Vertikální rozpětí - přehled, výhody a příklad

Vertikální rozpětí je obchodní strategie, která zahrnuje obchodování se dvěma opcemi současně. Jedná se o nejzákladnější možnost rozšíření. Kombinace dlouhé opce a krátké opce při různých realizačních cenách Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo dát možnost. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. , i když se stejnými daty vypršení platnosti nebo splatnosti, jsou provedeny a obchod se souhrnně nazývá vertikální rozpětí.

Vertikální rozpětí

Vertikální rozpětí v obchodování s opcemi

Opce lze prodat za účelem inkasa časových prémií, protože pokud do data vypršení platnosti opce vyprší platnost Datum vypršení platnosti (deriváty) Datum vypršení platnosti v derivátech se vztahuje k datu, kdy vyprší platnost opcí nebo futures. Jinými slovy, datum vypršení platnosti je poslední den, stává se bezcenným. Být mimo peníze znamená, že cena akcie zůstává pod maximálním limitem stanoveným spekulantem.

Například pokud se akcie společnosti X obchodují za 930 USD za akcii a obchodník má v úmyslu vsadit, že tržní cena akcie za žádných okolností nepřesáhne 100 USD za akcii, což se nazývá vstupní cena. Obchodník může prodat opci na stávku ve výši 100 $ za 3 $, a pokud opce do data vypršení platnosti zůstane bez peněz, pak si ponechá celou účtenku za zisk 300 $.

Riziko zde však není definováno, protože cena akcie může velmi dobře vyletět nad 0 $ za akcii. Kapitálový požadavek k prodeji opce může být také velmi vysoký.

Praktický příklad

Ve výše uvedeném příkladu si mohou kromě prodeje stávkového volání 100 $ za 3 $ koupit také stávkový hovor 105 $ za 1,20 $, což je krátká stávka. Mohou nastat tři možné scénáře, včetně:

1. Cena akcie zůstává k datu ukončení platnosti pod 100 USD

Prodej opcí na 100 $ bude mít za následek zisk 300 $, zatímco nákup opcí na 105 $ bude mít za následek ztrátu 130 $. Čistý zisk z vertikálního spreadu jako celku se stává 180 $.

2. Cena akcie se ke dni ukončení platnosti stává 130 USD za akcii

Možnost končí v penězích 30 $, což znamená, že překročí vstupní cenu o 30 jednotek. Prodej opcí na 100 $ bude mít za následek ztrátu 2700 $. Dlouhý hovor, tj. Stávkový hovor 105 $ za 1,20 $, je však 25 jednotek peněz, což má za následek zisk 2 380 $.

Čistá ztráta vertikálního rozpětí je omezena na 320 $. Ztráta zůstane stejná při jakékoli ceně akcií nad 105 USD.

3. Cena akcie končí mezi 100 až 105 USD

V takové situaci zůstane stávkový hovor ve výši 100 USD v penězích. Například pokud byla cena akcie 101 $, výsledkem je zisk 1 $. Na druhou stranu bude hovor za stávku ve výši 105 USD bez peněz a stane se bezcenným. To znamená, že tam bude zisk nebo ztráta 0 $. Čistý zisk bude 1 $.

Bod zvratu Bod zvratu (BEP) Bod zvratu (BEP) je pojem v účetnictví, který odkazuje na situaci, kdy byly výnosy a náklady společnosti v konkrétním účetním období stejné. Znamená to, že pro společnost neexistovaly žádné čisté zisky ani žádné čisté ztráty - „zlomil se dokonce“. BEP může také odkazovat na výnosy, kterých je třeba dosáhnout, aby bylo možné kompenzovat výdaje vzniklé při stávkovém hovoru, a to součtem vstupní ceny (100 USD) a krátké stávky (1,80 USD), tj. 101,80 USD. Obchodník tedy vydělá na jakékoli ceně akcie pod bodem zvratu a na ztrátě jakékoli ceny akcie pod 101,80 USD.

Výhody strategie vertikálního šíření

  • Umožňuje obchodníkovi prodat časové prémie obchodováním s vertikálním rozpětím namísto prodeje nahé opce. Umožňuje jim také omezit celkové riziko a použít jen málo kapitálu.
  • Při prodeji vertikálního rozpětí je maximálním ziskem jednoduše čistá cena, za kterou se rozpětí prodává. Maximální ztráta, která je také kapitálovým požadavkem pro obchod, je rozdíl mezi šířkou stávky a vstupní cenou.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Výpočet rozpětí směnných kurzů Výpočet rozpětí směnných kurzů Směnný kurz směnného kurzu (nebo rozpětí poptávky / poptávky) se týká rozdílu v nabídkové a poptávkové ceně pro daný měnový pár. Nabídková cena se vztahuje k maximální částce, kterou je devizový obchodník ochoten zaplatit za nákup určité měny, a nabídková cena je minimální cena, kterou je měnový obchodník ochotný za měnu přijmout.
  • Případová studie možností (dlouhé volání) Případová studie možností - dlouhé volání Tato případová studie možností ukazuje složité interakce možností. Možnosti prodeje i volání mají různé výplaty. Abychom studovali složitou povahu a interakce mezi opcemi a podkladovým aktivem, představujeme případovou studii opcí.
  • Spread Trading Spread Trading Spread Trading - také známý jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává
  • Šest základních dovedností mistrů obchodníků Šest základních dovedností mistrů obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z mistrů obchodníků vyžaduje víc než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found