Formulář S-4 - Přehled, účel a nuance, typy fúzí

Formulář S-4 je jedním z mnoha podání nařízených Komisí pro cenné papíry (SEC) podle zákona o burze cenných papírů z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu 1929. Zákon je také označován jako zákon o pravdě o cenných papírech, federální zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění. Formulář je vyžadován od veřejně obchodovaných společností kdykoli, když:

  • Dojde ke sloučení
  • Jedna společnost přebírá jinou společnost (akvizice)
  • Podávají se nabídky směny (společnost nebo finanční instituce usnadňují výměnu s jinou společností nebo institucí, přičemž poskytují podobné cenné papíry, ale za výhodnějších podmínek; nabídky směny se obvykle používají, aby se zabránilo nutnosti vyhlásit bankrot)

Formulář S-4

Souhrn:

  • S-4 je vyžadován od všech veřejných společností, když se účastní fúze, akvizice nebo nabídky směny.
  • Formulář S-4 je důležitý pro investory, protože poskytuje informace, které jim mohou pomoci dosáhnout zisku z fúzí a akvizic.
  • Ve formulářích S-4 je uvedeno pět běžných typů fúzí: fúze rozšíření trhu, fúze konglomerátu, kongenerní fúze, horizontální fúze a vertikální fúze.

Účel a nuance formy S-4

Formulář S-4 slouží významnému účelu pro investory. Povinností zveřejňovat jakékoli fúze a akvizice (fúze a akvizice) Fúze a akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, stejně jako nabídky směnných transakcí, investoři získají potenciál pro obchodování zisky v oblasti fúzí a akvizic.

Společnosti zapojené do fúzí se musí zaměřit konkrétně na fúze společností a musí takovou událost nahlásit odesláním formuláře SEC.

Problematika fúzí

Zaměřme se trochu více na fúze společností. Jsou důležité a vyskytují se z různých důvodů. U mnoha společností jde o finanční zisk nebo prevenci ztráty zisku nebo dokonce bankrotu. Konkurz Konkurz je právní postavení lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splatit své nesplacené dluhy věřitelé. . Seznam důvodů pro zahájení fúze zahrnuje:

  • Sjednocení podobných produktů
  • Přesouvání produktů na nové trhy
  • Zvyšování příjmových toků
  • Zvyšování celkového zisku
  • Pomoc při expanzi společnosti do nové demografické skupiny

Druhy fúzí

Existuje pět běžných typů fúzí. Bez ohledu na typ fúze musí všechny zúčastněné společnosti předložit formulář S-4, aby bylo zajištěno, že fúze proběhne výše.

Nejběžnější typy fúzí, které tvoří většinu forem, jsou následující:

1. Rozšíření trhu

Společnosti prodávající stejné nebo podobné výrobky si konkurují na různých trzích; spojují se, aby rozšířili svůj tržní dosah.

2. Fúze konglomerátu

Dvě nebo více společností bez vztahu - což by mohlo znamenat, že působí ve zcela odlišných průmyslových odvětvích nebo ve stejných nebo podobných odvětvích, ale ve zcela odlišných geografických lokalitách; opět se často provádí k rozšíření dosahu trhu.

3. Kongenerická fúze

V kongenerických fúzích se dvě společnosti spojí, aby mohly generovat nový produkt nebo službu, když se zdroje jedné společnosti přidají k druhé. Taková spojení zahrnují společnosti působící na stejném trhu nebo v odvětví, které využívají stejné typy výzkumu, marketingu, výrobních procesů a technologií.

4. Horizontální fúze

Horizontální fúze Horizontální fúze K horizontální fúzi dochází, když se spojí společnosti působící ve stejném nebo podobném odvětví. Účelem horizontální fúze je více kombinace společností působících ve stejném odvětví nebo odvětví. Jde o pokus o konsolidaci, vytvoření větší společnosti a většího podílu na trhu.

5. Vertikální sloučení

Vertikální fúze Vertikální fúze Vertikální fúze je spojení mezi dvěma společnostmi ve stejném odvětví, ale v různých fázích výrobního procesu. Jinými slovy, vertikální fúze je spojení mezi společnostmi, které vytvářejí zboží a služby, které se používají pro hotový výrobek. Ve většině vertikálních fúzí jsou společnosti zapojené do stejného odvětví, ale fungují na různých úrovních v „potravinovém řetězci“ trhu, přičemž jedna je na vyšší úrovni než druhá.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Soukromá vs. veřejná společnost Soukromá vs. veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že akcie veřejné společnosti jsou obchodovány na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou.
  • Produkty a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vychází z
  • Kodex bankrotu USA Kodex bankrotu USA Kodex bankrotu USA se také označuje jako hlava 11 zákoníku Spojených států a upravuje postup, který podniky a jednotlivci dodržují

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found