Nabídka dluhopisů - přehled, výhody, nevýhody

Nabídka tendrů na dluhopisy, známá také jako nabídka na výběr dluhů, je termín používaný v podnikových financích k označení procesu odchodu společnosti z dluhu. Dělá se to tak, že nabídnete stávajícím držitelům dluhopisů společnosti zpětný odkup stanoveného počtu dluhopisů za určitou cenu a stanovený čas.

Nabídka dluhopisů

Společnosti využívají takové nabídky k restrukturalizaci nebo refinancování své současné kapitálové struktury. Kapitálová struktura Kapitálová struktura se týká množství dluhu a / nebo vlastního kapitálu, které společnost využívá k financování svých operací a financování svých aktiv. Kapitálová struktura firmy. Kapitálová struktura zahrnuje především poměr dluhu k vlastnímu kapitálu nebo pákový efekt společnosti.

Společnost s vysokou pákou je společnost s velkým objemem dluhu ve srovnání s jejím základním kapitálem a naopak. Jakmile je zpětný odkup nabídnut všem akcionářům veřejně obchodované společnosti, dluhopisy, kterých se akcionáři vzdají, jsou vyřazeny a zrušeny.

Rychlé shrnutí

  • Nabídka tendrů na dluhopisy je proces, který společnosti používají k vyřazení stávajícího dluhu a ke změně jejich kapitálové struktury.
  • Nabídková řízení na dluhopisy snižují stávající závazky společnosti a náklady na kapitál, aniž by nutně tlačily na likvidní situaci společnosti.
  • Nabídková řízení mohou představovat hrozbu nepřátelského převzetí společnosti externími aktéry, jako jsou soukromé kapitálové společnosti.

Co je dluhopis?

Dluhopis je jednotka dluhu, kterou společnost nabízí svým držitelům dluhů výměnou za prostředky s pevnou úrokovou sazbou. Jedná se o nástroj s pevným výnosem, který přichází s datem splatnosti.

Pokud částka jistiny nebude do data splatnosti splacena, hrozí dlužníkovi selhání. Úroková sazba splatná z dluhopisů, nazývaná kupónová sazba, je vázána na volný trh prostřednictvím úrokových sazeb Treasury. Oba sdílejí inverzní korelaci, což znamená, že s růstem úrokových sazeb klesají ceny dluhopisů.

Výhody nabídkových řízení na dluhopisy

Nabídky nabídky dluhopisů poskytují následující výhody:

1. Snižování nákladů na kapitál

Výplaty úroků nebo výplaty kupónů držitelům dluhopisů představují pro dlužnickou společnost náklady. Pro společnosti s vysoce pákovou kapitálovou strukturou je výhodné eliminovat nebo snížit náklady odkoupením dluhu.

Zpětné odkupy dluhů jsou nesmírně důležité v případech, kdy centrální banky Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou největší světové tržní ekonomiky. obrátit holubici a tržní úrokové sazby klesají. Kupónová sazba se zvyšuje a ukládá emitentovi dluhopisu větší odpovědnost. Je také méně pravděpodobné, že společnost zkrachuje v důsledku méně platebních povinností.

2. Vyřazení stávajících dluhopisů za nižší než nominální hodnotu

Na otevřeném trhu se mnoho dluhových cenných papírů obchoduje pod svou nominální hodnotou, čímž je pro společnost atraktivní zpětný odkup dluhu atraktivní. V případě nabídky nabídkového řízení na dluhopisy společnost nabízí nákup svých dluhopisů nad jejich tržní hodnotu.

Nabídková cena společnosti je však stále nižší než nominální hodnota dluhopisů. Tyto transakce jsou obecně s obchodovatelem neobchodovatelné, protože regulační orgány na finančních trzích povolují pouze omezené množství nákupů dluhopisů.

3. Neovlivňuje likviditu společnosti

Jakákoli společnost může odkupovat dluhopisy výměnou za hotovost nebo vydat nové zajištění držitelům dluhopisů. Společnosti s přístupem ke kapitálu tak mohou používat svůj nerozdělený zisk Nerozdělený zisk Vzorec nerozděleného zisku představuje veškerý kumulovaný čistý příjem očištěný o všechny dividendy vyplácené akcionářům. Nerozdělený zisk je součástí vlastního kapitálu v rozvaze a představuje část zisků podniku, které se nerozdělují jako dividendy akcionářům, ale místo toho jsou vyhrazeny pro reinvestici za účelem nabídky. Společnosti, které nemají přístup ke kapitálu, mohou vyměnit zbývající cenné papíry za nově vydané dluhy.

Nevýhody nabídek nabídkových řízení na dluhopisy

1. Hrozba nepřátelských převzetí

Podle americké Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. Nabídkové řízení na zpětný odkup jakéhokoli cenného papíru lze podávat bez souhlasu členů představenstva společnosti. Takové nabídky mohou představovat hrozbu nepřátelského převzetí. Je to proto, že akcie zakoupené prostřednictvím nabídky se stávají majetkem kupujícího.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Kupónová sazba Kupónová sazba Kupónová sazba je částka ročního úrokového výnosu vyplaceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu.
  • Soukromá vs veřejná společnost Soukromá vs veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že s akciemi veřejné společnosti se obchoduje na burze cenných papírů, zatímco s akciemi soukromé společnosti nikoli.
  • Zpětný odkup akcií Zpětný odkup akcií Odkupem akcií se rozumí situace, kdy se vedení veřejné společnosti rozhodne odkoupit akcie společnosti, které byly dříve prodány veřejnosti. Společnost se může rozhodnout odkoupit svůj podíl vyslat tržní signál, že její cena akcií se pravděpodobně zvýší, nafouknout finanční metriky vyjádřené počtem akcií v oběhu (např. Zisk na akcii nebo EPS), nebo jednoduše proto, že chce zvýšit svou vlastní kapitálový podíl ve společnosti.
  • Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií odkazuje na počet akcií společnosti vypočítaný po úpravě o změny základního kapitálu během vykazovaného období. Počet vážených průměrných akcií v oběhu se používá při výpočtu metrik, jako je zisk na akcii (EPS) v účetní závěrce společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found