplikací. Kromě toho poskytují plný přístup k nástrojům pro správu portfolia, které uživatelům nabízejí větší flexibilitu a zabezpečení.

Omezení Robo-poradců

Ačkoli robo-poradci nabízejí levnější a rychlejší služby správy investic než lidské poradce, nabízejí chybí subjektivitaPožadované nabízet plně personalizované služby.

Robo-Advisors vs. Human Advisors

Finanční poradci obvykle získali odborné znalosti potřebné k provádění obchodů a vytváření portfolií pro své klienty. Vzhledem k tomu, že každý klient má tendenci zaujmout jedinečný postoj k riziku, musí poradci často při tvorbě portfolií na základě cílů a potřeb klientů být subjektivní. Poradci jsou také zodpovědní za pravidelné kontroly se svými klienty a za přehodnocování investičních cílů na základě změn na trhu.

Za svou odbornost, řízení a schopnost vykonávat finanční poradci účtují klientům poplatky nebo provize, které mohou být extrémně vysoké. Na druhé straně si robo-poradci účtují relativně nízké nebo zanedbatelné poplatky; kompromis je však se subjektivitou a stupněm personalizace, které poskytují lidští poradci.

Robo-poradci poskytují investorům a uživatelům zdroje a nástroje potřebné k provádění obchodů a vytváření portfolií, spolu s možností automatizace jejich investic. Přestože robo-poradci nabízejí investorům větší flexibilitu, nižší náklady a vyšší kontrolu, chybí jim odborné znalosti a subjektivita poskytované lidskými poradci.

Jsou Robo-Advisors v bezpečí?

Robo-poradci nejsou ani bezpeční, ani riskantní - rizikovost portfolia spravovaného robo-poradcem plně závisí na preferencích investora. Robo-poradci poskytují investorům různé předvolby rizika a časové osy, ze kterých si mohou vybrat.

Investoři tolerantní k riziku si mohou vybrat rizikové portfolio (např. Více akcií, méně státních dluhopisů), zatímco investoři s averzí k riziku si mohou vybrat portfolio, které nabízí nižší výnosy při nižší volatilitě (např. Relativně vyšší koncentrace bezrizikových cenných papírů). Posuzováním chuti každého jednotlivého investora k riziku jsou robo-poradci schopni spravovat personalizovaná portfolia.

Příklady Robo-poradců

1. WealthSimple

WealthSimple účtuje 0,40% - 0,50% poplatek za správu, v závislosti na portfoliu. Není požadována žádná minimální investiční částka a společnost nabízí správu majetku v hodnotě až 10 000 $ zdarma po dobu jednoho roku.

2. Wealthfront

Wealthfront účtuje 0,25% poplatek za správu. Vyžaduje minimální investici 500 $ a nabídky na správu aktiv v hodnotě až 5 000 $ zdarma po dobu jednoho roku.

3. Zlepšení

Betterment účtuje 0,25% poplatek za správu. Nevyžaduje minimální investiční částku a nabízí možnost spravovat aktiva zdarma po dobu jednoho roku pro kvalifikované vklady.

4. Ellevest

Ellevest účtuje 0,25% poplatek za správu. Vyžaduje minimální investici 0 $ a nabízí měsíční bezplatné předplatné Ellevest Digital (0,25% roční poplatek). Je to také společnost „postavená ženami, pro ženy“.

5. SoFi Automated Investing

SoFi účtuje 0% poplatek za správu. Vyžaduje minimální investici 0 $ a nabízí bezplatné kariérní poradenství i slevy na kvalifikované vklady.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Algorithms Algorithms (Algos) Algorithms (Algos) are a set of instructions that are entered to perform a task. Algorithms are entered to automate trading to generate profits at a frequency to human human trader
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Riziko a návratnost Riziko a návratnost V investování jsou riziko a návratnost vysoce korelované. Zvýšená potenciální návratnost investic obvykle jde ruku v ruce se zvýšeným rizikem. Mezi různé typy rizik patří riziko specifické pro projekt, riziko specifické pro dané odvětví, riziko konkurence, mezinárodní riziko a tržní riziko.
  • Subjektivní vs. objektivní obchodování Objektivní vs. subjektivní obchodování Objektivní vs. subjektivní obchodování: Většina obchodníků se řídí buď v podstatě objektivním nebo subjektivním stylem obchodování. Objektivní obchodníci se při rozhodování o obchodování řídí určitými pravidly. Raději mají rozhodnutí o nákupu a prodeji v zásadě předem naplánovaná. Subjektivní obchodníci se naproti tomu distancují od používání přísných pravidel

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found