Negativní záruka - přehled, scénáře, pozitivní záruka

Negativní ujištění je účetní termín používaný auditory k informování externích stran o tom, že určitá skupina faktů nebo finančních údajů je považována za přesnou, protože nebyly odhaleny žádné protichůdné důkazy, které by ji zpochybnily. Jinými slovy, negativní ujištění potvrzuje to, co účetní neví.

Negativní ujištění

Negativní ujištění neznamená, že neexistují nesrovnalosti nebo že auditovaná společnost porušila účetní předpisy. Komise pro cenné papíry a burzu (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních cenných papírů zákony a návrhy pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí nebo za spáchané podvody. Odráží to pouze to, že účetní po provedení kontroly o žádných takových problémech neví.

souhrn

  • Negativní ujištění je termín používaný účetními k informování externích stran o tom, že přezkoumávané finanční údaje jsou přesné, protože nebyly odhaleny žádné protichůdné důkazy, které by je zpochybnily.
  • Neznamená to, že neexistují nesrovnalosti - pouze to, že účetní o tom po provedení kontroly nevěděl.
  • Negativní ujištění často nastává, když auditor zkontroluje práci jiného auditora dokončenou pro společnost nebo zkontroluje finanční výkazy, které budou použity jako součást nadcházející emise cenných papírů.

Kdy dochází k negativnímu ujištění?

Negativní záruka se často vyskytuje v následujících dvou scénářích:

  • Jeden auditor kontroluje práci jiného auditora dokončenou pro společnost.
  • Auditor kontroluje finanční výkazy Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditovaná účetní závěrka pomáhá osobám s rozhodovací pravomocí, které budou použity jako součást nadcházející emise cenných papírů.

První scénář obvykle nastane, když účetní Účetní Účetní hraje v organizaci velmi zásadní roli, bez ohledu na to, zda se jedná o nadnárodní společnost nebo malou tuzemskou společnost. Příliv a odliv peněz společnosti pečlivě sleduje účetní, který se také ujistí, že všechny finanční transakce jsou legální, je správné zkontrolovat ověřenou účetní závěrku, kterou již připravil jiný účetní. Účelem druhého přezkumu je potvrdit externím stranám, že prohlášení jsou skutečně přesná a bez chyb.

Je třeba poznamenat, že pro vydání negativního výroku o věrohodnosti musí auditor, který provádí prověrku, provést kontrolu přímo a získat důkazy, na rozdíl od toho, aby se spoléhal na informace nebo důkazy poskytnuté ze zdrojů třetích stran.

Negativní jistota vs. pozitivní jistota

Negativní ujištění se často srovnává s pozitivním pojištěním, které se považuje za spolehlivější formu zajištění.

Pozitivní ujištění je další termín používaný auditory k informování externích stran o tom, čemu věří, na základě prověrky finančních dokumentů. Pozitivní ujištění popisuje, co účetní ví.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Výroky auditora Výroky auditora Ve zprávě nezávislého auditora může auditor vydat jeden z pěti různých výroků: Čistý (bez výhrad) výrok; Výrok s výhradou odchodu z GAAP; Výhradní stanovisko z důvodu omezení rozsahu; Nepříznivé stanovisko z důvodu odchylky GAAP; a odmítnutí stanoviska kvůli omezení rozsahu.
  • Negativní smlouva Negativní smlouva Negativní smlouva, známá také jako omezující smlouva, je smlouva, která omezuje jednu stranu v provádění určitých akcí. Někdy dohoda zahrnuje určitou formu kompenzace straně, která souhlasí s omezením.
  • Právní význam auditu Právním významem auditu je zachování spolehlivosti účetní závěrky pro všechny externí uživatele. Auditoři v roce 2006 čelí občanskoprávní a trestní odpovědnosti
  • Dopis se stanoviskem Dopis se stanoviskem, nazývaný také právní názor, je dopis vydaný právním zástupcem, který usnadňuje proces náležité péče věřitele v transakci

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found