Cash and Carry Arbitrage - přehled, jak to funguje, příklad

Cash and carry arbitrage je finanční arbitrážní strategie, která zahrnuje využití chybné ceny Nesprávná cena Nesprávná cena způsobí rozdíl mezi tržní cenou cenného papíru a základní hodnotou tohoto cenného papíru. Zákon jedné ceny stanoví, že tržní cena cenného papíru se rovná současné diskontované hodnotě všech peněžních toků generovaných cenným papírem. Ne vždy však platí mezi podkladovým aktivem a finančním derivátem, který mu odpovídá. Pomocí strategie arbitráže v hotovosti a přepravě má ​​obchodník za cíl využít nesrovnalosti v tržních cenách mezi podkladovým aktivem a derivátem ve svůj prospěch využitím příležitosti generovat zisky prostřednictvím opravy nesprávného stanovení ceny. Tato strategie se někdy označuje jako základní obchodování.

Cash and Carry Arbitrage

Stručné shrnutí:

  • Cash and carry arbitrage je finanční arbitrážní strategie, která zahrnuje využití chybné ceny mezi podkladovým aktivem a finančním derivátem, který mu odpovídá.
  • Pomocí strategie arbitráže v hotovosti a přepravě se obchodník snaží využít nesrovnalosti v tržních cenách mezi podkladovým aktivem a derivátem ve svůj prospěch využitím příležitosti generovat zisky prostřednictvím opravy nesprávného stanovení ceny.
  • Obchodníci si zajišťují zisk tím, že zaujmou dlouhou pozici na finanční komoditě a zkrátí odpovídající smlouvu.

Jak to funguje

Obchodník implementuje strategii arbitráže v hotovosti a provádí identifikaci lukrativních příležitostí arbitráže na trhu. Identifikují a investují do cenných papírů, které označují jako nesprávně oceněné ve vztahu k sobě navzájem. Obchodník se rozhodne jít dlouho v komoditě a současně zaujmout krátkou pozici Dlouhá a krátká pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud bude dlouhý), nebo dolů (když je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). za odpovídající finanční derivát a jeho prodej.

Nakoupená komodita je držena do data exspirace Datum expirace (deriváty) Datum exspirace v derivátech označuje datum, do kterého vyprší platnost opcí nebo futures. Jinými slovy, datum vypršení platnosti je poslední den, tj. Datum dodání odpovídající smlouvy. Obchodník poté doručí podkladový kapitál proti příslušné smlouvě a uzamkne bezrizikový zisk. Zisk získaný obchodníkem je určen kupní cenou podkladového aktiva plus jeho celkovou účetní cenou.

Zkrácením odpovídající smlouvy investor uzavře prodej za cenu, za kterou je cena oceňována. Investor tedy již určí prodejní cenu. Pokud je kupní cena podkladového aktiva plus jeho účetní cena nižší než cena, za kterou se smlouva prodává, obchodník vydělává na tomto nesouladu cen bezrizikovým ziskem.

Příklad arbitráže v hotovosti a při přepravě

Řekněme například, že podkladové aktivum se v současné době na trhu obchoduje za 102 $, s tím spojené náklady spojené s přepravou v celkové hodnotě 3 $. Dále existuje futures kontrakt Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. cena 108 $. Investor identifikuje uvedené cenné papíry na trhu a investuje do nich s cílem arbitráže zisku z cenných papírů pomocí strategie hotovosti a převodu.

Investor nakupuje podkladový kapitál za 102 $, přičemž se rozhodl pro dlouhou pozici. Současně také zkrátil futures kontrakt na 108 $ a prodal ho. Zkrácením futures kontraktu investor zablokuje prodej za 108 $. Investor bude držet podkladové aktivum do data dodání (tj. Do data vypršení platnosti) futures a poté ho doručí v den oproti futures kontraktu.

Nyní je cena podkladového aktiva 105 $ (cena, za kterou byl oceněn plus jeho účetní cena), ale prodej zamčený investorem byl 108 $ zkratováním futures. Investor proto arbitruje zisk ve výši 3 $ využíváním chybného stanovení cen mezi cennými papíry ve svůj prospěch.

Rizika spojená s hotovostí a přepravní arbitráží

Ve strategii arbitráže v hotovosti a přepravě jsou pořizovací náklady podkladu jisté; neexistuje však jistota, pokud jde o jeho přepravní náklady. V případě, že se účetní náklady souvisejícího podkladu zvýší a zvýší nad uzamčenou prodejní cenu příslušné smlouvy, investorovi vznikne ztráta místo zisku. Příkladem zvýšení přepravních nákladů je rostoucí maržové sazby makléřských společností.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Teorie cen arbitráží
  • Trh s deriváty Trh s deriváty Trh s deriváty označuje finanční trh s finančními nástroji, jako jsou podkladová aktiva a finanční deriváty. Účastníci
  • FX Carry Trade FX Carry Trade FX carry trade, známý také jako měnový carry trade, je finanční strategie, při níž se měna s vyšší úrokovou sazbou používá k financování obchodu s
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found